​Viitorul exercita mereu o deosebita fascinatie asupra oamenilor si predictiile despre cum va arata lumea peste un secol contin elemente SF. Site-ul Gizmodo a prezentat cateva desene despre cum isi inchipuiau oamenii de pe la 1900 ca va arata lumea la final de secol 21. Rezultatul? Artistii isi inchipuiau ca vor exista frizerii automate, pompieri zburatori si aparate care fac curat in casa.

Lumea in anul 2000 vazuta de artistii de la 1900Foto: publicdomainreview.org

Gizmodo prezinta cateva desene din intervalul 1899-1901 realizate de artisti precum Jean Marc Cote si altii. Tema era cum isi inchipuie artistii ca va arata lumea in anul 2000, deci cu un secol mai tarziu. Nu au lipsit vehiculele zburatoare, pompierul zburator, dar nici scoala in care copii stau cu casti la ureche, ascultand la ele continutul cartilor.

Unii si-au imaginat frizeria automata, croitoria unde masurile sunt luate automat si hainele sunt create automat, dar si coaforul automatizat. Printre previziunile care s-au indeplinit se numara aspiratorul, cat despre masinile zburatoare, chiar daca automobilele zburatoare sunt inca in stadiu experimental, numarul si diversitatea vehiculelor ce se pot ridica de la sol este mare. Intra aici pentru a vedea mai multe imagini despre cum isi inchipuiau artistii de la 1900 ca va arata lumea in 200.

Desenele arata un lucru clar: oamenii si-au imaginat viitorul constransi fiind de realitatea din jurul lor. Si-au imaginat ca o serie de lucruri din jur vor deveni mai usor de folosit si vor fi automatizate, insa nu aveau cum sa prevada aparitia smartphone-ului sau a internet-ului spre exemplu.

Daca ar fi sa ne inchipuim cum va fi 2100 ce am spune? Vom gasi o modalitate sa traim sute de ani, vom avea realitate virtuala peste tot, vom reusi sa inlocuim cu pastile toate mancarurile si absolut toate obiectele se vor conecta la internet? Spune-ti parerea despre cum va arata lumea anului 2100!