TERRA
Craniul lui Picior Mic (Foto: Universitatea Witwatersrand)
Foto:

Science Report: China trimite prima misiune spațială spre fața nevăzută a Lunii; Scheletul lui „Picior Mic” dezvăluie o misterioasă rudă a omului; Moș Crăciun a venit mai devreme la Stația Spațială; Planeta s-a mai încălzit cândva, iar viața animală aproape a dispărut

de Alin Th. Ciocîrlie HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Science - Terra
Drapelul Chinei va fi arborat pe fața nevăzută a Lunii / Savanții sud-africani ne-au descoperit o nouă bunică, în vârstă de 3,67 de milioane de ani și care trăia pe picior mic / Meniul de Crăciun al cosmonauților de pe Stația Spațială Internațională nu a sosit cu reni, ci cu șoricei și viermi / Când oceanul planetar era să dea în clocot, viața animală aproape a dispărut de pe Terra
Balena Oceanul Pacific
Foto: Google

"Marea moarte": încălzirea rapidă a cauzat cel mai mare eveniment de extincție

de S.A. HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Science - Terra
Încălzirea globală rapidă a provocat cel mai mare eveniment de dispariție din istoria Pământului, care a șters marea majoritate a animalelor marine și terestre de pe planetă, au descoperit oamenii de știință, relatează The Guardian.
Cum ar fi aratat unicornul siberian
Foto: Captura YouTube

Schimbările climatice au dus la dispariţia unicornului siberian în urmă cu 35.000 de ani (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 27 Nov 2018 Science - Terra
Elasmotherium sibiricum, cunoscut ca "unicornul siberian", a dispărut în urmă cu peste 35.000 de ani din cauza reducerii suprafeţei de păşunat din stepă, ca urmare a schimbărilor climatice, potrivit unui studiu australian publicat marţi şi citat de agenția EFE, transmite Agerpres.
Movilele termitelor din Brazilia
Foto: Captura YouTube

VIDEO Brazilia: Pe o suprafață cât a României termitele au construit 200 de milioane de movile. Unele au 4.000 de ani și se văd și din spațiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Science - Terra
O cercetare de câțiva ani a arătat că pe o suprafață de peste 200.000 kmp termitele au construit în Brazilia sute de milioane de movile, cele mai mari având 3 metri înălțime și 9 metri diametru. Studiul publicat în revista Current Biology menționează că movilele sunt rezultatul săpăturilor intense făcute de termitele care se hrănesc cu frunze uscate și sapă rețele complexe de tunele.
Balena cu cocoasa
Foto: pixabay.com

Balenele cu cocoașă trec, odată la câţiva ani, printr-o ''revoluţie culturală'' în timpul căreia îşi schimbă cântecele

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Science - Terra
Balenele cu cocoaşă de sex masculin trec, odată la câţiva ani, printr-o ''revoluţie culturală'' în timpul căreia îşi schimbă ''imnurile'' specifice fiecărui grup, conform unui studiu efectuat în Australia, transmit Press Association şi Xinhua, citate de Agerpres.
Groenlanda
Foto: Captura Twitter

Un crater mai mare decât Parisul a fost descoperit sub gheața din Groenlanda

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 14 Nov 2018 Science - Terra
Un meteorit gigant s-a prăbușit în Groenlanda, acum cel puțin 12.000 de ani, creând un crater mai mare decât orașul Paris, care a fost descoperit recent sub gheață de către un radar, au anunțat miercuri cercetătorii, relatează AFP.
Temperaturile maxime in Europa pe 10 august 1951, ziua recordului absolut pentru Romania
Foto: infoclimat.fr

Roxana Bojariu, climatolog: În condiţiile unui scenariu pesimist, pentru perioada 2021 - 2050 experimentele numerice au arătat că temperaturile pot ajunge la 50 de grade Celsius în sudul țării

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Science - Terra
Anotimpurile vor rămâne patru, dar ritmul lor se va modifica, susţine Roxana Bojariu, director al Departamentului de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), care avertizează că, potrivit experimentelor numerice, în perioada 2021 - 2050 pot fi înregistrate temperaturi chiar de 50 de grade Celsius în sudul ţării. ”Numărul de zile cu valuri de căldură a crescut, mai ales în zona sudică, sud-estică şi extremul vest. Această modificare se va amplifica, din păcate, pe termen mediu şi lung”, spune Bojariu, citată de Agerpres.
Gargarita Leucomigus candidatus
Foto: Societatea Ornitologica Romana

Societatea Ornitologică Română anunță descoperirea unei noi specii de gărgăriță

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 30 Aug 2018 Science - Terra
​O echipă de biologi de la Societatea Ornitologică Română a descoperit o nouă specie de insectă pentru fauna României. Este vorba despre Leucomigus candidatus, o nouă specie de gărgăriță. Specia trăiește în Nordul Africii, Asia și Europa, unde poate fi întâlnită doar în regiunile stepice din partea europeană a Rusiei și Ucraina. În România se estimează că există circa 1.250 de specii distincte de gărgărițe.
Himalaya
Foto: L. Barza

Un număr record de peste 800 de oameni au ajuns pe Everest în acest an

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Aug 2018 Science - Terra
​Peste 800 de oameni au ajuns pe Everest în acest an, record absolut de ascensiuni pentru un sezon, arată date citate de channelnewsasia.com și AFP. Printre cei ajunși pe cel mai înalt munte din lume se numără un șerpaș care face asta a 22-a oară, dar și un chinez cu ambele picioare amputate. Numărul celor care ajung pe Everest este foarte mare, cantitatea de gunoaie este uriașă și statul nepalez caută moduri de a mai reduce numărul turiștilor.
Descoperire inedita
Foto: youtube.com

VIDEO Descoperirea unei noi specii de pterozaur oferă detalii despre primele vertebrate "construite" pentru zbor

de I.B. HotNews.ro
Luni, 13 Aug 2018 Science - Terra
"Nici pasăre, nici dinozaur": o nouă specie de pterozaur, prima vertebrată "construită" pentru zbor, datând din urmă cu peste 200 de milioane de ani şi descoperită în Statele Unite, ilustrează incredibila diversitate a acestor creaturi terifiante, relatează luni AFP.
Seara de vara
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Povestea locului în care au fost aproape 45 de grade și alte momente în care temperaturile s-au apropiat în România de recordul absolut

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Science - Terra
De curând au fost 38 de grade în Olanda, + 34 dincolo de Cercul Polar și 44 de grade în Rusia europeană.  Mai mult, în week-end ar putea fi depășit recordul european de căldură. România a fost în afara extremelor de căldură în acestă vară, dar sunt 67 de ani de când rezistă recordul de temperatură înregistrat n țara noastră: 44,5 de grade la o stație meteo ce nu mai există de peste jumătate de secol, Povestea locului numit Ion Sion este interesantă și în articol puteți citi despre cât de mult a scăzut temperatura în ziua recordului, despre îndoieli legate de recordul absolut și despre alte locuri unde temperaturile au ajuns să arate valori demne de Sahara.
Temperatura apei marii in nordul Germaniei, Poloniei, Belgiei si Olandei
Foto: Meteociel

Valul prelungit de căldură din nord a făcut ca temperatura apei să ajungă la 24 grade chiar și la Marea Baltică

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Science - Terra
În Norvegia temperaturile au trecut de 32 de grade încă din mai, iar luna trecută au fost peste 33 de grade chiar și dincolo de Cercul Polar. În aceste condiții, temperatura apei a ajuns la 23-24 de grade la Marea Baltică, în timp ce anul trecut erau 16-19 grade. Și la Marea Nordului temperatura apei a ajuns la 21-22 de grade, arată datele Meteociel.
Maximele in nordul Scandinaviei pe 18 iulie
Foto: Meteociel

Căldură uimitoare în nordul Scandinaviei - Temperaturile au ajuns la 34 de grade dincolo de Cercul Polar

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Science - Terra
Nordul Scandinaviei se confruntă cu un val de căldură care a dus la stabilirea unor noi recorduri de temperatură în locuri unde maximele rar trec de 20 de grade. Zilele trecute, chiar și dincolo de Cercul Polar, maximele au ajuns în multe locuri între 31 și 34 de grade, ”căzând” și recorduri stabilite acum zeci de ani. În localitatea Drag din Norvegia, la 69 de grade latitudine nordică, au fost 34 de grade, în timp ce acum un an temperatura ajungea la doar 15 grade. În aceste condiții, nu este de mirare că în Suedia sunt incendii de pădure chiar și în nordul extrem.
Furtuna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Roxana Bojariu, climatolog: Ne putem aștepta la extreme termice pozitive din ce în ce mai frecvente, în toate anotimpurile. Recordul absolut, de 44,5 grade Celsius, poate cădea în oricare dintre verile următoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Science - Terra
Extremele pozitive de temperatură vor crește în magnitudine, frecvență și persistență și, în aceste condiții, ar fi posibil ca maxima absolută înregistrată la noi să fie depășită în oricare dintre verile viitoare, a spus într-un interviu pentru HotNews.ro, climatologul Roxana Bojariu. ”Există o tendință observată de creștere, la nivelul României, a numărului de zile cu averse de ploaie, în timp ce numărul de zile cu precipitații scade”, mai spune Roxana Bojariu, șeful departamentului de Climatologie de la ANM și autor a numeroase lucrări de specialitate. În articol puteți citi despre ”noua climă” și puteți vedea cât de diferite au fost ultimele cinci veri.
.
Ingentia prima
Foto: youtube.com

VIDEO Fosilele ''primului gigant'', un dinozaur ce a trăit în urmă cu 200 de milioane de ani, descoperite în Argentina

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Science - Terra
O echipă de cercetători a descoperit în Argentina fosilele unei specii de dinozaur cu dimensiuni gigantice, care a trăit pe Pământ în urmă cu 200 de milioane de ani, informează Agerpres..
culori
Foto: YouTube

Studiu: Cei mai vechi pigmenți de culoare din lume sunt roz

de Cristina Filip HotNews.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Science - Terra
Oamenii de știință au descoperit care sunt cele mai vechi culori din lume, provenite de la roci vechi din deșertul Sahara, potrivit BBC. Pigmenții vechi de 1,1 miliarde de ani au o nuanță roz luminos, dar variază de la roșu sângeriu la purpuriu în formă concentrată.
Centaurea ruthenica
Foto: Sabin Badarau/Facebook

​FOTOGALERIE O plantă din care mai există doar trei exemplare în România, identificată de o expediţie trans-siberiană în Kazahstan

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 9 Iul 2018 Science - Terra
Centaurea ruthenica, o plantă foarte rară, care se regăseşte în flora României doar în trei exemplare, în judeţul Cluj, a fost identificată, duminică, de către unul dintre membrii expediţiei trans-siberiene RO-CRES într-o zonă de stepă uscată din Kazahstan, loc de unde ea a migrat, în urmă cu mii de ani, în Câmpia Română, informează Agerpres. Numele plantei vine de la centaur, pentru că un centaur ar fi dezvăluit oamenilor proprietăţile medicinale ale plantei și de la Rutenia, regiunea aflată acum în Ucraina unde a fost descrisă prima dată această specie.
Baobabi
Foto: Wikimedia Commons

Un studiu la care au lucrat și români arată de ce baobabi mai vechi de un mileniu mor într-un ritm accelerat

de R. M. HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Science - Terra
Marea majoritate a celor mai ”bătrâni” baobabi din Africa au murit într-un ritm accelerat în ultimul deceniu, arată un studiu condus de cercetătorul român Adrian Pătruț de la Universitatea Babeș-Bolyai, care vorbește despre „o amploare fără precedent” provocată, probabil, de schimbările climatice, scrie AFP.
Pe 30 mai temperaturile au atins valori neobisnuit de mari in nordul Europei
Foto: Meteociel

Caniculă scandinavă - În Norvegia temperaturile s-au apropiat de 33 de grade

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 1 Iun 2018 Science - Terra
Foarte rar localități din Norvegia se găsesc în topul locurilor cu cele mai ridicate temperaturi din Europa, însă miercuri acest lucru s-a întâmplat, iar temperaturile au ajuns la 32,7 grade în țara unde în lunile de vară rar temperaturile ”sar” de 25 de grade. Valul de căldură a făcut ca temperaturile să treacă de 32 de grade în Polonia și de 31 de grade în Suedia și Belarus.
Apa potabila
Foto: Captura YouTube

Agenția de Mediu avertizează Anglia că trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea consumului și a pierderilor de apă

de A.L. HotNews.ro
Joi, 24 Mai 2018 Science - Terra
Anglia riscă să se confrunte cu o lipsă a aprovizionării cu apa până în 2050, dacă nu vor fi luate măsuri rapide pentru reducerea consumului și a pierderilor, a avertizat Agenția de Mediu, informează BBC.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Un caz clasic de legitimă apărare intelectuală
Un barbat e adus in fața judecatorului pentru ca a omorat-o pe soția lui.- Fapta dumneavoastra e sub orice critica. Daca aveți intenția ca tribunalul sa nu va condamne la inchisoare pe viața, trebuie sa ne expuneți motive cat de cat plauzibile care sa va poate reduce pedeapsa.- Domnule judecator, soția mea era asa de proasta incat nu am putut sa ma controlez și a trebuit sa o arunc de la balcon....
Bancul zilei: O explicație a conceptului de “buclă
Pentru cei care nu cunosc conceptul de “buclă” oferim aici explicațiile clarificatoare pentru a înțelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator că “intră în buclă” („looping”). Directorul unei firme (ține minte: "Directorul") îi spune secretarei:- Vom pleca pentru o săptămâna în străinătate la un congres
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version