SPATIUL
India trimite cel mai u��or satelit pe orbit��/ Kalamsat V2 a fost f��cut de studen��i India a lansat cel mai u��or satelit trimis vreodat�� pe orbit��. Cânt��rind doar 1.26 kg, Kalamsat- V2 a fost f��cut de studen��ii care lucreaz�� la o firm�� pentru educa��ie spa��ial��, relateaz�� BBC .
Video Un telescop surprinde momentul în care o bucat�� de comet�� s-a izbit de Lun�� în timpul eclipsei totale Astronomii au reu��it s�� surprind�� momentul unui impact în timpul eclipsei totale de lun�� care a avut loc la începutul s��pt��mânii, relateaz�� Associated Press .
Video Cea mai lung�� eclips�� total�� a deceniului a putut fi observat�� ��i din România/ Urm��toarea va avea loc în 2021 Între 20 ��i 21 ianuarie vom putea vedea prima lun�� plin�� din 2019 ��i prima eclips�� lunar�� din acest an. 2019 se anun���� un an al eclipselor- trei eclipse solare ��i dou�� lunare). Eclipsa total�� de lun�� poate fi observat�� din America de Nord ��i de Sud, Groenlanda, Islanda, Europa, Africa de Nord ��i de Vest, plus regiunea arctic�� a globului, informeaz�� Earth Sky . Eclipsa este vizibil�� ��i în România, începând cu ora 7:12 diminea��a.
Eclips�� total�� de Lun�� în aceast�� noapte. Toate fazele vor fi vizibile în România O eclips�� total�� de Lun�� va avea loc în aceast�� noapte, maximul producându-se luni la ora 7.12 diminea��a, când satelitul natural al P��mântului va fi foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o ora înainte s�� r��sar�� Soarele.
NASA: Durata unei zile pe Saturn dep����e��te cu pu��in 10 ore ��i 30 de minute Cercet��torii de la NASA au folosit datele transmise recent de sonda spa��ial�� Cassini pentru a calcula lungimea unei zile pe planeta Saturn ��i au ajuns la concluzia c�� aceasta are o durat�� de 10 ore, 33 de minute ��i 38 de secunde, relateaz�� Agerpres.
Inelele planetei Saturn s-au format în perioada în care pe P��mânt tr��iau dinozauri Inelele planetei Saturn au ap��rut foarte recent, în urm�� cu 10 pân�� la 100 de milioane de ani, o perioad�� care corespunde epocii în care pe P��mânt tr��iau dinozauri, potrivit unui studiu ap��rut în revista Science, transmite Mediafax.
O eclips�� total�� de Lun�� va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie / De ce fenomenul se mai nume��te ��i ”Lun�� sângerie” O eclips�� total�� de Lun�� va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 diminea��a, când Luna se afl�� foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o ora înainte s�� r��sar�� Soarele, anun���� Observatorul Astronomic Amiral ”Vasile Urseanu”.
Chinezii spun c�� au f��cut primul ”experiment biologic” pe suprafa��a lunii - Semin��ele de bumbac trimise cu sonda Chang’e-4 au încol��it Un mic robot motorizat chinez a început pe 3 ianuarie s�� exploreze fa��a ascuns�� a Lunii, iar odat�� cu el a fost trimis�� ��i o cutiu���� cu semin��e de test. Chinezii spun c�� semin��ele de bumbac au încol��it ��i marea întrebare este dac�� plantele se vor dezvolta ��i pe mai departe.
Rusia a pierdut leg��tura cu unicul s��u radiotelescop spa��ial Rusia a pierdut controlul asupra unicului s��u radiotelescop spa��ial, Spektr-R, dar lucreaz�� la restabilirea comunica��iilor, a anun��at luni Agen��ia spt��ial�� ruseasc�� Roscosmos, care s-a confruntat cu o serie de e��ecuri în ultimii ani, scrie AFP.
���VIDEO ”Praf de stele” fabricat în laboratoarele Universit����ii Alexandru Ioan Cuza, printr-o metod�� unic�� la nivel mondial La Facultatea de Fizic�� a Universit����ii „Alexandru Ioan Cuza” din Ia��i se produc, în fiecare s��pt��mân��, câteva miligrame de praf interstelar artificial. O echip�� de cercetare a creat în laborator un praf din carbon care, analizat, pare aproape identic cu materia organic�� aflat�� la zeci de mii de ani lumin��, în spa��iul îndep��rtat. Cercet��torii sus��in c�� reu��ita îmbin�� dou�� premiere la nivel mondial - metoda de producere a prafului, precum ��i faptul c�� firele de praf sunt pufoase ��i dezordonate, a��a cum e de a��teptat s�� fie în spa��iu.
Astronomii anun���� c�� au descoperit misterioase emisii radio care se repet�� Astronomii au detectat misterioase emisii de energie care se repet�� din adâncurile Universului, fiind abia a doua oar�� în istoria omenirii când se înregistreaz�� a��a ceva. Unii exper��i sugereaz�� c�� ar putea fi dovezi privind o avansat�� civiliza��ie extraterestr��, scrie Guardian.
Eclips�� par��ial�� de Soare, în prima duminic�� din an ��� Prima duminic�� din anul 2019 vine cu o eclips�� par��ial�� de Soare, iar pasiona��ii ��tiu deja de unde se va vedea cel mai bine evenimentul astronomic, scrie Mediafax citând Space.com.
Robotul „Iepurele de jad” al Chinei a f��cut un „salt uria��” pe fa��a nev��zut�� a Lunii Un mic robot motorizat chinez a început s�� exploreze fa��a ascuns�� a Lunii, a anun��at vineri agen��ia spa��ial�� a Chinei, dup�� aselenizarea istoric�� a modulului de explorare Chang'e-4, salutând un "salt uria�� pentru poporul chinez", scrie AFP.
VIDEO O sond�� chinezeasc�� aselenizeaz�� pe fa��a nev��zut�� a Lunii. O opera��iune tehnologic�� complex�� China a reu��it joi aselenizarea, inedit��, a unui robot pe fa��a nev��zut�� a Lunii, o premier�� mondial�� care înt��re��te ambi��iile spa��iale ale Beijingului. Modulul de explorare Chang'e-4, care a p��r��sit Terra pe 8 decembrie, a aselenizat f��r�� probleme la ora 10:26 ora Beijingului (ora 2:26 GMT), a informat agen��ia China Nou��, citat�� de Le Point ��i Rador.
NASA a f��cut public�� o imagine cu corpul ceresc Ultima Thule NASA a f��cut public�� o imagine surprins�� de sonda spa��ial�� New Horizons în care este ar��tat corpul ceresc Ultima Thule, cel mai îndep��rtat obiect explorat vreodat�� în sistemul solar, relateaz�� BBC, citat de Mediafax. In imagine se pot observa dou�� corpuri suprapuse care au forma unui "om de z��pad��".
Sonda New Horizons a survolat cel mai îndep��rtat obiect ceresc studiat vreodat�� de om Sonda New Horizons apar��inând agen��iei spa��iale americane NASA a survolat mar��i cel mai îndep��rtat obiect ceresc studiat vreodat�� de om, a anun��at Alan Stern, directorul ��tiin��ific al misiunii.
Fenomenele astronomice de urm��rit în 2019 Serviciul de Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad (Vaslui) a publicat o lista cu cele mai importante evenimente astronomice care vor avea loc în anul ce vine. Vezi care sunt fenomenele astronomice vizibile pe glob, dar ��i din ��ara noastr��, în 2019.
VIDEO NASA confirm�� c�� inelele planetei Saturn dispar într-un ritm accelerat Inelele lui Saturn, poate cea mai celebr�� caracteristic�� a planetei, dispar într-un ritm accelerat, potrivit rezultatelor unor observa��ii f��cute cu ajutorul sondelor Voyager 1 ��i 2 în urm�� cu câteva decenii ��i confirmate în prezent de cercet��torii de la NASA, informeaz�� portalul sciencedaily.com, citat de Mediafax.
Sonda NASA New Horizons se preg��te��te de un survol istoric în 1 ianuarie: Ultima Thule, un vestigiu de la formarea sistemului solar O sond�� a NASA urmeaz�� s�� realizeze un survol istoric la începutul anului: este vorba de cel mai îndep��rtat obiect celest studiat vreodat��, o relicv�� înghe��at�� din începuturile sistemului solar, denumit�� Ultima Thule, scrie AFP.
Science Report: „Farout”, cel mai îndep��rtat obiect descoperit în Sistemul Solar; Robotul-vierme de la NASA va escalada odat�� piscuri de ghea���� pe alte planete; Pilula digital�� va elibera medicamente în corpul uman; NASA selecteaz�� nou�� companii americane care vor concura pentru fondurile programului lunar Explor��rile la marginea Sistemului Solar caut�� o planet�� uria���� ��i g��sesc pitice / Omida robotic�� de la NASA se va duce unde oamenii nu pot ajunge / Bolnavii vor înghi��i pilule digitale comandate wireless, anun���� MIT / Nou�� companii concureaz�� pentru mun��ii de bani din programul lunar al NASA. Surpriz��: Teldrum nu s-a calificat!
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version