NASA a facut public un "selfie global", un mozaic urias format din peste 36.000 de fotografii uploadate de retelele de social media cu oameni si locuri din intreaga lume, pentru a celebra Ziua Pamantului, a anuntat Agentia Spatiala Americana, potrivit Reuters.

Global Selfie MosiacFoto: NASA

NASA a cerut pe 22 aprilie, de Ziua Pamantului, utilizatorilor sa uploadeze pe platformele media precum Facebook, Twitter si Instagram fotografii cu ei insisi folosind hashtagul #GlobalSelfie. Li s-a cerut, de asemenea, la intrebarea "Unde te afli pe Terra chiar in acest moment?".

Utilizatori de pe fiecare continent si din 113 tari sau regiuni - inclusiv Antarctica, Yemen si Peru - au raspuns apelului. Dupa cateva saptamani de colectare si triere a celor peste 50.000 de fotografii trimise, NASA a dat publicitatii asa-numitul "selfie global". (Vezi aici mozaicul global interactiv)

Imaginea finala are 3,2 gigapixeli si a folosit fiecare selfie primit de NASA pe post de pixel individual. Fotografiile au fost aranjate atfel incat sa arate la planeta Pamant, asa cum este vazuta de satelitul climatic Suomi National Polar-orbiting Partnership care se afla pe orbita de Ziua Pamantului.

Mozaicul global este interactiv, astfel incat utilizatorii pot sa faca zoom pe fiecare pixel si sa vizualizeze astfel imaginea cu fotograful din acea regiune a Terrei.