Sari direct la conținut

Iahtul cofondatorului Microsoft Paul Allen a distrus 80% dintr-un recif de corali din Insulele Cayman protejat de lege

HotNews.ro
Insulele Cayman si zona West Bay, Foto: Google Maps
Insulele Cayman si zona West Bay, Foto: Google Maps

Un iaht detinut de cofondatorul Microsoft Paul Allen, un cunoscut sustinator al conservarii marine, a intrat intr-un recif de corali din Insulele Cayman, distrugand o mare parte din coralii ecosistemului protejat prin lege, scrie The Guardian.

MV Tatoosh, un iaht de 91 de metri lungime detinut de miliardarul Allen, a trecut prin reciful de corali din zona West Bay, potrivit autoritatilor locale, distrugand coralii cu lantul ambarcatiunii. Se crede ca Allen nu se afla la bord in momentul incidentului.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de firma de investitii Vulcan, detinuta de Allen, incidentul s-a produs in data de 14 ianuarie. „Cand echipajul (MV Tatoosh – n.red.) a fost alertat de un scafandru ca e posibil ca lantul ancorei sale sa fi lovit coralii din zona, echipajul a schimbat imediat, si din propria vointa, pozitia astfel incat sa se asigura ca reciful este protejat”, se arata in comunicat.

Fundatia lui Allen desfasoara actiuni prin care sprijina conservarea marina si incearca sa contracareze pescuitul excesiv. Ca urmare a daunelor aduse recifului, Allen ar putea primi o amenda de pana la 600.000 dolari.

Paul Allen are o avere estimata de Forbes la 17,4 miliarde dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
neaga1900 • 2011-11-10 12:06:14
Ci adancirea ei!
0 3
bogdan • 2011-11-10 12:35:14
Ai idee ce e aia recesiune? Cum se poate adinci o recesiune dupa ce s-a terminat? Da' de ce sa nu de dam cu parerea ca sa parem "intelijenti"? Sau poate crezi ca toate institutiile din UE masluiesc rapoartele privind cresterea economica si nimeni nu se prinde... Mare-i gradina....
4 0
Andrei • 2011-11-10 12:14:15
Daa tot ii dati talpa economiei astea europene....sa accelereze mereu ( a se citi sa creasca) o sa crape singura de efort. si atunci vom avea un imens cadavru complet nefunctional. Ca un umil economist si observator al lumii asteia, va pot spune ca nimic nu creste la nesfirsit. De aceea, va sugerez (ca nu imi permit sa dau sfaturi) sa mergem putin la drum intins, cu viteza constanta (adica sa conservam si sa aducem la un nivel eficient de functionare tot ceea ce s-a cladit pina acum dpdv economic si structural in UE) ca sa avem timp sa imbunatatim si sa eficientizam procesele si mecanismele economice din UE. Si apoi.....om mai vedea. Nu ma apuc sa fac dizertatii acum, nici nu dau sfaturi, dar mai binele e dusmanul binelui. Si daca nu vrem sa crapam de efort si stres...trebuie sa mai mergem si la pas. Ca tot acolo ajungem! Doamne ajuta!
0 2
Constantin • 2011-11-10 13:41:25
In fata noastra este o groapa si daca n-avem suficient elan riscam sa cadem in ea, asa ca suntem osanditi sa ne marim viteza exponential.
0 0
Andrei • 2011-11-10 15:35:26
in realitate. Este doar in imaginatia unora. Care se afla la butoane. De ce crezi ca Germania isi incetineste cresterea economica la anul? ca pentru ei e simplu. Economica functioneaza perfect. Eu stau linga ei la 20 de km. IN 15 munite sunt acolo. Nemtii sunt autosuficienti. Sa stii. Inchid miine granitele si spun tuturor....spalati-va pe cap. Au inteles ca nu poti creste la nesfirsit. Ca nu e o solutie sa scoti modele noi de masini pe piata si apoi sa chemi dupa o jumate de an 100 000 de bucati in service pentru reparatii la pedala de frina. Au inteles ca economia functioneaza pe resurse (materiale) nu bani de hirtie. Si ca resursele astea trebuie folosite cit mai eficient. Insa lacomia sectorului financiar nu are nimic de a face cu realitatea obiectiva din teren. Aia care zic mereu crestere, crestere ca altfel nu va fi bine, sunt niste teoreticieni, care nu vad toata imaginea de ansamblu. Habar nu au cum se organizeaza o echiap de 3 oameni insa fac prognoze macroeconomice si scenarii de crestere economica. Insa nimeni nu spune....daca tot mulgem resursele fara sa le reinnoim, de unde naiba o sa mai avem resurse peste 20 de ani? Incercati sa vedeti dincolo de aparente. Si veti vedea ca lucrurile sunt mult mai simple decit par! Doamne ajuta!
0 1
Stefan • 2011-11-10 15:21:17
Nu stiu cine mai crede ca nu o sa bubuie situatia. Intrebarea este cand. Eu pentru binele meu incerc sa estimez fara a tine cont de "marketing". Singurele chestii pe care am vazut ca ma pot baza este starea psyhologica a intregului glob si masa monetara aflata in circulatie. Starea psyhologica o sa atinga nivelul critic cand cei care produc alimente o sa refuze sa mai produca si pentru altii. Momentan un american produce mancare pentru alti 270. Efectul poate fi periculos. Masa monetara e important ca da ritm vietii. Cand avem rezerve crescute, te-ai astepta sa urmeze o perioada cand banii se transfera la populatie. Banii astia cand ajung inapoi in banci genereaza un profit, inexistent, ce necesita si mai multa fabricare de bani. Morala aici este ca sistemul necesita din ce in ce mai mari miscari de bani, cand se blocheaza migratia, o sa necesita falimente pentru a recupera lipsa de bani. Per moment urmeaza etapa cu falimentele( candva in 2012 ? ). Dupa care o sa vedem si efectul psyhologic cum o sa degenereze.
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro