In urma numeroaselor acuzatii de hartuire si abuz sexual, Facebook a blocat numeroase conturi ale femeilor pentru "discurs instigator la ura" la adresa barbatilor. Potrivit The Guardian, numeroase utilizatoare au postat pe pagina lor mesajul "barbatii sunt gunoaie" sau alte derivate ale acestui mesaj.

Facebook elimina discursul instigator la uraFoto: Max Pixel

Ca atare, actrita de comedie Marcia Belsky a primit o interdictie de 30 de zile pe Facebook dupa ce a scris mesajul "barbatii sunt gunoaie" intr-un comentariu la albumul foto al prietenei ei, Nicole Silverberg. IN albumul cu pricina, Silverberg detalia abuzurile de care a avut parte dupa ce a realizat o lista care includea moduri in care barbatii pot trata mai bine femeile.

Facebook nu doar ca blocheaza conturile persoanelor care posteaza comentarii care instiga la ura la adresa barbatilor, dar analizeaza in mod activ cronologia utilizatorilor si elimina postari mai vechi in care se promoveaza ura impotriva barbatilor.

Compania sustine ca amenintarile si discursul instigator la ura impotriva unui grup de indivizi violeaza standardele comunitatii, motiv pentru care ele sunt eliminate de pe platforma. Mesajul "barbatii sunt gunoaie" este considerat o amenintare, motiv pentru care trebuie sa fie eliminat.