Un pui de delfin care a fost inpins de valuri pe o plaja dintr-o statiune argentiniana a murit dupa ce turistii l-au tinut afara din apa mai multa vreme pentru a se fotografia cu el, scrie The Telegraph, citand informatii facute publice de un grup pentru protectia animalelor care ii sfatuieste pe cei ce vad pe tarm un astfel de mamifer sensibil sa il puna inapoi in apa.

Pui de delfin, expus pe o plaja argentinianaFoto: Facebook - Hernan Coria

Hernan Coria a fotografiat incidentul de pe plaja din santa Teresita, in imagini putand fi vazuta multimea adunata sa vada puiul de delfin La Plata - cunoscut si ca delfinul Franciscan - purtat ca un trofeu.

Oamenii s-au impins unii in altii pentru a reusi sa atinga si sa mangaie animalul. In cele din urma, delfinul a murit in soarele fierbinte.

Incidentul a determinat Fundatia Wildlife din Argentina sa publice o nota despre vulnerabila specie care traieste doar in largul coastelor Argentinei, Uruguayului si Braziliei.

"Au iesit la suprafata fotografii recente facute cu doua ocazii in Santa Teresita in care apare un grup de persoane care paseaza de la unul la altul, pe uscat, un delfin. Cel putin unul dintre animale a murit. Acest incident ar trebui sa ajute publicul sa inteleaga nevoia urgenta de a returna acesti delfini in ocean atunci cand se apropie prea mult de tarm".

Specia este listata drept "vulnerabila" de catre Uniunea Internationala de Conservare a Naturii (ICUN), la ora actuala existand mai putin de 30.000 de exemplare.

Segundo delfin que aparece en el dia en Santa Teresita una lastima no creo que vivan -

Posted by Hernan Coria on Wednesday, 10 February 2016