SPATIUL
Telescopul spa��ial Hubble a fost oprit, din cauza unei defec��iuni la un giroscop Telescopul spa��ial american Hubble, pe orbit�� din 1990, este oprit în prezent, din cauza unei defec��iuni a giroscoapelor, a anun��at luni NASA, potrivit AFP.
Hubble a g��sit dovezi conving��toare pentru existen��a unei Luni în afara Sistemului nostru Solar Folosindu-se de Telesopul Hubble al NASA/ESA ��i date mai vechi furnizate de Telesopul Kepler, doi astronomi au g��sit primele dovezi conving��toare pentru existen��a unei Luni în afara Sistemului nostru Solar, scrie spacetelescope.org. Datele indic�� o exo-Lun��, adic�� o lun�� care nu se afl�� în Sistemul nostru Solar, de m��rimea Neptunului, într-un sistem stelar aflat la 8000 de ani lumin�� de P��mânt.
VIDEO Scurgerea de oxigen de pe Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional��: Un cosmonaut rus public�� un videoclip, pentru a asigura c�� „totul este calm" la bord Un cosmonaut rus a publicat luni o înregistrare video care arat�� gaura ce a provocat o u��oar�� sc��pare de oxigen  pe naveta Soyuz, în timp ce aceasta era fixat�� de Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional�� (ISS), asiguurând c�� "totul este calm" la bord, scrie AFP.
Cercet��torii au stabilit existen��a unei rela��ii directe între luminozitatea g��urilor negre ��i cantitatea de materie pe care acestea o consum�� Oamenii de ��tiin���� de la Universitatea din Chile au ajuns la concluzia c�� rata varia��iei de lumin�� emis�� de g��urile negre este dependent�� de materia consumat�� de acestea. Rata de cre��tere a g��urilor negre poate depinde, astfel, de cantitatea de materie care intr�� într-o gaur�� neag��, scriu cei de la techexplorist.com.
VIDEO Europa a lansat cu succes satelitul Aeolus care va permite îmbun��t����irea prognozelor meteo Satelitul european Aeolus, dotat cu o nou�� tehnologie care va permite m��surarea vitezei de deplasare a curen��ilor de aer din atmosfera terestr��, a fost lansat pe orbit�� miercuri, la ora local�� 18:21 (21:21 GMT), de la Centrul spa��ial Kourou, din Guyana Francez��, informeaz�� DPA, citat�� de Agerpres.
Dovezi ”directe ��i definitive” c�� exist�� ap�� pe Lun��: Astronomii au descoperit petice de ghea���� în zona polilor  Astronomii au descoperit petice de ghea���� r��zle��e în zona polilor Lunii care ar putea, în viitor, s�� fie o surs�� de ap�� pentru oamenii care ajung acolo, scrie Guardian. Dovada c�� exist�� ap�� înghe��at�� a fost furnizat�� de m��sur��torile unui instrument mineralogic al NASA montat pe sonda indian�� Chandrayaan-1 , a c��rei misiune lunar�� a avut loc acum un deceniu.
Statele Unite, îngrijorate de un misterios satelit rusesc, cu ”un comportament foarte anormal” Un misterios satelit rusesc care prezint�� ”un comportament foarte anormal” îngrijoreaz�� Statele Unite, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat american, citat de BBC.
Doi cosmonau��i ru��i au încheiat o ie��ire în spa��iu de aproape opt ore, îndeplinindu-��i toate sarcinile (NASA) Cosmonau��ii ru��i Oleg Artemiev ��i Serghei Prokopiev au petrecut miercuri aproape opt ore în afara Sta��iei spa��iale interna��ionale (ISS) pentru a instala un dispozitiv menit s�� monitorizeze tiparele de migra��ie ale animalelor de pe P��mânt, relateaz�� DPA.
Fenomenul astronomic al lunii august: Curentul de meteori Perseide va avea activitatea maxim�� în noaptea de duminic�� spre luni Fenomenul astronomic caracteristic lunii august este curentului de meteori Perseide. De��i activitatea sa începe în luna iulie (17) se întinde pân�� spre sfâr��itul lunii august (24),  faza maxim�� a curentului de meteori Perseide este în noaptea dintre 12-13 august. În acest an pot fi v��zu��i pân�� la 150 de meteori în noaptea de maxim, în condi��ii ideale.
Unul dintre cele mai îndr��zne��e proiecte NASA: Sonda Parker pleac�� sâmb��t�� pentru a „atinge Soarele” NASA se preg��te��te s�� porneasc�� într-o misiune îndr��znea���� sâmb��t��. Un nou proiect al organiza��iei î��i propune s�� trimit�� sonda Parker Solar mai aproape de soare decât oricând în istoria omenirii, scrie The Telegraph.
VIDEO Doi sateli��i în spa��iu pentru Bulgaria 13 iulie a fost ziua în care a avut loc CubeSat Deployment 14. Una din activit����ile devenite clasice la bordul ISS: nanosateli��i înc��rca��i în structuri speciale sunt transporta��i de pe P��mânt pe sta��ie, acolo de unde sunt ulterior lansa��i în spa��iu, în trena lui ISS, cu ajutorul tuburilor presurizate ��i a bra��elor robotice manevrate de unul din membrii echipajului, relateaz�� Space Alliance.
SIMP, ciudata planet�� gigant f��r�� stea care ”vagabondeaz��” pe Caleea Lactee la ”doar” 20 de ani lumin�� de noi. Enormele aurore generate îi fac pe astronomi s�� cread�� c�� are ��i o lun�� O bizar�� planet�� f��r�� stea ”vagabondeaz��” pe Calea Lactee la doar 20 de ani-lumin�� de Soarele nostru, scrie Astronomy.com. Potrivit unui studiu recent publicat în Astrophysical Journal, aceast�� ciudat�� lume nomad�� are un câmp magnetic incredibil de puternic, de circa patru milioane de ori mai intens decât al P��mântului. Mai mult, ea genereaz�� aurore spectaculoase, care ar face de ru��ine aurora noastr�� boreal��, scrie sursa citat��.
Marte, la cea mai mic�� distan���� de P��mânt din ultimii 15 ani Terra ��i planta Marte nu au mai fost atât de aproape ca mar��i de 15 ani, oferind curio��ilor imagini luminoase ale Planetei Ro��ii, relateaz�� AFP.
VIDEO Cea mai lung�� eclips�� total�� de lun�� din acest secol, vizibil�� în România. Momentele evenimentului astronomic Cea mai lung�� eclips�� total�� de Lun�� a secolului 21 va fi vizibil�� în aceast�� noapte ��i din România, dac�� va fi senin, informeaz�� Observatorul Astronomic, care va fi deschis publicului în intervalul orar 21.00 - 03.00.
VIDEO UPDATE Relativitatea general�� a lui Einstein, testat�� cu succes în apropierea unei g��uri negre masive O predic��ie a teoriei relativit����ii generale a lui Einstein a fost testat�� cu succes în apropierea unei g��uri negre supermasive situat�� în centrul galaxiei noastre, a anun��at joi o echip�� interna��ional�� de astronomi, citat�� de AFP.
UPDATE Un vast lac subteran a fost descoperit pe Marte Un vast lac subteran a fost descoperit pentru prima oar�� pe Marte, unde niciodat�� un asemenea volum de ap�� lichid�� - o condi��ie indispensabil�� pentru dezvoltarea vie��ii - nu a fost g��sit pân�� acum, a anun��at miercuri o echip�� interna��ional�� de astronomi, scrie AFP. Situat sub un strat de ghea���� la Polul Sud, lacul are circa 20 de km l����ime ��i deschide posibilit����ile existen��ei vie��ii pe Planeta Ro��ie, potrivit unui articol publicat în revista american�� Science.
Lansarea rachetei Electron se amân��. Business Time va trebui s�� mai a��tepte Lansarea rachetei Electron se amân�� din nou, întârziind planurile companiei lui Peter Beck de a trece pe profit. Mutat�� succesiv de la începutul anului în aprilie, apoi în iunie, lansarea a fost amânat�� apoi de mai multe ori, pe ultima sut�� de metri, informeaz�� Space Alliance.
Sonda Cassini a detectat molecule organice complexe pe un satelit al planetei Saturn Datele furnizate de sonda spa��ial�� Cassini au dezv��luit existen��a unor molecule organice complexe ce provin de pe Enceladus, un satelit natural al planetei Saturn, înt��rind astfel ideea c�� acel corp cosmic, ce de��ine un ocean sub o crust�� de ghea����, ar putea s�� de��in�� condi��iile necesare pentru între��inerea vie��ii, au anun��at joi cercet��torii de la U.S. National Aeronautics and Space Administration (NASA), potrivit Xinhua, citat�� de Agerpres.
India caut�� combustibil nuclear pe Lun�� Luna con��ine cantit����i în valoare de miliarde de dolari de Helium-3, o component�� cheie pentru fuziunea nuclear��. Agen��ia spa��ial�� din India dore��te s�� fie prima care exploateaz�� aceste resurse. Organiza��ia de Cercetare Spa��ial�� din India (ISRO) a anun��at, luni, c�� misiunea Chandrayaan-2 va trimite în cursul acestui an un rover în partea de sud a lunii, scrie Motherboard.
Hayabusa 2, un nou vân��tor de asteroizi japonez. Sonda spa��ial�� î��i preg��te��te sosirea la destina��ie A doua misiune japonez�� de explorare a unui asteroid se apropie cu pa��i repezi de momentul zero. Dup�� o lansare reu��it�� în decembrie 2014, la bordul rachetei H2A, de la baza spa��ial�� Tanegashima, satelitul de 600 de kg construit de JAXA în cooperare cu un larg consor��iu ��tiin��ific interna��ional, a petrecut 3.5 ani în spa��iu c��l��torind peste 3 miliarde de km spre destina��ia final��, asteroidul Ryugu, potrivit Space Alliance.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version