TERRA
Verhoiansk
Foto: Dmitry Kaminsky/Alamy/Profimedia Images

Cum schimbă căldura extremă viața în Siberia - Țânțari, case prăbușite, dureri de cap, pește foarte puțin

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Science - Terra
Dincolo de avertismentele climatologilor care spun că încălzirea globală pare să se accelereze, valul de căldură din Siberia schimbă viața de zi cu zi în numeroase moduri. La Verhoiansk, unul dintre cele mai reci sate din lume, au fost +38 de grade, iar într-un sat de la Oceanul Arctic unde rar sunt mai mult de 11-13 grade, au fost +31 de grade. Luna mai a fost cea mai caldă din cei 140 de ani de măsurători în Siberia, iar iunie a adus o mulțime de recorduri. În aceste condiții, viața cotidiană se schimbă.
Zealandia
Foto: Hotnews

Oamenii de ştiinţă au cartografiat pentru prima dată Zealandia, continentul scufundat

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 23 Iun 2020 Science - Terra
Hărţi interactive descrise drept un ''punct de referinţă ştiinţific'' au dezvăluit vastul continent care se află sub Noua Zeelandă, aşa cum nu a mai fost văzut niciodată, scriu The New Zealand Herald şi EFE, preluate de Agerpres.
Verhoiansk pe harta Eurasiei
Foto: Google Maps

Noi ”nebunii” ale vremii - Au fost +38 de grade în satul siberian unde iarna sunt și -60 C

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 22 Iun 2020 Science - Terra
Într-un sat siberian celebru pentru diferențele mari de temperatură se poate să se fi înregistrat un nou record: temperatura a ajuns la +38 de grade, cu aproape 20 de grade peste media normală. În aceste luni temperaturile au fost mult peste medie în Siberia, dar Verhoiansk este alături de Oimiakon, considerat un ”pol mondial al frigului”. În Verhoiansk minima absolută a fost de -68 de grade, iar în cea mai rece zi de iunie au fost sub -7 grade. În iulie, minima absolută a fost de -3 grade, iar în august, -10 grade.
Maximele in Europa pe 5 iunie la pranz
Foto: Meteociel

Vreme neobișnuită în Europa - La Cercul Polar a fost mai cald decât în sudul Spaniei și al Italiei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 5 Iun 2020 Science - Terra
În Europa vremea a fost neobișnuită la început de iunie, iar în locuri în general reci a fost cald, dar și invers. Miercuri, minimele erau de 3 grade la Câmpina și Târgoviște, iar vineri la prânz a fost mai cald în Rusia, lângă Cercul Polar, decât în multe locuri din sudul Spaniei sau al Italiei.
Dinozuaurul Borealopelta markmitchelli
Foto: Julius Csotonyi

Ce a mâncat înainte de moarte un dinozaur de acum 110 milioane de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 4 Iun 2020 Science - Terra
În Canada au fost analizate resturi fosilizate din stomacul unui dinozaur care a murit acum 110 milioane de ani, iar astfel de dovezi directe sunt rare. Dinozaurul erbivor din specia Borealopelta avea cam 6 metri lungime și a mâncat ferigi înainte să piară, probabil înecat într-un râu. În 2011 a fost descoperit, iar de atunci analizele au scos la iveală lucruri detaliate uimitoare.
Aer ocean
Foto: Pexels

„Cu adevărat imaculat”: Cercetătorii cred că au descoperit cel mai curat aer de pe planetă

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 3 Iun 2020 Science - Terra
Oamenii de știință cred că au identificat cel mai curat aer din lume, neafectat de particulele cauzate de activitatea umană, relatează CNN.
Allosaurus
Foto: commons.wikimedia.org

Dinozauri: Alozaurul recurgea la canibalism pentru a supravieţui în vremurile grele

de RA HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Science - Terra
Fiorosul alozaur (Allosaurus), un superprădător care domina peisajul din Jurasic în urmă cu circa 150 de milioane de ani, ar fi recurs la canibalism pentru a-şi astâmpăra foamea în vremurile grele, la fel cum ca şi tiranozaurul (Tyrannosaurus rex - T. rex), 80 de milioane de ani mai târziu, în Cretacic, conform unor fosile descoperite în Colorado, Statele Unite, descrise miercuri de o echipă de oameni de ştiinţă, relatează Reuters.
Terra
Foto: pxfuel.com

Își va aminti Pământul de pandemia de COVID-19?

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 26 Mai 2020 Science - Terra
În 2017 cercetătorii de la mai multe universități au folosit tehnologie laser avansată pentru a privi în mostrele de gheață extrase din Alpi. Au găsit Moartea Neagră, relatează Scientific American. O nouă pandemie are loc acum în jurul lumii iar studiile recente au arătat că diferitele tipuri de poluare au scăzut semnificativ pe măsură ce oamenii au renunțat la mașini, avioanele au rămas în hangare și fabricile s-au închis.
Oceanul Indian
Foto: Flickr

O uriaşă placă tectonică de sub Oceanul Indian se rupe în două

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Science - Terra
Uriaşa placă tectonică aflată sub Oceanul Indian se va rupe în două într-un interval de timp scurt din punct de vedere geologic, conform unui nou studiu, transmite vineri Live Science.
Temperaturile in Europa la pranz, pe 12 mai
Foto: Meteociel

Vreme neobișnuită în Europa - Ninsoare în Belgia și Polonia, temperaturi de peste 25 de grade în Rusia europeană și chiar peste 30 în Siberiană

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 12 Mai 2020 Science - Terra
În această dimineață temperaturile au fost extrem de mici pentru luna mai în mai multe țări din Europa centrală și de nord vest, iar în Polonia sau Belgia a și nins, lucru foarte rar pentru această perioadă a anului. În vestul Rusiei au fost orașe unde minima nu a scăzut sub 15 grade, iar la prânz erau țări unde diferențele de temperaturi erau uriașe. În Belarus, la prânz erau locuri cu 0 grade, dar și unele cu 23 de grade, iar în România, la ora 13.30 temperaturile erau între 8 grade la Oradea și 32 la Tulcea.
Spinosaurus
Foto: Nature

VIDEO Oamenii de ştiinţă au descoperit prima specie de dinozaur înotător

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 2 Mai 2020 Science - Terra
Oamenii de ştiinţă au crezut o lungă perioadă de timp că dinozaurii erau nişte creaturi cu mod de viaţă exclusiv terestru, însă o nouă fosilă descoperită în Maroc dezvăluie faptul că dinozaurii carnivori din specia Spinosaurus aegyptiacus erau "campionii" la înot ai Cretacicului, transmite Agerpres citând Live Science.
Lac din Yellowstone
Foto: Pixhere

Cum o bacterie analizată acum 50 de ani în izvoarele fierbinți din Yellowstone a ajuns un ingredient cheie în testele pentru Covid-19

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Apr 2020 Science - Terra
În anii 60' un biolog a observat cu uimire cum în izvoarele fierbinți din parcul național Yellowstone trăiau bacterii, deși temperatura apei trecea și de peste 80 de grade Celsius. După întrebare a urmat și o cercetare și, deși în primii ani puțini ar fi crezut că ar fi de folos o astfel de analiză, descoperiri de laborator din anii 80 au dovedit că ideea de a analiza organisme care trăiesc într-un mediu extrem a fost una inspirată. Un articol al National Geographic arată cum au contribuit la istoria medicinei aceste studii pe bacterii ce rezistă în apă clocotită.
Organismul din ordinul Siphonophorae
Foto: Schmidt Ocean Institute

​VIDEO Cum arată una dintre cele mai lungi creaturi din adâncurile oceanelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Apr 2020 Science - Terra
O expediție cu un mic robot ce a coborât la mai bine de 4.000 de metri în Oceanul Indian a scos la iveală mai multe specii spectaculoase, printre care și o creatură de forma unui vârtej ce avea aproximativ 45 de metri lungime. ”Arăta precum un OZN incredibil”, spune, citat de New York Times, un cercetător de la Western Australian Museum.
Gaura in stratul de ozon deasupra Polului Nord
Foto: European Space Agency, ESA

Gaură în stratul de ozon de trei ori mai mare decât Groenlanda, deschisă deasupra Polului Nord

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 14 Apr 2020 Science - Terra
Oamenii de ştiinţă au detectat ceea ce pare a fi cea mai mare gaură în stratul de ozon înregistrată vreodată deasupra Polului Nord, în condiţiile în care găuri în stratul de ozon se deschid în fiecare an deasupra Polului Sud, dar cele de la Polul Nord sunt mult mai rare, conform unui material publicat de revista Nature.
Cercetare (Foto - KAVLI IPMU)
Foto: Hotnews

Science Report Gravitația: poate că am înțeles-o greșit tot timpul. Mai bine punem întrebări prostești

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Science - Terra
Fizicienii au căutat legi care să explice atât lumea microscopică a particulelor elementare, cât și pe cea macroscopică a universului și pe Big Bang la începuturile sale, așteptându-se ca asemenea legi fundamentale să aibă simetrie în toate împrejurările. Dar doi fizicieni au descoperit o dovadă teoretică a faptului că, la cel mai fundamental nivel, natura nu respectă simetria.
Allosaurus fragilis
Foto: Wikipedia

Science News: Un craniu radioactiv de dinozaur i-a ajutat pe cercetători să descopere o specie nouă, ocolită în 150 de ani de studii

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Science - Terra

Allosaurus a fost un prădător fioros din vârful lanțului trofic al dinozaurilor cu milioane de ani înainte ca Tyrannosaurus rex să pretindă titlul de „rege al dinozaurilor”, iar cercetătorii au descoperit acum cea mai timpurie specie de Allosaurus.

Craspedotropis gretathunberga
Foto: Captura YouTube

O specie nou descoperită de melc maro a fost numită după activista de mediu Greta Thunberg

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Science - Terra
O specie nou descoperită de melc maro a fost numită după activista de mediu Greta Thunberg. Cercetătorii spun că au luat această decizie pentru că această specie a fost nevoită să se adapteze și să „rezolve problemele pe care nu le-a creat”.
Antarctica
Foto: Wikimedia Commons

Nou record de temperatură în Antarctica: +18,3 grade la o stație de cercetare a statului argentinian

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Feb 2020 Science - Terra
În Antarctica s-a înregistrat cea mai mare temperatură de până acum, +18,3 grade, valoare ce depășește cu aproape un grad precedentul record stabilit în 2015. Temperatura a fost înregistrată la stația de cercetare argentiniană Esperanza. În uriașul continent sudic s-a înregistrat și cea mai scăzută temperatură măsurată oriunde pe glob: -89,2 grade la stația Vostok.
Ianuarie a fost o luna foarte secetoasa
Foto: INMH

Februarie a început cu noi recorduri de căldură în toată Europa - De la 11 grade la Kiev, până la 27 la Torino. Cât de cald a fost la noi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Science - Terra
Pe 1 februarie au fost 20 de grade în țară și la multe stații meteo a fost doborât recordul de căldură al zilei. În ultimele două săptămâni nu a fost zi fără maxime de peste 10 grade în România, iar recorduri de căldură au fost peste tot în Europa, de la 11 grade la Kiev, până la 27 de grade la Torino. În România vremea se răcește, iar minimele scad la sub -10 grade în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar joi va ninge în București.
Aurora Boreala
Foto: sciencealert.com

VIDEO O nouă formă de auroră boreală, descoperită de pasionaţi şi cercetători finlandezi

de Redactia HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Science - Terra
O nouă formă de auroră boreală, care a fost numită ''dune'', a fost descoperită de pasionaţi finlandezi, alături de oameni de ştiinţă, a anunţat miercuri Institutul finlandez de meteorologie din cadrul Universităţii din Helsinki, scrie Agerpres.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
Bancul zilei: Reversul aventurilor de o noapte
Doi prieteni povesteau: - Stai să vezi ce aventură beton am avut aseară și cum s-a sfărșit. Am ajuns la spital cu o...
Bancul zilei: Tratarea asimptomaticilor la domiciliu
Doctorul intra in dormitor, lasandu-l pe sotul foarte agitat sa astepte afara. Peste doua minute, doctorul iese din dormitor si cere un cutit de bucatarie. Sotul se executa si doctorul dispare din nou in dormitor. Peste putin timp iese din nou, de data asta cerand un ciocan si-o dalta...
Bancul zilei: Putin, la al 10-lea mandat
Trei ruși călătoreau în aceeași cușetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalți doi spuneau bancuri cu Putin. Enervat de faptul că nu putea citi în liniște ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi. A ieșit discret din cușetă și a comandat însoțitorului de vagon trei ceaiuri, cu mențiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by