SPATIUL
NASA anuleaz�� prima misiune cu echipaj compus exclusiv din femei invocând lipsa costumelor de m��rime potrivit�� Planurile NASA de a trimite o echip�� compus�� exclusiv din femei în spa��iu au e��uat deoarece agen��ia nu dispune de suficiente costume spa��iale care s�� se potriveasc�� astronautelor, informeaz�� The Guardian.
NASA difuzeaz�� fotografii ale marelui meteorit de deasupra m��rii Bering pe care nu l-a v��zut nimeni NASA a difuzat vineri fotografii f��cute de unul dintre sateli��ii s��i, care a surprins un meteor foarte puternic ce a ap��rut deasupra m��rii Bering în 18 decembrie ��i care nu a fost v��zut de niciun martor, scrie AFP.
Kip Thorne, câ��tig��tor al premiului Nobel pentru fizic�� în 2017, vine în România Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizic�� în 2017, consilier ��tiin��ific ��i produc��tor executiv al filmului „Interstellar: C��l��torind prin Univers”, vine pentru prima dat�� în România, pe 22 martie 2019. Vineri va sus��ine conferin��a „Science Behind Interstellar” în cadrul evenimentului McCann/Thiess Conferences, ce va avea loc de la ora 18:00, la Grand Cinema and More (B��neasa Shopping City).
FOTO Explozia unui meteorit peste Marea Bering, de 10 ori mai mare decât Hiroshima Explozia unui meteorit deasupra M��rii Bering la sfâr��itul anului trecut a eliberat de 10 ori mai mult�� energie decât bomba atomic�� care a distrus Hiroshima, au dezv��luit oamenii de ��tiin����, relateaz�� The Guardian.
Misiunea cu num��rul 300 pentru familia de rachete Long March Sâmb��t�� am asistat la a treia lansare chinez�� a anului. De��i una de rutin��, pasagerul fiind un satelit de telecomunica��ie obi��nuit din seria ChinaSat, pentru statistic�� zborul a fost unul special, pentru c�� a marcat misiunea cu num��rul 300 pentru familia de rachete Long March, scrie Space Alliance.
Astronau��ii Nick Hague ��i Alexei Ovcinin, care au supravie��uit lans��rii ratate din decembrie a rachetei Soyuz, au decolat c��tre Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional�� Astronautul NASA Nick Hague ��i colegul s��u rus Alexey Ovcinin, care au supravie��uit lans��rii ratate a rachetei Soyuz în luna octombrie, a decolat joi pentru a se al��tura Sta��iei Spa��iale Interna��ionale, relateaz�� AFP. Ace��tia sunt înso��i��i de astronauta american�� Christina Koch ��i au plecat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
VIDEO Capsula Dragon a SpaceX a amerizat cu succes în oceanul Atlantic Noua capsul�� Crew Dragon a SpaceX a amerizat vineri cu succes în oceanul Atlantic, dup�� ce a petrecut peste ��ase zile în spa��iu, finalizând misiunea de demonstra��ie pentru NASA în vederea relu��rii zborurilor americane cu echipaj uman, scrie AFP.
Astronautele NASA preg��tesc o incursiune în spa��iu cu echipaj exclusiv feminin Prima incursiune în spa��iu (spacewalk)cu un echipaj alc��tuit în întregime de femei va avea loc la sfâr��itul acestei luni, la 35 de ani dup�� ce prima femeie a luat parte la o misiune de acest tip, informeaz�� The Guardian.
Science Report: Prima dovad�� a sistemului acvatic subteran de pe Marte Marte arat�� în zilele noastre ca o planet�� arid�� ��i pr��fuit��. Dar model��rile ��tiin��ifice indic�� faptul c�� odinioar�� a g��zduit volume uria��e de ap��, atât la suprafa����, cât ��i sub ea, iar acum cercet��torii au primele dovezi. „Într-un trecut foarte îndep��rtat, Marte a fost o planet�� a apelor, dar pe m��sur�� ce s-a schimbat clima ele s-au retras sub suprafa���� pentru a forma rezervoare ��i sisteme freatice”, spune într-un comunicat de pres�� Francesco Salese, cercet��tor la Agen��ia Spa��ial�� European�� (ASE). „Am fost pe urmele apei în acest studiu, iar volumul ��i rolul ei sunt înc�� în dezbatere”.
NASA: Radarele urm��resc un asteroid care se va apropia amenin����tor de P��mânt în decembrie 2019 ��i în alte 30 de date pân�� în anul 2101 NASA a indicat 31 de date poten��iale între anii 2019 ��i 2101 în care asteroidul va amenin��a s�� loveasc�� P��mântul. Cea mai apropiat�� dat�� a impactului, care se întâmpl�� a fi ��i cea mai probabil��, este 28 decembrie 2019. Urm��toarea ar fi 21 decembrie 2093. Dar asteroidul poreclit Asteroid 2010 GD37 se va mai apropia amenin����tor ��i în lunile decembrie din 2022, 2024 ��i 2027.
������Science Report din spa��iul cosmic: A fost g��sit�� veriga lips�� din lan��ul evolu��iei (a planetelor, nu a oamenilor); Sonda japonez�� Hayabusa 2 colecteaz�� prima mostr�� de pe asteroidul Ryugu; Israelul trimite prima sa nav�� spa��ial�� spre Lun�� Cu imagina��ie, r��bdare ��i minu��iozitate, japonezii fac o mare descoperire cu o echip�� mic�� / Tot ei, cei lipsi��i de resurse minerale, încep studiul geologic al asteroizilor / Prima sond�� privat�� care se va a��eza pe Lun�� beneficiaz�� de sprijinul filantropic al unui miliardar
NASA permite zborul de testare c��tre sta��ia spa��ial�� al SpaceX NASA a dat vineri ultimele aprob��ri companiei SpaceX, a antreprenorului miliardar Elon Musk, pentru a efectua primul s��u zbor de testare a unei nou proiectate capsule f��r�� pilot, c��tre Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional��, pe 2 martie, conform Reuters.
Sonda spa��ial�� japonez�� Hayabusa2 a aterizat cu succes pe asteroidul Ryugu O sond�� spa��ial�� japonez�� a aterizat cu succes pe un asteroid aflat la 340 de milioane de kilometri de P��mânt. Hayabusa2 va colecta probe care ar putea r��spunde unor întreb��ri despre originea vie��ii, transmite DW.
300.000 de noi galaxii descoperite Un studiu a folosit radioastronomia pentru a privi un segment de cer ��i a g��sit 300.000 de surse de lumin�� nev��zute anterior considerate a fi galaxii îndep��rtate, scrie Euronews. Echipa interna��ional�� din spatele observa��iei spa��iale a declarat c�� descoperirea lor reprezint�� literalmente o nou�� perspectiv�� asupra unora dintre cele mai profunde secrete ale universului.
NASA î��i ia r��mas bun de la Opportunity, robotul care a mers 15 ani pe Marte, de��i a fost proiectat pentru o misiune de doar 90 de zile Opportunity, robotul NASA care explora suprafa��a planetei Marte din 2004, a încetat s�� func��ioneze, dup�� o misiune de 15 ani, de��i fusese ini��ial proiectat pentru o misiune de doar 90 de zile, scrie Reuters.
Rusia amân�� iar, pentru 2026, trimiterea unei sonde c��tre Soare Cercet��torii ru��i au amânat iar, din cauza unor probleme tehnice, data de lansare c��tre Soare a unei sonde de cercetare, au anun��at oficialii institutului de profil, potrivit Moscow Times.
NASA a publicat noi poze cu Ultima Thule, corpul ceresc aflat la 6 miliarde km de p��mânt. Concluzia este c�� nu mai seam��n�� cu un om de z��pad��, ci cu o cl��tit�� NASA a publicat noi fotografii cu cel mai îndep��rtat corp ceresc explorat vreodat��, concluzia fiind c�� nu seam��n�� cu un om de z��pad��, ci cu o cl��tit��, fiind foarte plat. Ultima Thule a fost întâlnit pe 1 ianuarie de sonda spa��ial�� New Horizons, evenimentul fiind unul care va r��mâne în istoria explor��rilor spa��iale prin dificultatea sa.
���Science Report – Special Oumuamua: De ce ar emite idei tr��znite un astronom de la Harvard; Un alt astronom reputat vine cu o teorie cu totul nou�� privind natura „obiectului extraterestru” Dac�� Loeb are dreptate, va intra în istorie al��turi de Newton ��i Einstein / Dar Oumuamua ar putea fi un corp „pufos”, nu unul solid ��i ar putea face praf celelalte ipoteze. Un alt astronom reputat vine cu o teorie cu totul nou�� privind natura „obiectului extraterestru”. Dac�� exist�� un subiect care i-a f��cut pe astronomi s�� se scarpine în cre��tet tot anul 2018, trebuie c�� a fost misteriosul vizitator interstelar denumit Oumuamua.
Science Report: Cel mai renumit astronom de la Harvard spune c�� o nav�� stelar�� extratrestr�� s-ar afla în apropiere (��i nu-i pas�� ce spun colegii) Pe biroul lui Avi Loeb, pre��edintele Departamentului de Astronomie de la Universitatea Harvard, o pagin�� plin�� cu ecua��ii st�� la marginea dinspre scaunele vizitatorilor. „Asta am f��cut noaptea trecut��”, spune Loeb. „Sunt calcule care vin în sprijinul teoriei c�� o nav�� cosmic�� extraterestr��, sau o parte din ea, s-ar putea afla acum în zbor pe lâng�� orbita lui Jupiter”.
Nop��ile lunare sunt mai reci decât se credea Sonda Chang'e-4, care a aselenizat în 3 ianuarie, se confrunt�� cu temperaturi nocturne mai sc��zute decât se credea pe fa��a ascuns�� a lunii, a anun��at joi Agen��ia spa��ial�� chinez�� (CNSA), potrivit AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version