Roboti Lingodroid dezvolta un limbaj propriu cu ajutorul caruia vor putea sa navigheze si sa isi imbunatateasca capacitatea intelectuala, relateaza BBC. Potrivit cercetatorilor, acest limbaj se dezvolta indepedent de om.

Robotii Lingodroid la "intalnire"Foto: Captura YouTube

Robotii au anumite jocuri prin care stabilesc ce sunet corespunde unui anumit loc. Lexicul este atat de eficient incat a ajutat robotii sa gaseasca locuri indicate de alti roboti.

Acest limbaj a fost dezvoltat pentru ca cel uman este mult prea incarcat cu informatii incat robotilor le este prea greu sa il inteleaga.

"Limbajul robotilor il scoate pe om din ecuatie. Robotii demonstreaza ca inteleg semnificatia cuvintelor inventate de ei, independent de oameni", a declarat liderul proiectului, Ruth Schulz de la Universitatea din Queensland.

In timpul simularilor, robotii au fost lasati liberi intr-un birou din Universitate, avand o camera video, un laser si un sonar pentru a realiza o harta a lumii lor. Robotii au si un microfon si casti, pentru a putea comunica unul cu celalalt.

Robotii se plimba si cand ajung intr-un loc fara nume, genereaza o combinatie aleatorie de silabe care reprezinta acel loc. Cand acel robot se intalneste cu alt robot ii spune despre locurile in care a fost. Incet, pe masura ce robotii merg si vorbesc, reduc lexicul cu nume de locuri pana cand se genereaza o harta comuna a lumii lor.

Robotii au generat nume de locuri precum "kuzo", "jaro", "fexo".