Un grup de producatori de filme au publicat un videoclip care surprinde momentul sfasietor in care un urs polar slabit si infometat, aflat in cautare de hrana, se prabuseste la pamant, in insulele canadiene Baffin, scrieNational Geographic.

Ursul polar, mascota celor care lupta impotriva incalzirii globaleFoto: Flickr

Imagine dezolanta a ursului polar care abia se taraste in cautarea mancarii, tragand dupa el unul dintre membre, slabit probabil din pricina unei atrofii musculare, i-a marcat pe producatori: "Am stat acolo si am inceput sa plangem- filmand cu lacrimi in ochi momentul", a spus fotograful Paul Nicklen.

Aflat in cautarea hranei, ursul polar scormoneste intr-unul dintre cosurile de gunoi, folosite sezonier de pescari. Fiind probabil prea slabit, se prabuseste la pamant, scrie National Geographic.

Fotograful a filmat moartea lenta a acestui exemplar, tocmai ca acesta sa nu fi murit in van, ci pentru a facilita transmiterea unui mesaj cu privire la pericolele incalzirii globale- "Atunci cand oamenii de stiinta avertizeaza cu privire la disparitia ursilor, vreau ca oamenii sa realizeze cum arata realitatea. Ursii vor muri de foame".

Intrebat de ce nu a intervenit, Nicken a sustinut ca oricat de mult ar fi vrut asta, nu e ca si cum ar umbla cu un pistol cu trachilizante dupa el sau cu suficienta hrana pentru a ajuta in astfel de cazuri. De asemenea, legislatia canadiana interzice hranirea ursilor polari.