TEHNOLOGIE
VIDEO Mircea Tudor, coordonatorul proiectului Roboscan Aeria care a castigat marele premiu al Salonului de inventii de la Geneva: Intr-un concurs organizat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica proiectul a fost clasat pe locul 12 din 15, deci nu a primit finantare "Exista un interes major in SUA pentru tehnologia noastra pentru ca este singura care raspunde unei necesitati de a radiografia avioanele, avand in vedere ca exista un trafic urias de narcotice din America Latina in America de Nord", a declarat in cadrul unui interviu pentru HotNews.ro Mircea Tudor - presedintele MBTelecom si coordonatorul echipei care a realizat sistemul de scanare a avioanelor Roboscan 2M Aeria. In urma cu trei zile, Roboscan 2M Aeria a castigat marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva. "Aici avem o durere, am supus anul trecut acest proiect in cadrul unei competitii nationale de inovare si spre surprinderea noastra a fost evaluat si clasat pe locul 38 din 80 de proiecte in general, si pe locul 12 din 15 proiecte la categoria Securitate", a afirmat Mircea Tudor. Vezi in articol cat costa Roboscan 2M Aeria, cine sunt primii clienti si de la ce facultati provin cercetatorii care au lucrat al inventieUrmatorul proiect este un scanner pentru vapoare
Elevi, vi se pregateste o surpriza! E timpul unei mari provocari pentru elevi si profesori: manualele digitale! Hartia se transforma in imagine, lectiile capata sunet si culoare, simularile incita imaginatia, temele devin adevarate provocari contra cronometru. Abecedarul, istoria, fizica si geografia - sunt primele manuale digitale pentru elevii claselor I - XII realizate de SIVECO, cel mai mare furnizor de solutii educationale. Experienta pe care SIVECO a castigat-o timp de 12 ani in realizarea de materiale educationale in format digital este concretizata acum intr-un nou concept: manualul digital, imbunatatit prin gazduirea sa pe tableta si prin utilizarea tuturor aplicatiilor si a facilitatilor pe care aceasta le pune la dispozitia utilizatorului.
Mircea Tudor, directorul firmei MB Telecom care a castigat marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, a discutat online despre sistemul Roboscan 2M Aeria Firma romaneasca MBTelecom a castigat pentru a doua oara marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, cu sistemul Roboscan 2M Aeria. Tehnologie unica in prezent, Roboscan 2M Aeria poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiect de contrabanda sau eventuala amenintare aflate la bord. Mircea Tudor, presedintele MBTelecom si coordonatorul echipei care a lucrat patru ani la realizarea sistemului de scanare a avioanelor, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre cum a ajuns o companie romaneasca sa obtina de doua ori marele premiu - o premiera in in istoria salonului de la Geneva, cine face parte in echipa de cercetare si care sunt sansele de succes comercial ale acestui produs.Intalnirea s-a incheiatVedeti raspunsurile invitatului la intrebarile formulate de cititori
VIDEO Totul despre inventia romaneasca premiata la Salonul de la Geneva: Ce este Roboscan Aeria, cine sunt cercetatorii care au lucrat la realizarea lui, cat a costat Produsul Roboscan 2M Aeria, marele castigator al celui mai prestigios Salon de inventii din lume, cel de la Geneva, este o tehnologie unica in prezent in lume, realizata de firma MB Telecom in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI). Roboscan Aeria poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiect de contrabanda sau eventuala amenintare aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului. La realizarea Roboscan 2M Aeria a lucrat timp de 4 ani un colectiv interdisciplinar coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI, colectiv care cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date.
Firma romaneasca MB Telecom a castigat pentru a doua oara marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, cu sistemul Roboscan Marele Premiu al celei de-a 41-a editii a Salonului International de Inventii de la Geneva a fost decernat firmei romanesti MB Telecom pentru "Roboscan 2M Aeria", un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicitatii de organizatorii evenimentului si citat de AFP. Inventia este destinata serviciilor vamale, armatei, aeroporturilor si companiilor aeriene. MB Telecom a castigat prima data marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, cel mai prestigios salon de acest fel din lume, in anul 2009, pentru Roboscan 1 M, un sistem revolutionar de radiografiere cu raze gama a camioanelor. Potrivit unui comunicat al MB Telecom, este pentru prima oara in istorie cand un concurent reuseste sa obtina de doua ori Marele Premiu la Geneva.
Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana Peste 500 de milioane de utilizatori vor putea accesa un portal complex care furnizeaza informatii privind legislatia Uniunii Europene (EUR-Lex), publicatiile (EU Bookshop) si contractele de achizitii publice ale Uniunii Europene (TED). Portalul va oferi acces integrat dintr-un punct unic catre cele trei servicii on-line, disponibile in prezent prin intermediul a trei website-uri diferite. Portalul va fi dezvoltat de SIVECO Romania pentru Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene. In urma castigarii licitatiei organizate in anul 2012 de catre institutia europeana, SIVECO Romania va furniza servicii de dezvoltare software si mentenanta, in cadrul unui contract cadru incheiat pentru urmatorii 2 ani.
VIDEO Radu Jugureanu: Sistemul educational este cel care dezvolta economia unei tari Cum poate deveni sistemul educational de azi eficient, performant si competitiv? Avem la dispozitie cele mai avansate tehnologii - cum ne ajuta acestea sa invatam mai mult? Profesor Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent din SIVECO Romania a discutat online despre educatie. Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului si a urmari interviul video
Informatica romaneasca, premiata la Londra Trei proiecte realizate de informaticienii romani au fost premiate de juriul European IT & Software Excellence Awards 2013. Gala de decernare a premiilor a avut loc miercuri seara, la Hotel Lancaster din Londra. In finala competitiei au intrat 64 de companii din 15 tari.
Inovatie in procesul de invatare-predare din licee Tehnologia Multi-touch, ca suport pentru invatamantul integrat transdisciplinar, este utilizata in premiera in lume, in liceele din Romania. Apreciata pentru gradul sau ridicat de inovare si rolul semnificativ pe care il are in accesul la un invatamant de calitate, solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania pentru aceasta tehnologie, in cadrul proiectului initiat de Ministerul Educatiei Nationale, "Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii", a intrat in finala prestigioasei competitii European IT & Software Excellence Awards.
Premiu pentru proiectul de informatizare realizat de specialisti romani in Kazakhstan 4200 de resurse digitale educationale pentru 27 de discipline scolare si vocationale implementate in 537 de centre de invatamant din Kazakhstan. Acestea sunt rezultatele proiectului de eLearning realizat de SIVECO pentru Centrul National de Informatizare din Kazakhstan (CNI). Colaborarea dintre cei doi parteneri a avut rezultate excelente care au fost imediat recunoscute. In cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune solutii dedicate sectorului public, solutia de continut digital furnizata de SIVECO a fost premiata.
Specialistii romani in IT, apreciati in toata Europa 64 de companii din 24 de tari europene concureaza in actuala editie a European IT&Software Excellence Awards a carei finala se va desfasura pe 13 martie la Londra. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute competitii europene care selecteaza si recompenseaza in fiecare an producatorii si distribuitorii de software cu performante de exceptie in dezvoltarea si livrarea de produse informatice. In acest an, recordul de nominalizari al competitiei il detine o firma romaneasca, SIVECO Romania, care intra in finala celebrei competitii cu nu mai putin de 5 proiecte, la 5 categorii distincte.
Doi tineri cercetatori romani au primit un premiu major in domeniul roboticii - IEEE RAS Early Career - pentru rezultate "extraordinare pe plan mondial" in domeniu Matei Ciocarlie si Radu Rusu, doi tineri cercetatori romani care lucreaza in SUA, au primit IEEE Robotics and Automation Society Early Career Award. Premiul se ofera persoanelor care "au obtinut rezultate extraordinare pe plan mondial in domeniul lor de activitate", a declarat pentru HotNews.ro Radu Rusu. IEEE este una dintre cele mai mari asociatii tehnice profesionale din lume. Matei Ciocarlie a obtinut in 2010 titlul de doctor in Computer Science la Columbia University, New York, iar Radu Rusu a absolvit in 2009 TUM (Technische Universitaet Muenchen), unde si-a obtinut doctoratul tot in Computer Science. Vezi in articol pentru ce au primit acest premiu si cine sunt cei doi cercetatori
Solutii informatice pentru dealerii Dacia- Renault Renault, cea mai importanta marca auto la nivel european, a oferit companiei SIVECO acreditarea de a implementa un sistem informatic necesar dealerilor din reteaua proprie. SIVECO Romania a dezvoltat o aplicatie de tip Dealer Management System (DMS) compatibila cu sistemele informatice pentru marcile Dacia/Renault utilizate in Romania. Astfel, SIVECO va putea implementa aplicatia si interfetele DMS certificate la reparatorii autorizati Dacia-Renault din Romania.
Un tanar de 19 ani din Deva a construit un motor cu reactie pe care l-a montat pe o bicicleta Un tanar in varsta de 19 ani din Deva, judetul Hunedoara, a construit un motor cu reactie pe care l-a montat pe o bicicleta, el afirmand ca unele dintre piesele motorului au fost fabricate in SUA, iar altele chiar de el in atelierul sau, relateaza Mediafax.
Un gigant al lumii petroliere va folosi software romanesc Specialistii romani in informatica au de ce sa fie mandri. Software-ul made in Romania este folosit de cele mai mari companii din lume. De curand, Black Sea Terminal a incheiat un parteneriat de colaborare cu SIVECO care va furniza un sistem de gestiune informatica a activitatilor portuare. Portul Black Sea Terminal, construit in Georgia, este destinat transportului de petrol si produse petroliere. Acesta este detinut de catre SOCAR, una dintre cele mai renumite companii petroliere din lume.
Reactorul nuclear de la Magurele va fi dezafectat, combustibilul nuclear uzat a fost transportat spre depozitare in Federatia Rusa - Ministerul Educatiei Ministerul Educatiei a anuntat ca duminica, 23 decembrie 2012, s-a finalizat transportul in Federatia Rusa a combustibilului nuclear uzat provenind de la Reactorul Nuclear de cercetare si productie radioizotopi VVR-S de pe amplasamentul Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN-HH) de la Magurele. "Acest fapt reprezinta o premiera pentru tara noastra, fiind prima data cand deseurile radioactive sunt evacuate definitiv de pe teritoriul Romaniei", informeaza Ministerul intr-un comunicat remis HotNews.ro.
​VIDEO Viitorul in viziunea IBM - Computerul capabil sa detecteze mirosuri si ecranul senzitiv care mimeaza textura oricarui material Computerele nu vor mai depinde atat de mult de programatori si vor fi capabile sa invete tot mai multe lucruri. In urmatorii cinci ani ele ne vor completa simturile: vor fi capabile sa auda bine, sa simta mirosuri periculoase si sa analizeze si sa inteleaga bine imaginile, arata IBM in setul anual de predictii IBM "5 in 5".
Sistemul informatic de raportare al Bancii Nationale a Moldovei este dezvoltat de o companie romaneasca Sistemul informatic de raportare al Bancii Nationale a Moldovei va fi extins cu peste 50 de tipuri noi de rapoarte cu caracter statistic si de supraveghere prudentiala, specifice domeniului bancar. Sistemul este dezvoltat de SIVECO Romania si asigura Bancii Nationale a Moldovei un proces de raportare eficient si standardizat,  aliniat cerintelor europene.
Cum puteti aplica automat TVA-ul la incasare De la 1 ianuarie 2013, exigibilitatea TVA intervine la momentul incasarii contravalorii prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90 a zi calendaristica de la data emiterii facturilor. Noul sistem de plata a TVA trebuie aplicat obligatoriu de doua categorii de contribuabili: firmele cu o cifra de afaceri de maxim 2.250.000 lei si persoanele impozabile care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului 2013.
Software romanesc pentru Vama din Macedonia Specialistii IT din Romania dezvolta sistemele vamale necesare aderarii Macedoniei la Uniunea Europeana. Prin Programul National de asistenta pentru tranzitie si consolidarea institutiilor, oferit tarilor angajate in procesul de aderare la Uniunea Europeana, Administratia Vamala din Republica Macedonia va beneficia de sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" ale Comunitatii Europene (TARIC si sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3). Proiectul se desfasoara in perioada 2012 - 2014.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Despre dificultatea unor limbi
Un grup de oameni de mai multe natii vorbesc depre dificultatea unor limbi. - Franceza e oribilă - plange francezul. Imaginati-va, ca noi zicem "bordo" si scriem "Bordeaux"...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version