In luna septembrie a acestui an, cercetatorii au publicat un studiu care descrie un loc din Jervis Bay, Australia, aproape de Sydney, unde 10-15 caracatite din specia Octopus tetricus, care prezinta „interactiuni sociale complexe”, informeazaHuffington Post.

OctlantisFoto: Captura YouTube

Aceasta specie de caracatite comunica, se lupta, ba chiar se alunga din ascunzisurile construite in nisip, printre roci.

Orasul caracatitelor este numit de catre cercetatori „Octlantis”, potrivit The Guardian.

Studiul, o colaborare intre mai multi cercetatori din Australia si din SUA, a fost publicat in data de 1 septembrie. Descoperirea este semnificativa deoarece caracatitele sunt, de obicei, animale solitare, care se intalnesc doar pentru imperechere.

In anul 2009, cercetatorii au descoperit un loc similar, tot in Jervis Bay, numit „Octopolis”, care o perioada lunga de timp a fost considerat o anomalie.

David Scheel, coordonatorul studiului, a declarat ca nu crede ca aceste orase subacvatice construite de caracatite sunt o chestiune noua. In schimb, crede ca tehnologia s-a dezvoltat indeajuns de mult incat sa permita descoperirea si studierea acestora.