TERRA
Varful K2
Foto: Punnawit Suwattananun, Dreamstime.com

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Ian 2021 Science - Terra
K2 este un munte pe care se ajunge greu, dar se moare ușor. Pe al doilea cel mai înalt vârf al lumii au ajuns de peste 10 ori mai puțini oameni decât pe Everest pentru că terenul este și mai accidentat și vremea este mai imprevizibilă. Muntele K2 a atras exploratorii prin frumusețea sa, a fost scena unor tragedii cauzate de ghinion și dezorganizare, iar victoriile au fost și ele însoțite de episoade triste. În articol puteți citi despre cum s-au apropiat oamenii de K2, despre cum l-au cucerit și despre prețul plătit.
hipopotami
Foto: YouTube

Moștenirea neobișnuită a lui Escobar: „Hipopotamii cocainei” au declanșat o dezbatere națională în Columbia

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 19 Ian 2021 Science - Terra
Pablo Escobar, cel mai cunoscut traficant de droguri columbian, a fost ucis în 1993 dar influența sa continuă să fie simțită în țara sud-americană, uneori în moduri mai puțin așteptate, relatează CNN.
Temperaturile din Spania in dimineata zilei de 12 ianuarie
Foto: Meteociel

Vreme neobișnuită în Europa: +27 de grade în Grecia, -25 de grade în Spania

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 12 Ian 2021 Science - Terra
Vremea a fost cu totul neobișnuită în sudul Europei în ultimele zile. În Spania au fost ninsori record și în mai multe orașe temperaturile au scăzut la sub -10 grade, culminând cu -25 de grade înregistrate marți dimineața la ”polul frigului” din acea țară. Pe de altă parte, în sudul Greciei (insula Creta), maximele au ajuns ieri la +27 de grade.
Vortex polar normal
Foto: Wikipedia

Alertă meteo în emisfera nordică: Perturbarea vortexului polar amenință cu geruri zdravene Europa și SUA

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 11 Ian 2021 Science - Terra
Creșterea temperaturilor în atmosfera superioară de peste Polul Nord va face ca geruri amenințătoare să coboare în emisfera nordică.
Apusul intr-o zi de ianuarie
Foto: Hotnews

Ianuarie și extremele vremii - De la ger siberian, până la zilele excepționale cu +20 de grade

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 7 Ian 2021 Science - Terra
Primele zile de ianuarie au fost mai calde decât de obicei în acest an, cu maxime de 14 grade, dar prima lună din an, deși este cea mai rece, poate aduce în țară în mod excepțional și temperaturi de 20-22 de grade. Pe de altă parte, în cele mai reci luni ianuarie temperaturile au scăzut și la sub -38 de grade, cei mai reci ani fiind 1942, 1985 și 1963, arată datele ANM.
Produse din carne
Foto: pixabay.com

Carnea organică este la fel de costisitoare pentru schimbările climatice precum cea obținută tradițional - studiu

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 23 Dec 2020 Science - Terra
Costurile pe care producția de carne organică le cauzează în ceea ce privește schimbările climatice sunt la fel de ridicate precum cele ale obținerii cărnii prin metode convenționale de agricultură, potrivit unui nou studiu citat de The Guardian.
Bathynomus rakasa
Foto: SJADES 2018

Science News: Faceți cunoștință cu „Darth Vader”, izopodul uriaș din apele Indoneziei

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 22 Dec 2020 Science - Terra
Noua specie descoperită este una din cele mai mari izopode cunoscute. Creaturile marine asemănătoare gândacilor care mișună pe fundul oceanelor pot crește până la mărimea unor căței, iar acest nou reprezentant este unul din cele mai mari, scrie Live Science.
Greiere
Foto: Gerald D. Tang, Dreamstime.com

O specie de greier folosește frunzele pe post de ”megafon” pentru a atrage femelele

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 16 Dec 2020 Science - Terra
O specie de greier de pădure folosește frunzele unei plante pentru a-și amplifica sunetul, fiindcă doar așa îi cresc șansele de împerechere, arată un studiu din India. Femelele de Oecanthus henryi sunt atrase mai ales de masculii care scot sunete puternice și au corpuri mai mari, astfel că cei care sunt mai mici și mai puțin vocali își cresc șansele doar folosindu-se de frunze.
Masivul Everest
Foto: Wikipedia

Science News: Muntele Everest a crescut cu 86 cm, dar tot nu este cel mai înalt de pe Pământ

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 14 Dec 2020 Science - Terra
China și Nepalul au confirmat săptămâna trecută noua dimensiune standard a muntelui Everest, masivul neregulat din Himalaya care le încalecă granița. Cel mai înalt pisc din lume este acum puțin mai înalt în mod oficial și acesta nu este sfârșitul poveștii. Schimbările geologice, metodele complicate de a măsura un munte și criteriile variate de aflare a celei mai înalte culmi din lume dau certitudinea că nu este o chestiune închisă pentru totdeauna.
Tigru bengalez
Foto: pixabay.com

Nepal: Tigru bengalez, observat la o altitudine de aproape 3.200 de metri

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 12 Dec 2020 Science - Terra
Un tigru regal de Bengal a fost observat la o altitudine de 3.165 de metri în Nepal, fiind cea mai ridicată altitudine la care au fost văzute vreodată astfel de animale, conform autorităţilor forestiere nepaleze, transmite sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.
Oposum pigmeu
Foto: Facebook

VIDEO Un oposum pigmeu adorabil a fost descoperit pentru prima dată după incendiile devastatoare din sudul Australiei

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 9 Dec 2020 Science - Terra
Un mamifer minuscul, mai mic decât un deget uman, a fost găsit pe Insula Cangurilor (Kangaroo Island), o insulă devastată de incendiile din 2019-2020 din sudul Australiei, relatează New York Post.
Everest
Foto: Wikimedia Commons

Muntele Everest a „crescut” cu aproape un metru - China și Nepalul au anunțat noua valoare, după măsurători high-tech

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 8 Dec 2020 Science - Terra
China și Nepalul au făcut marți un anunț despre care s-a vorbit mult în ultimele luni, deși nu avea cum să fie un anunț șoc. Cele două state au anunțat noua valoare a altitudinii celui mai înalt vârf din lume: 8,848.86 metri, doar cu câteva zeci de centimetri mai mult decât valorile din trecut. Noua valoare nu este importantă doar pentru geologi, ci este și o chestiune de mândrie națională, de independență și de a dovedi ce pot face noile tehnologii.
Peisaj de iarna
Foto: Hotnews

Decembrie și extremele climatice - De la peste +23 de grade, până la mai puțin de -30

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 2 Dec 2020 Science - Terra
Decembrie a fost în ultimii ani o lună mult mai caldă decât era în anii 70' sau 80', 2019 și 2015 aducând abateri de peste 3 grade față de media normală a temperaturii. Cea mai ridicată temperatură de decembrie a fost în 1985, la Câmpina, când s-au înregistrat 23,4 grade, iar cea mai mică temperatură a fost de -34,5 la Întorsura Buzăului, în ziua de Crăciun a anului 1998. Și la munte poate fi uneori foarte cald: de exemplu la Vf Omu au fost 9 grade, iar la Predeal peste 15.
Fundul oceanelor
Foto: Lamont-Doherty Earth Observatory / Sciencephoto / Profimedia

Fundul oceanelor este contaminat cu mercur cauzat de activitatea umană / Noua ipoteză a mecanismului poluării formulată de cercetători

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 18 Nov 2020 Science - Terra
Cele mai adânci puncte ale oceanelor Pământului sunt contaminate de mercur creat de activitatea umană, potrivit unor noi cercetări ale oamenilor de știință americani, scrie MSN.
Sumarul marilor extincții
Foto: Museo delle Scienze, Trento

Science Report: Povestea fascinantă a ploii de un milion de ani la sfârșitul Triasicului, care a „ascuns” o extincție în masă și a deschis calea pentru dominația dinozaurilor

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 17 Nov 2020 Science - Terra
Acum multă vreme, înainte de a miji epoca dinozaurilor, o ploaie zdravănă s-a abătut asupra supercontinentului Pangeea - și nu s-a oprit timp de un milion de ani, fiind acum cunoscută drept Episodul Pluvial Carnian. Un nou studiu arată că EPC a fost de fapt o mare extincție – provocată de erupții vulcanice și schimbări climatice – care a dus la dispariția unei treimi din speciile marine și a unui număr semnificativ de plante și animale terestre.
Foca
Foto: Wikimedia Commons

Descoperirea unei noi specii de focă rescrie istoria mamiferului marin

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 11 Nov 2020 Science - Terra
Descoperirea unei specii de focă în prezent dispărută, care a trăit în emisfera sudică, a „răsturnat cu susul în jos” ceea ce oamenii de ştiinţă cunoaşteau despre evoluţia acestor vieţuitoare, au anunţat miercuri cercetătorii, relatează agenția Xinhua citată de Agerpres.
Corb
Foto: Wikimedia

Corbii pot să anticipeze unealta care le va oferi acces la hrană (studiu)

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Nov 2020 Science - Terra
Corbii caledonieni pot să anticipeze ce unealtă le va fi folositoare pentru a ajunge la o sursă de hrană, conform constatărilor unui studiu care oferă dovezi suplimentare asupra abilităţilor cognitive ale acestei specii, relatează Agerpres citând AFP.
Aisbergul A68
Foto: YouTube

VIDEO Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă către Georgia de Sud

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 4 Nov 2020 Science - Terra
Cel mai mare aisberg din lume, numit A68, cu o lungime de 160 de kilometri, desprins din Antarctica, s-ar putea opri în zona Georgiei de Sud. Gheţarul reprezintă o ameninţare gravă pentru pinguinii şi focile care trăiesc în zonă, potrivit Mediafax.
Un cer splendid intr-o dimineata de toamna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Noiembrie și extremele vremii în România - De la +30 de grade, la peste 30 cm strat de zăpadă

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 2 Nov 2020 Science - Terra
Luna noiembrie poate aduce în mod excepțional și temperaturi de 28 - 30 de grade în prima sa parte, în timp ce în anii când vin mase de aer rece din Rusia, temperaturile pot scădea la sub -20 de grade și poate ninge ca-n ianuarie. Însă, în ultimii ani noiembrie a fost o lună mai caldă ca de obicei, cu temperaturi ca de septembrie în primele zile. În mod excepțional, în noiembrie pot fi +21 de grade la Predeal și +13 grade la Omu, însă pot fi și cazuri în care stratul de zăpadă poate ajunge la jumătate de metru în Iași sau la Câmpina.
Cameleonul lui Voeltzkow
Foto: Captura YouTube

Nemaivăzut de 100 de ani, găsit în Madagascar: Eluzivul cameleon care trăiește doar în timpul anotimpului ploios

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 30 Oct 2020 Science - Terra
Oamenii de știință au găsit o specie eluzivă de cameleon care a fost zărită ultima oară în Madagascar în urmă cu 100 de ani, transmite The Guardian.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Un fiu exemplar
- Alo, mamă, nu te speria, te rog să nu intri în panică, nu e nimic grav, dar sunt la spital!- Manole...
Bancul zilei: Ninsorile, guvernanții și școala online
Comitetul de părinți a luat act cu îngrijorare de buletinul METEO care anunță ninsori la acest sfârșit de săptămână. Părinții speră ca stratul de zăpadă să nu depășească 10 cm...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by