Scanfandrii rusi au examinat Lacul Cebarkul din Celeabinsk, unde, potrivit relatarilor, ar fi cazut un fragment din meteoritul care a traversat vineri dimineata cerul din regiunea Urali, insa nu au descoperit urme ale corpului ceresc, a anuntat sambata ministrul rus pentru Situatii de Urgenta, citat de RIA Novosti.

Meteorit deasupra regiunii UraliFoto: Captura Youtube.com

"Scafandrii Ministerului (pentru Situatii de Urgenta - n.red.) au terminat examinarea zonei lacului insa nu au descoperit urme ale meteoritului", a informat Irina Rossius.

Un meteorit a cazut vineri in zona centrala a Rusiei, in regiunea Urali, unda de soc spargand ferestrele si avariind mai multe imobile din orasul Celeabinsk. Potrivit autoritatilor locale, circa 1.000 de persoane au fost ranite, 51 dintre ele avand nevoie de spitalizare.

Autoritatile ruse incearca sa determine unde au cazut fragmentele meteoritului. Pana sambata dimineata, niciun fragment din corpul ceresc nu a fost descoperit, precizeaza RIA Novosti.

Guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici, anuntase anterior ca un fragment din meteorit ar fi cazut in Lacul Cebarkul.

Autoritatile pentru situatii de urgenta si agentia nuleara rusa au precizat ca nivelul radiatiilor de fond din regiune a ramas neschimbat. RIA Novosti precizeaza ca problema radiatiilor este una ingrijoratoare in conditiile in care in regiune se afla mai multe instalatii nucleare.