Cu toate ca incearca, multi parinti pur si simplu nu au suficient timp sa se ocupe de copii in fiecare secunda a zilei. Avand asta in minte, Avatar Mind a dezvoltat o bona-robot ce preia responsabilitatea unui adult, dar care reactioneaza ca un copil cu varsta cuprinsa intre patru si opt ani, informeazaDaily Mail.

iPalFoto: youtube.com

Numit iPal, acest umanoid pe trei picioare are o tableta cu ecran tactil pozitionata pe piept, comunica printr-un limbaj natural si da dovada de abilitate de supraveghere si video-chat pentru a usura perceptia copiilor vis-a-vis de lipsa parintilor.

"iPal este un robot companion excelent pentru copii. Cu un aspect dragut, inspirat din desenele animate, tapiserii fine, cel mai natural limbaj si aplicatii cloud, acesta va fi cel mai bun prieten al copilului dumneavoastra", spune site-ul Avatar Mind.

Cu toate ca iPal poate fi viitorul, ridica cateva intrebari referitoare la consecintele utilizarii robotilor pentru cresterea copiilor nostri.

"Robotii sunt un instrument minunat in educatia copiilor", a declarat un profesor specializat in robotica si inteligenta artificiala de la Universitatea din Sheffield.

"Ii inspira sa invete despre stiinta si inginerie."

"Dar exista un pericol semnificativ ca si copiii nostri sa ajunga sa aiba o minte-robot."

"Ei nu au sensibilitatea sau intelegerea necesara pentru ingrijirea unui copil."

"Nu poate inlocui o bona, dar este un robot social."

Poate ca iPal este un subiect controversat, dar fondatorul de la Avatar Mind, Jiping Wang, a declarat pentru The Guardian ca acesta este perfect pentru parintii care ajung acasa de la locul de munca dupa ce copilul lor a terminat scoala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca inovatia este conceputa pentru a tine ocupati copii cu varsta de la trei pana la opt ani pentru cateva ore fara sa plateasca un baby-sitter uman.

Dadaca robotizata este programata cu cele mai recente cunostinte de generare a limbajului natural si a motorului de invatare autonoma, care ii permite sa puna intrebari de genul "de ce sughiti?".

iPal dispune de abilitatea de a-si aminti interesele copilului si ceea ce-i place acestuia, lucru ce permite utilizarea robotilor in conversatii unice- la fel ca si cum ai vorbi cu o persoana reala.

De asemenea, are senzori sensibili la atingere, la vorbire si la detectarea miscarii din jur.

"Sistemul de management al iPal simte si raspunde la fericire, depresie sau senzatia de singuratate", explica Avatar Mind.

"iPal este fericit ori de cate ori copilul tau este fericit si il incurajeaza cand este trist."

Dupa cum Wang a notat, acest robot este un companion perfect pentru copii mici, dar, totdata, ii ajuta pe parintii ocupati sa ramana implicati in viata copilului.

Robotul este proiectat pentru a face fotografii si inregistrari video zilnice, care pot fi vizualizate de parinti pe un smartphone.

iPal ofera o gama larga de aplicatii, inclusiv o aplicatie meteo, care va permite copilului tau sa stie cum sa se imbrace, o aplicatie de ceas, care il anunta cand trebuie sa se trezeasca si o aplicatie de sanatate care il invata sa-si spele mainile inainte de fiecare masa.

Acest robot poate, de asemenea, sa citeasca povesti, sa joace jocuri si ofera software-ul care ii invata pe copii despre programarea de baza.

Avand in vedere modul in care lumea noastra evolueaza, nu este deloc surprinzator ca bonele-robot ar putea fi urmatoarea mare inventie.