ARHEOLOGIE
Statui gigantice reprezentând capete de berbeci
Foto: Egypt Ministry of Tourism and Antiquities

Statui gigantice reprezentând capete de berbeci, descoperite de-a lungul "Căii sfincşilor" din Luxor

de Redactia HotNews.ro
Joi, 21 Oct 2021 Science - Arheologie
Trei statui gigantice reprezentând capete de berbeci - dintre care cel puţin una avea şi o cobră deasupra - au fost descoperite la sud de celebrul templu al lui Amun din Karnak, conform unui anunţ al egiptologilor, conform Live Science.
Sabia cruciata descoperita in largul coastei israeliene
Foto: Captura YouTube

VIDEO O sabie cruciată spectaculoasă, cu o vechime de aproape un mileniu, a fost descoperită în largul coastei israeliene

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 19 Oct 2021 Science - Arheologie
O sabie, despre care se crede că ar fi aparţinut unui cavaler cruciat acum 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în nordul coastei Israelului, scriu BBC și News.ro.
Discul Nebra
Foto: Wikimedia Commons

Marea Britanie va împrumuta faimosul Disc ceresc de la Nebra asupra căruia planează suspiciuni că ar fi un fals

de S.J. HotNews.ro
Luni, 18 Oct 2021 Science - Arheologie
British Museum va expune faimosul Disc ceresc de la Nebra, despre care se crede că este cea mai veche reprezentare a cerului descoperită până în prezent, informează BBC și Agerpres.
Intr-o mina din Hallstatt
Foto: Lev Tsimbler, Dreamstime.com

Minerii din Austria de acum 2.700 de ani consumau bere și brânză cu mucegai. Ce altceva mâncau

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Science - Arheologie
Minerii care lucrau acum 27 de secole în celebrul sit austriac Hallstatt erau mult mai sofisticați decât s-ar crede, fiindcă în dieta lor se găsea berea, dar și brânza cu mucegai, arată studiile bazate pe analiza excrementelor acelor oameni. Partea surprinzătoare este că locuitorii de acum peste două milenii erau suficient de avansați încât să folosească în mod intenționat fermentarea în prepararea brânzei, spune Frank Maixner, microbiolog la insitutul Eurac din Bolzano.
Tumul din Epoca Bronzului descoperit in Prahova
Foto: Facebook

Arheologii prahoveni au descoperit un nou tumul din Epoca Bronzului în care a fost înhumat un copil

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 12 Oct 2021 Science - Arheologie
Un tumul datând de la începutul Epocii Bronzului în care era îngropat un copil a fost descoperit de arheologii prahoveni pe raza localităţii Târgşoru Nou, zeci de astfel de situri fiind cercetate în ultima perioadă în judeţ ca urmare a dezvoltării zonei aflate la nord de municipiul Ploieşti, relatează Agerpres.
Ilustratiile oglinzilor aztece in Codex Tepetlaoztoc
Foto: cambridge.org

Povestea oglinzii aztece cu care englezii de acum 400 de ani încercau să comunice cu spiritele

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 7 Oct 2021 Science - Arheologie
O oglindă din obsidian ce aparține British Museum a fost produsă de azteci, în zona Mexicului de azi, arată cele mai recente analize. Oglinda a fost folosită de unul dintre sfătuitorii reginei Elisabeta I în jurul anului 1600 în diverse ritualuri oculte pentru a intra în legătură cu spiritele sau cu îngerii. Obsidianul este o rocă vulcanică de culoare roșiatică sau negricioasă, asemănătoare la aspect cu sticla topită.
Vechea toaleta din ierusalim
Foto: Israel Antiquities Authority via Haaretz

La Ierusalim a fost descoperită o toaletă de acum 2.700 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 5 Oct 2021 Science - Arheologie
În ruinele unui palat din Epoca Fierului, la Ierusalim, a fost descoperită o toaletă de acum 27 de secole, dintr-o vreme în care toaletele erau un lux rezervat doar celor foarte bogați sau celebri. Latrina de acum aproape trei milenii avea suprafața de 1,5 X 2 metri și au fost descoperite și o serie de adâncituri unde se bănuiește că erau puse plante aromatice sau uleiuri, pentru ca mirosul să nu fie atât de puternic.
Cele mai vechi urme umane din America
Foto: National Park Service, USGS and Bournemouth University

Amprentele fosilizate din New Mexico sunt cele mai vechi „dovezi fără echivoc” ale existenței oamenilor din America

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Science - Arheologie
Amprentele umane fosilizate găsite în New Mexico arată că oamenii au locuit în America în ultimul vârf al epocii glaciare - o descoperire pe care cercetătorii o sugerează ca o dovadă concludentă a migrației timpurii în Lumea Nouă, arată un nou studiu, citat de Live Science.
Vestigii muisca
Foto: Francisco Correa

​El Dorado? Vase ceramice cu smaralde au fost găsite într-un templu presupus a fi din miticul oraș de aur

de A.Th.C. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Science - Arheologie
Arheologi din Columbia au găsit opt boluri ceramice cu figurine din metal și smaralde într-un templu și morminte adiacente. Vechiul popor Muisca (cunoscut și ca Chibcha), căruia i-au aparținut aceste „ofrendatarios” acum 600 de ani, era faimos pentru prelucrarea metalelor, iar măiestria lui ar fi inspirat legenda lui El Dorado – orașul de aur, scrie Live Science.
Tall el-Hammam si povestea Sodomei
Foto: YouTube

Asteroidul care a distrus un oraș antic poate să fi inspirat povestea biblică a Sodomei

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Science - Arheologie
În timp ce locuitorii unui vechi oraș din Orientul Mijlociu numit acum Tall el-Hammam își desfășurau activitatea zilnică într-o zi cu aproximativ 3.600 de ani în urmă, habar n-aveau că o rocă spațială nevăzută se îndrepta spre ei cu aproximativ 61.000 km / h. Strălucind prin atmosferă, stânca a explodat într-o minge de foc masivă la aproximativ 4 kilometri deasupra solului, potrivit Live Science.
Amprente fosilizate, Tibet
Foto: livescience.com

Cele mai vechi urme umane din Tibet: Amprentele de mână fosilizate a doi copii

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Science - Arheologie
Cu aproximativ 200.000 de ani în urmă, copiii din epoca de gheață și-au băgat mâinile și picioarele în noroi lipicios, la mii de metri deasupra nivelului mării, pe Platoul Tibetan. Aceste urme, păstrate acum în calcar, oferă unele dintre cele mai vechi dovezi ale strămoșilor umani care locuiau în zonă și pot reprezenta cea mai veche artă de acest gen descoperită vreodată, scrie Live Science.
Otzi omul gheturilor, reconstructie
Foto: iceman.it

Se împlinesc 30 de ani de când a fost descoperit în Alpi Otzi, ”omul ghețurilor”. Ce știm despre cea mai cunoscută mumie europeană

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Sept 2021 Science - Arheologie
​Pe 19 septembrie 1991 s-a făcut una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din ultimul secol: la granița italo-austriacă, în Alpi, doi turiști germani au găsit corpul perfect conservat al un om ce a trăit acum 5.200 de ani. De atunci Otzi, care se găsește în orașul italian Bolzano, a fost intens studiat cu aparatele cele mai moderne și se știu extrem de multe despre cum a trăit și despre cum a pierit.
Michelangelo
Foto: Metropolitan Museum of Art, New York

Gigantul artelor Michelangelo ar fi fost de fapt destul de scund

de Ionuț Baiaș HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Science - Arheologie
Ca artist, legendarul Michelangelo Buonarroti a lăsat în urmă o operă colosală. Dar în viața reală, pantofii marelui pictor nu erau deloc mari - și nici Michelangelo nu era. Analiza cercetătorilor este prima care a estimat caracteristicile fizice ale artistului pe baza măsurătorilor obiectelor personale, scrie Live Science.
Un nou dinozaur descoperit in Uzbekistan
Foto: University of Tsukuba

Oamenii de știință au descoperit un dinozaur ”dinte de rechin” care domina lanțul trofic înainte de tiranozauri

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Science - Arheologie
Oamenii de știință au descoperit un nou dinozaur gigantic cu dinți asemănători unui rechin, care a trăit în urmă cu 90 de milioane de ani și a fost un prădător de vârf al timpului său înainte de apariția Tiranosaurului rex, scrie Independent și CNN.
Comoara de aur descoperita in Danemarca
Foto: vejlemuseerne.dk

VIDEO „Descoperire de vis” în Danemarca: O comoară cu obiecte din aur ce datează din urmă cu 1.500 de ani

de S.J. HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Science - Arheologie
Obiecte din aur cu o vechime de aproximativ 1.500 de ani, care compun una dintre cele mai mari, mai valoroase şi mai frumoase comori din istoria Danemarcei, a fost descoperită recent în această ţară, relatează site-ul danez DR, citat de Agerpres.
Dune de nisip
Foto: Public Domain Pictures

Arheologii au descoperit unelte care ar putea explica părăsirea Africii de către oamenii preistorici

de S.J. HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit unelte primitive în Arabia Saudită care demonstrează că oamenii preistorici se aflau în zonă în urmă cu 400.000 de ani, cea mai veche dovadă de până acum a faptului că zona era locuită, relatează IFL Science.
Gherla Info
Foto: Captura de ecran

Cum a ajuns site-ul Gherla INFO să fie citat de Live Science: „O descoperire neobișnuită în Transilvania”

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Science - Arheologie
Popularul site de știință Live Science a citat zilele trecute un articol publicat de Gherla INFO, un site local din județul Cluj, scriind despre o descoperire „unică” și „neobișnuită” în „capitala istorică a Transilvaniei”.​
Sapaturile facute de arheologii britanici
Foto: University of Reading

Arheologii au descoperit mănăstirea pierdută a reginei Cynethryth

de S.J. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Science - Arheologie
Arheologii britanici cred că au descoperit mănăstirea pierdută a reginei Cynethryth din Mercia secolului VIII, relatează Live Science.
excavari Herculaneum
Foto: Captura Wikipedia

Dieta vechilor romani din Herculaneum, descoperită datorită aminoacizilor conservați în oasele a 17 adulți

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 27 Aug 2021 Science - Arheologie
Herculaneum ne oferă noi știri și curiozități despre vechii romani. De dată aceasta se vorbeşte despre dietă, diferită pentru bărbați și femei și care a fost reconstituită în detaliu: bărbații mâncau mai mult pește și cereale, în timp ce femeile consumau mai multe produse de origine animală, fructe și legume, relatează Rai News, potrivit Rador.
Pestera in care a fost facuta descoperirea
Foto: University of Hasanuddin

Arheologii au descoperit un grup preistoric de Homo Sapiens necunoscut până acum

de S.J. HotNews.ro
Joi, 26 Aug 2021 Science - Arheologie
Oasele unei adolescente care a murit cu peste 7.000 de ani în urmă pe insula indoneziană Sulawesi spun povestea unui grup de Homo Sapiens necunoscut până acum, relatează CNN.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by