SPATIUL
NASA are în plan s�� trimit�� prima femeie pe Lun�� în misiunea „Artemis” în anul 2024 NASA planific�� trimiterea primei femei din toate timpurile pe Lun��, la aproape cinci decenii de când nu au mai fost f��cute expedi��ii pe suprafa��a lunar��. Decizia de a le relua a fost luat�� datorit�� cre��terii suplimentare a bugetului agen��iei spa��iale de c��tre pre��edintele Trump, conform CNN.
Programul Epic al lui Intelsat afectat de pierderea satelitului 29e Compania Intelsat a admis recent ca ingrijorarile cu privire la soarta satelitului Intelsat 29e sunt pe deplin justificate. Platforma, ce a suferit o serie de defectiuni la inceputul lunii, este necontrolabila si eforturile inginerilor de a remedia situatia s-au dovedit inutile, potrivit Space Alliance.
Dac�� un asteroid se îndreapt�� c��tre P��mânt, ce se mai poate face? Exerci��iu interna��ional: Un telescop a detectat un asteroid cu diametrul de 100 pân�� la 300 de metri, la 57 milioane de kilometri de P��mânt. Astrofizicienii estimeaz�� c�� exist�� un risc de 1 la sut�� s�� loveasc�� P��mântul pe 29 aprilie, 2027. Ce facem?, scrie AFP.
Science Report: Un meteor interstelar, ADN-ul unui cruciat, apa de pe Lun�� ��i altele Cercet��torii au aflat originile interstelare ale unui meteorit care s-a pr��bu��it pe P��mânt în 2014 / ADN din osemintele unui soldat din secolul al XIII-lea care a luptat în cruciade / NASA: când un meteorit izbe��te Luna, un jet de vapori de ap�� ��â��ne��te în spa��iu / Prima molecul�� produs�� de Big Bang a fost descoperit�� în spa��iu / O planet�� de m��rimea P��mântului a fost spionat�� de TESS
��tirile ProTV: Imaginea care provoac�� îngrijorare. NASA: „Admir�� frumuse��ea, dar teme-te de bestie”. FOTO NASA a publicat o imagine uimitoare cu o auror��, îns�� avertizeaz�� c�� forma acesteia ar putea reprezenta o amenin��are la adresa tuturor oamenilor.
Science Report: CNN ne arat�� minuni din Univers Nebuloase stelare, asteroizi, g��uri negre, stele pitice sau supermasive, inele de praf cosmic, obiecte cere��ti la limita Sistemului Solar, planete cu doi sori pe cer, supernove, pulsari, Liliacul Cosmic, chiar ��i Vaca similar�� etc – cu cât reu��im s�� vedem mai multe din Univers, cu atât mai bine ne d��m seama cât de pu��in ��tim despre el...
Astronomii au reu��it, în sfâr��it, s�� detecteze prima molecul�� cu care a început chimia Universului Cel mai vechi tip de molecul�� din Univers a fost detectat în spa��iu, aceast�� descoperire aducând dovezi pentru teoriile actuale privind evolu��ia chimic�� a Universului dup�� Big Bang, arat�� un studiu ��tiin��ific citat de Guardian.
VIDEO Gemenii astronau��i de la NASA - Ce modific��ri au ap��rut la fratele care a stat un an pe Sta��ia Spa��ial�� NASA a dezv��luit joi concluziile unui studiu realizat timp de un an pe gemeni astronau��i - unul trimis în spa��iu, cel��lalt r��mas pe Terra, iar reac��iile corpurilor lor au fost apoi comparate între ele -, considerat de o importan���� capital�� pentru viitoarele c��l��torii interplanetare, informeaz�� AFP, citat�� de Agerpres.
���Science Report: Din spa��iul cosmic Patru planete apropiate de Sistemul Solar ar putea g��zdui via���� / Nava cosmic�� israelian�� s-a pr��bu��it pe Lun�� / SpaceX lanseaz�� Falcon Heavy ��i recupereaz�� în premier�� toate trei propulsoarele
Opera��iunea de aselenizare a primei navete spa��iale israeliene a e��uat Naveta spa��ial�� israelian�� Beresheet s-a pr��bu��it în cursul opera��iunii de aselenizare, în urma unor defec��iuni tehnice la motorul principal, iar conexiunea cu naveta s-a întrerupt, informeaz�� Mediafax citând postul BBC News. "Nu am reu��it, dar în mod clar am încercat", a declarat Morris Kahn, ini��iatorul proiectului.
���VIDEO Cine este tân��ra cercet��toare care a creat algoritmii cu ajutorul c��rora a fost ob��inut�� prima imagine a unei g��uri negre Prima imagine a unei g��uri negre reprezint�� un moment de referin���� pentru ��tiin����, mai ales fiindc�� a fost nevoie de opt radiotelescoape sincronizate perfect ��i de o colaborare excelent�� între oamenii de ��tiin���� din toat�� lumea. Imaginea mult-a��teptat�� nu ar fi putut fi ob��inut�� f��r�� contribu��ia lui Katie Bouman care acum are 29 de ani ��i care în 2016 a contribuit la crearea unor algoritmi ce au permis ob��inerea acestei imagini cu gaura neagr�� situat�� la 54 de milioane de ani lumin�� de Terra. Am��nunt interesant, întreg proiectul EHT a costat 40 milioane euro pân�� acum, sum�� mic�� fa���� de alte proiecte care nu au avut a��a impact mare.
VIDEO A fost prezentat�� prima imagine a unei g��uri negre, moment de referin���� pentru astrofizic�� În ��apte ora��e din lume s-au desf����urat conferin��e de pres�� ��i a fost anun��at�� una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizic��: prima imagine cu o gaur�� neagr��. Datele de la opt telescoape uria��e de pe patru continente au fost combinate ��i analizate, ca parte a unui efort uria�� de cercetare. Astronomii au f��cut teorii, calcule, ��i simul��ri despre g��uri negre, iar acum putem vedea o imagine în premier�� cu o gaur�� neag�� situat�� la peste 50 de milioane de ani lumin�� de Terra. ”Ast��zi putem vedea ceva ce nu credeam c�� vom vedea vreodat��”, a spus ��eful proiectului EHT.HotNews.ro a transims LIVE VIDEO TEXT evenimentul
Moment istoric pentru astrofizic�� - Va fi publicat�� prima fotografie cu o gaur�� neagr�� G��urile negre sunt uria��e, puternice, îndep��rtate ��i misterioase. Gaura neagr�� este un mediu extrem, un obiect cosmic atât de dens, încât lumina nu poate sc��pa de câmpul s��u gravita��ional. Miercuri este de a��teptat s�� fie publicat�� prima fotografie a unei g��uri negre de c��tre cercet��torii din re��eaua Event Horizon Telescope. Momentul este unul de referin����, fiindc�� am putea vedea unul dintre cele mai enigmatice obiecte din univers. Astronomii au f��cut teorii, calcule, simul��ri despre g��uri negre, iar acum suntem aproape de a vedea o fotografie cu orizontul evenimentului, câmp gravita��ional atât de puternic, încât orice obiect p��trunde în perimetrul s��u, dispare în gaura neagr��.
Science Report din spa��iul cosmic Sfâr��itul lumii? O îndep��rtat�� planet�� moart�� ne arat�� care va fi soarta P��mântului / Prima fotografie a unei g��uri negre va putea fi v��zut�� peste câteva zile / Asteroidul Ryugu este atât de uscat c�� va trebui s�� ne mai gândim de unde provine apa de pe P��mânt
VIDEO Sonda japonez�� Hayabusa2 încearc�� s�� fac�� un crater pe un asteroid situat la 340 milioane de kilometri de Terra Sonda japonez�� Hayabusa2 a provocat vineri o explozie deasupra asteroidului Ryugu, în încercarea de a crea un crater ��i de a recupera mostre de sol, permi��ând astfel analizarea subsolului unui corp stelar îndep��rtat. Sonda a aterizat cu succes pe 22 februarie pe asteroidul situat la 340 de milioane de km de Terra ��i va colecta probe care ar putea r��spunde unor întreb��ri despre originea vie��ii.
NASA: Primul echipaj uman va merge pe Marte în 2033. Misiunea va fi preg��tit�� prin zboruri pe Lun�� Prima misiune cu echipaj uman pe Marte este prev��zut�� pentru 2033 ��i va fi preg��tit�� de cele prin care astronau��ii americani se vor întoarce pe Lun��, a declarat administratorul Agen��iei spa��iale americane, Jim Bridenstine, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. "Vrem s�� reu��im s�� ajungem pe Marte în 2033", a declarat ��eful NASA în timpul unei audieri care a avut loc mar��i în Congresul american.
VIDEO R3D2, prima misiune de anvergura pentru Rocket Lab A cincea lansare a unei rachete Electron a avut loc joi, 28 martie, cu o intarziere de cateva zile cauzata de mici problem tehnice la sol, apoi de conditiile meteo nefavorabile, insa in final ea s-a desfasurat fara nici un fel de emotii, potrivit Space Alliance.
Science Report: Elon Musk afirm�� c�� ar putea trimite oameni pe Lun�� cu Starship peste doar cinci ani. Unii spun c�� vor fi întâmpina��i de chinezi Noua nav�� cosmic�� Starship a companiei SpaceX, în prezent în dezvoltare la baza de testare Boca Chica din Texas a firmei, este destinat�� s�� trimit�� oameni pe suprafa��a planetei Marte. Dar Elon Musk crede c�� aceea��i nav�� poate efectua o curs�� dus-întors pân�� la cel mai apropiat vecin al Terrei. „A��a cred”, a scris el pe Twitter, r��spunzând unei înreb��ri de la utilizatorul „Everyday Astronaut”.
Fenomen astronomic rar, surprins de Hubble: Un asteroid se învârte atât de repede c�� a început s�� se dezintegreze Un mic asteroid a fost surprins în timp ce se învârtea atât de rapid c�� arunca materie, observa��iile fiind f��cute atât de Hubble, cât ��i de telescoape de la sol, scrie phys.org.
���EXCLUSIV Kip Thorne, câ��tig��tor al Nobelului pentru fizic�� în 2017: Planeta Marte este un loc atractiv pentru a construi o colonie ��i sunt încântat de planurile lui Elon Musk. Ce spune despre c��l��toria c��tre g��urile negre, despre Dumnezeu ��i despre ”ma��ina timpului” Kip Thorne, unul dintre cei mai cunoscu��i oameni de ��tiin����, a vorbit într-un interviu pentru HotNews.ro despre cât de viabile sunt planurile oamenilor de a coloniza planeta Marte ��i despre posibilitatea de a trimite mici sonde cosmice c��tre g��uri negre ��i mai ales spre cel mai apropiat sistem solar. Thorne l-a avut printre prieteni pe regretatul Stephen Hawking ��i este celebru pentru contribu��ia ��tiin��ific�� la filmul Interstellar din 2014.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version