Autovehiculele Audi, BMW si Mercedes Benz, echipate cu senzori de bord, pot face schimb de informatii in timp real cu privire la locurile de parcare de pe strada, prin intermediul unui serviciu de harti digitale, scrie BBC.

De asemenea, aceste harti vor cuprinde date referitoare la conditiile de trafic, pericole si semne rutiere.

Serviciul, realizat de firma de cartografiere Here, detinut de un grup de producatori de automobile din Germania, va fi lansat anul viitor.

Platforma va inregistra viteza, locatia si directia vehiculului, precum si activarea brusca a luminilor de franare si de ceata.

Secvente video cu pericole rutiere vor fi, de asemenea, captate de o camera orientata frontal pe masini.

Alte branduri se vor alatura serviciului la o data ulterioara, a spus firma.

Proprietarii autovehiculelor care incorporeaza platforma Here's Open Location nu vor fi nevoiti sa faca nimic pentru a transmite sau primi date.

Serviciul de informatii de parcare va oferi, de asemenea, previziuni in ceea ce priveste disponibilitatea locurilor de parcare pentru fiecare strada, precum si detalii despre optiunile de plata.

"Cei de la Here sunt de parere ca industria de colaborare este esentiala pentru abordarea provocarilor majore cu care se confrunta utilizatorii rutieri de pretutindeni."

"Ceea ce vedem astazi este imbinarea dintre tehnologie si industria auto, pentru a crea servicii care vor ridica experienta de conducere pentru miliarde", a declarat Edzard Overbeek de la CEO.