Un student la Institutul de Tehnologie din New Jersey a realizat propriul aparat dentar din plastic cu ajutorul unei imprimante 3D, iar totul l-a costat numai 60 de dolari si o doza sanatoasa de ingeniozitate, scrieiflscience.com.

Amos Dudley nu a purtat aparat dentar in scoala gimnaziala, asa cum ar fi trebuit, astfel ca dintii acestuia s-au strambat foarte mult. Dudley nu a vrut sa cheltuiasca mii de dolari pentru consultatii si tratamente la dentist, asa ca a decis sa ia problema in propriile maini.

Pe blogul sau, Dudley a scris ca a fost vorba de o combinatie improbabila a doua lucruri: era falit, insa a avut acces la o imprimanta 3D de inalta calitate din cadrul universitatii in care invata si a profitat din plin de acest lucru.

Procesul nu a fost chiar simplu. Acesta a fost nevoit sa cerceteze procedurile ortodontice si sa traseze drumul armaturilor succesive, astfel incat dintii sa se miste in mod corect. Insa, odata ce a fost realizat, a mai ramas numai fabricarea unei serii de modele din plastic relativ ieftin si apoi testarea acestora.

Iar pentru Dudley a meritat si acum se bucura de un zambet remarcabil.