​Egiptenii sunt celebri pentru tehnicile de mumificare si pentru cultul religios ce implica multe animale atent conservate, insa cele mai noi estimari i-au uimit si pe arheologi. In catacombele zeului Anubis de langa Saqqara, arheologii britanici care le-au studiat estimeaza ca s-au aflat la un moment dat opt milioane de caini mumificati. Prin mumii, egiptenii credeau ca deschid o punte catre viata de apoi, iar Anubis, zeul jumatate om-jumatate caine era extrem de respectat, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa de arheologi britanici exploreaza din 2009 zona Saqqara, iar tunelurile descoperite si ramasitele mumificate gasite i-au dus la concluzia ca acest cult al mortilor era mult mai prezent in vietile egiptenilor decat s-a crezut.

Numarul este atat de mare si fiindca aceste mumii erau mici, in multe cazuri cainii erau crescuti special pentru sacrificiul care se intampla in primele luni de viata ale animalului.

Catacombele dateaza dintr-o perioada extinsa (750-30 i Hr), un timp istoric in care egiptenii interactionau tot mai mult cu europenii.

Cultul lui Anubis era foarte important pentru egiptenii care credeau ca, sacrificand un caine, acesta va ajunge la Anubis iar zeul va ajuta in viata de apoi un alt membru decedat al familiei.