SPATIUL
Marte: Un crater de ghea���� descoperit pe planeta ro��ie Cu toate ca arat�� ca o frumoasa movil�� de z��pad�� pe planeta ro��ie, craterul Korolev ar fi mai potrivit pentru patinajul de ghea���� decât a construi un om de z��pad��, scrie CNN. Agen��ia Spa��ial�� European�� a lansat joi o imagine luat�� de misiunea sa Mars Express, ar��tând craterul plin de ghea����.
Voyager 2 a devenit a doua nav�� care a p��truns în spa��iul interstelar La 40 de ani dup�� ce a p��r��sit planeta P��mânt, sonda spa��ial�� Voyager 2 a intrat în spa��iul interstelar, a anun��at NASA luni, potrivit DW. Voyager 2 a trecut de vânturile solare ��i acum exploreaz�� teritorii necunoscute umanit����ii, care ne-ar putea furniza informa��ii pre��ioase.
AUDIO VIDEO NASA: Sonda spa��ial�� InSight ”aude” sunetul vântului mar��ian, îl înregistreaz�� ��i îl face ”cadou” p��mântenilor Sonda spa��ial�� InSight care a aterizat pe Marte acum aproape dou�� s��pt��mâni ofer�� oamenilor, pentru prima dat��, ��ansa de a asculta ”sunetele” pe care le scoate vântul de pe Planeta Ro��ie, scrie NASA.
������VIDEO Timelapse cu lansarea navetei Soyuz, v��zut�� din spa��iu Cum arat�� lansarea în spa��iu a trei astronau��i - v��zut�� din spa��iu. Astronautul Alexander Gerst de la Agen��ia Spa��ial�� European�� (ESA) a realizat o secven���� timelapse, surprins�� din observatorul Cupola de pe Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional�� (SSI) pe 3 decembrie, când cosmonautul Oleg Kononenko ��i astronau��ii Anne McClain ��i David Saint-Jaques au plecat spre SSI la bordul unei rachete Soyuz.
Sonda american�� Osiris-Rex a ajuns în orbita asteroidului Bennu Sonda american�� Osiris-Rex, lansat�� de NASA în septembrie 2016, a ajuns luni sear�� pe orbita asteroidului Bennu, care are un diametru de doar 500 de metri ��i care orbiteaz�� Soarele cu o vitez�� de 100.000 de kilometri la or�� ��i se afl�� în prezent la 124 de milioane de kilometri distan���� de P��mânt.
Cercet��torii au reu��it s�� m��soare toat�� lumina emis�� de stele în ultimii 13,7 miliarde de ani, iar cifra este cu adev��rat astronomic�� Toat�� lumina emis�� de toate stelele care au existat vreodat��. Este o cantitate de o magnitudine inimaginabil��, dar astronomii au reu��it s�� o calculeze, scrie Guardian.
Sonda spa��ial�� InSight a aterizat cu succes pe Marte Sonda spa��ial�� InSight a aterizat cu succes pe Marte, a anun��at NASA, potrivit CNN. Sonda are misiunea de a analiza activit����ile seismice ��i a structurii interne a planetei ��i activitatea este programat�� s�� dureze doi ani.
Sonda InSight a NASA încearc�� o aterizare cu risc ridicat pe Marte ��apte ani de munc��, ��apte luni de c��l��torie prin spa��iu ��i ��apte minute de chin: sonda InSight SUA va ateriza în cele din urm�� luni pe suprafa��a planetei Marte, la sfâr��itul unei coborâri cu risc ridicat, anun���� AFP.
Cercet��torii au detectat prezen��a siliciului în r��m����i��ele supernovelor O echip�� de cercet��tori a anun��at vineri c�� a detectat siliciu în r��m����i��ele supernovelor- care sunt explozii stelare produse înainte de disp��rea dup�� câteva s��pt��mâni sau luni- la distan���� de miliarde de ani lumin�� de Terra, scrie AFP.
O nou�� planet�� a fost descoperit�� în apropierea Sistemului Solar O nou�� exoplanet�� teluric�� gigantic��, din categoria 'super-terra', a fost descoperit�� pe orbita unei stele din apropierea Sistemului Solar, scrie revista Nature citat�� de BBC. Masa planetei este considerat�� a fi de trei ori mai mare decât cea a P��mântului, plasând-o într-o categorie cunoscut�� sub numele de "super-terra". Ea orbiteaz�� steaua lui Barnard, care se afl�� "la doar" ��ase ani lumin�� distan����.
NASA vrea s�� trimit�� oameni pe Marte în 25 de ani Radia��ii mortale din cosmos, posibila pierdere a vederii, atrofierea oaselor sunt doar câteva dintre provoc��rile pe care oamenii de ��tiin���� trebuie s�� le dep����easc�� înainte ca orice astronaut s�� pun�� piciorul pe Marte, spun exper��ii ��i oficialii NASA, relateaz�� AFP.
Astrofizicieni de la Harvard sus��in c�� au identificat un obiect interstelar cu origini extraterestre. Exper��ii sunt sceptici Un obiect misterios în form�� de ��igar��, care a trecut prin sistemul nostru solar anul trecut, ar fi putut fi o nav�� spa��ial�� extraterestr�� trimis�� s�� investigheze P��mântul, au sugerat astronomii de la Universitatea Harvard, potrivit CNN.
Este ‘Oumuamua o pânz�� solar�� extraterest��? Argumentele aduse de doi cercet��tori de la Harvard privind obiectul care a trecut prin sistemul nostru solar Pe 19 octombrie 2017, Telescopul de Supraveghere panoramic�� ��i Sistemul de R��spuns Rapid 1 (Pan-STARRS-1) din Hawaii au anun��at o premier�� pentru omenire: detectarea unui asteroid interstelar: 1I/2017 U1, cunoscut ��i drept ‘Oumuamua, scriu cunoscutele publica��ii ��tiin��ifice Universe Today ��i phys.org.
Ce a provocat accidentul rachetei Soyuz: Deformarea tijei unui senzor, în timpul opera��iunilor de asamblare / "Exist�� un nume ��i un prenume pentru orice accident" "Deformarea" unui senzor în timpul opera��iunilor de asamblare a rachetei Soyuz la Baikonur a stat la originea e��ecului ultimei lans��ri spre Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional��, a concluzionat joi comisia de anchet��, care a promis c�� vinova��ii vor fi pedepsi��i, scrie AFP.
VIDEO Imagini de pe racheta Soyuz care a aterizat de urgen���� dup�� o problem�� la lansare: Momentul în care unul dintre propulsoare a lovit corpul rachetei dup�� separare Unul dintre propulsoarele rachetei Soyuz-FG, din timpul lans��rii navetei Soyuz MS-10, a lovit corpul rachetei imediat dup�� separare, dup�� cum se observ�� într-un clip video publicat joi de c��tre agen��ia spa��ial�� rus�� RosCosmos. Capsula, la bordul c��reia se aflau un astronaut american ��i un cosmonaut rus, a intrat apoi pe o traiectorie descendent�� abrupt��, iar para��utele i-au redus viteza pentru a putea ateriza în siguran���� în Kazahstan.
Hubble a fotografiat umbra cosmic��, Bat Shadow, din Coada ��arpelui  Telescopul Spa��ial Hubble al NASA / ESA a fotografiat o parte din nebuloasa Serpens, luminat�� de steaua HBC 672, scrie spacetelescope.org.Nebuloasa Serpens este o nebuloas�� de reflec��ie, aflat�� la aproximativ 1300 de ani-lumin�� distan����.
VIDEO Sonda Parker a devenit aparatul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în istoria umanit����ii Sonda Parker, lansat�� în august de agen��ia spa��ial�� american��, a devenit aparatul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în istoria umanit����ii, a anun��at NASA, citat�� de AFP.
BepiColombo ��i-a început c��l��toria spre Mercur / Ce caut�� sonda european�� pe prima planet�� de la soare BepiColombo, prima misiune spa��ial�� european�� spre planeta Mercur, a fost lansat�� cu succes spre planeta cea mai mic�� ��i mai apropiat�� de Soare din sistemul nostru solar, în încercarea de a-i descifra necunoscutele, relateaz�� sâmb��t�� EFE, citat�� de Agerpres.
Astronomii au descoperit o colosal�� structur�� cosmic�� din tinere��ea Universului Astronomi italieni ��i americani au descoperit o colosal�� structur�� cosmic�� foarte îndep��rtat��, format�� la doar aproximativ 2 miliarde de ani dup�� Big Bang, în perioada de tinere��e a Universului, fiind vorba de cel mai vechi super-roi galactic observat vreodat��, conform unui studiu publicat în ultimul num��r al revistei Astronomy & Astrophysics, scrie Agerpres citând Space.com.
Un radiotelescop din Australia a detectat mai multe ”impulsuri radio rapide” misterioase O echip�� de cercet��tori din statul Western Australia a detectat, pe parcursul unui an, cu ajutorul unui radiotelescop, 20 de semnale radio misterioase, care poart�� denumirea de "impulsuri radio rapide" (FRB - fast radio burst), aproape de dou�� ori mai multe decât num��rul identificat la nivel global de la descoperirea acestui fenomen, în 2007, potrivit dpa, citat de Agerpres.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version