SPATIUL
VIDEO Gemenii astronau��i de la NASA - Ce modific��ri au ap��rut la fratele care a stat un an pe Sta��ia Spa��ial�� NASA a dezv��luit joi concluziile unui studiu realizat timp de un an pe gemeni astronau��i - unul trimis în spa��iu, cel��lalt r��mas pe Terra, iar reac��iile corpurilor lor au fost apoi comparate între ele -, considerat de o importan���� capital�� pentru viitoarele c��l��torii interplanetare, informeaz�� AFP, citat�� de Agerpres.
���Science Report: Din spa��iul cosmic Patru planete apropiate de Sistemul Solar ar putea g��zdui via���� / Nava cosmic�� israelian�� s-a pr��bu��it pe Lun�� / SpaceX lanseaz�� Falcon Heavy ��i recupereaz�� în premier�� toate trei propulsoarele
Opera��iunea de aselenizare a primei navete spa��iale israeliene a e��uat Naveta spa��ial�� israelian�� Beresheet s-a pr��bu��it în cursul opera��iunii de aselenizare, în urma unor defec��iuni tehnice la motorul principal, iar conexiunea cu naveta s-a întrerupt, informeaz�� Mediafax citând postul BBC News. "Nu am reu��it, dar în mod clar am încercat", a declarat Morris Kahn, ini��iatorul proiectului.
���VIDEO Cine este tân��ra cercet��toare care a creat algoritmii cu ajutorul c��rora a fost ob��inut�� prima imagine a unei g��uri negre Prima imagine a unei g��uri negre reprezint�� un moment de referin���� pentru ��tiin����, mai ales fiindc�� a fost nevoie de opt radiotelescoape sincronizate perfect ��i de o colaborare excelent�� între oamenii de ��tiin���� din toat�� lumea. Imaginea mult-a��teptat�� nu ar fi putut fi ob��inut�� f��r�� contribu��ia lui Katie Bouman care acum are 29 de ani ��i care în 2016 a contribuit la crearea unor algoritmi ce au permis ob��inerea acestei imagini cu gaura neagr�� situat�� la 54 de milioane de ani lumin�� de Terra. Am��nunt interesant, întreg proiectul EHT a costat 40 milioane euro pân�� acum, sum�� mic�� fa���� de alte proiecte care nu au avut a��a impact mare.
VIDEO A fost prezentat�� prima imagine a unei g��uri negre, moment de referin���� pentru astrofizic�� În ��apte ora��e din lume s-au desf����urat conferin��e de pres�� ��i a fost anun��at�� una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizic��: prima imagine cu o gaur�� neagr��. Datele de la opt telescoape uria��e de pe patru continente au fost combinate ��i analizate, ca parte a unui efort uria�� de cercetare. Astronomii au f��cut teorii, calcule, ��i simul��ri despre g��uri negre, iar acum putem vedea o imagine în premier�� cu o gaur�� neag�� situat�� la peste 50 de milioane de ani lumin�� de Terra. ”Ast��zi putem vedea ceva ce nu credeam c�� vom vedea vreodat��”, a spus ��eful proiectului EHT.HotNews.ro a transims LIVE VIDEO TEXT evenimentul
Moment istoric pentru astrofizic�� - Va fi publicat�� prima fotografie cu o gaur�� neagr�� G��urile negre sunt uria��e, puternice, îndep��rtate ��i misterioase. Gaura neagr�� este un mediu extrem, un obiect cosmic atât de dens, încât lumina nu poate sc��pa de câmpul s��u gravita��ional. Miercuri este de a��teptat s�� fie publicat�� prima fotografie a unei g��uri negre de c��tre cercet��torii din re��eaua Event Horizon Telescope. Momentul este unul de referin����, fiindc�� am putea vedea unul dintre cele mai enigmatice obiecte din univers. Astronomii au f��cut teorii, calcule, simul��ri despre g��uri negre, iar acum suntem aproape de a vedea o fotografie cu orizontul evenimentului, câmp gravita��ional atât de puternic, încât orice obiect p��trunde în perimetrul s��u, dispare în gaura neagr��.
Science Report din spa��iul cosmic Sfâr��itul lumii? O îndep��rtat�� planet�� moart�� ne arat�� care va fi soarta P��mântului / Prima fotografie a unei g��uri negre va putea fi v��zut�� peste câteva zile / Asteroidul Ryugu este atât de uscat c�� va trebui s�� ne mai gândim de unde provine apa de pe P��mânt
VIDEO Sonda japonez�� Hayabusa2 încearc�� s�� fac�� un crater pe un asteroid situat la 340 milioane de kilometri de Terra Sonda japonez�� Hayabusa2 a provocat vineri o explozie deasupra asteroidului Ryugu, în încercarea de a crea un crater ��i de a recupera mostre de sol, permi��ând astfel analizarea subsolului unui corp stelar îndep��rtat. Sonda a aterizat cu succes pe 22 februarie pe asteroidul situat la 340 de milioane de km de Terra ��i va colecta probe care ar putea r��spunde unor întreb��ri despre originea vie��ii.
NASA: Primul echipaj uman va merge pe Marte în 2033. Misiunea va fi preg��tit�� prin zboruri pe Lun�� Prima misiune cu echipaj uman pe Marte este prev��zut�� pentru 2033 ��i va fi preg��tit�� de cele prin care astronau��ii americani se vor întoarce pe Lun��, a declarat administratorul Agen��iei spa��iale americane, Jim Bridenstine, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. "Vrem s�� reu��im s�� ajungem pe Marte în 2033", a declarat ��eful NASA în timpul unei audieri care a avut loc mar��i în Congresul american.
VIDEO R3D2, prima misiune de anvergura pentru Rocket Lab A cincea lansare a unei rachete Electron a avut loc joi, 28 martie, cu o intarziere de cateva zile cauzata de mici problem tehnice la sol, apoi de conditiile meteo nefavorabile, insa in final ea s-a desfasurat fara nici un fel de emotii, potrivit Space Alliance.
Science Report: Elon Musk afirm�� c�� ar putea trimite oameni pe Lun�� cu Starship peste doar cinci ani. Unii spun c�� vor fi întâmpina��i de chinezi Noua nav�� cosmic�� Starship a companiei SpaceX, în prezent în dezvoltare la baza de testare Boca Chica din Texas a firmei, este destinat�� s�� trimit�� oameni pe suprafa��a planetei Marte. Dar Elon Musk crede c�� aceea��i nav�� poate efectua o curs�� dus-întors pân�� la cel mai apropiat vecin al Terrei. „A��a cred”, a scris el pe Twitter, r��spunzând unei înreb��ri de la utilizatorul „Everyday Astronaut”.
Fenomen astronomic rar, surprins de Hubble: Un asteroid se învârte atât de repede c�� a început s�� se dezintegreze Un mic asteroid a fost surprins în timp ce se învârtea atât de rapid c�� arunca materie, observa��iile fiind f��cute atât de Hubble, cât ��i de telescoape de la sol, scrie phys.org.
���EXCLUSIV Kip Thorne, câ��tig��tor al Nobelului pentru fizic�� în 2017: Planeta Marte este un loc atractiv pentru a construi o colonie ��i sunt încântat de planurile lui Elon Musk. Ce spune despre c��l��toria c��tre g��urile negre, despre Dumnezeu ��i despre ”ma��ina timpului” Kip Thorne, unul dintre cei mai cunoscu��i oameni de ��tiin����, a vorbit într-un interviu pentru HotNews.ro despre cât de viabile sunt planurile oamenilor de a coloniza planeta Marte ��i despre posibilitatea de a trimite mici sonde cosmice c��tre g��uri negre ��i mai ales spre cel mai apropiat sistem solar. Thorne l-a avut printre prieteni pe regretatul Stephen Hawking ��i este celebru pentru contribu��ia ��tiin��ific�� la filmul Interstellar din 2014.
NASA anuleaz�� prima misiune cu echipaj compus exclusiv din femei invocând lipsa costumelor de m��rime potrivit�� Planurile NASA de a trimite o echip�� compus�� exclusiv din femei în spa��iu au e��uat deoarece agen��ia nu dispune de suficiente costume spa��iale care s�� se potriveasc�� astronautelor, informeaz�� The Guardian.
NASA difuzeaz�� fotografii ale marelui meteorit de deasupra m��rii Bering pe care nu l-a v��zut nimeni NASA a difuzat vineri fotografii f��cute de unul dintre sateli��ii s��i, care a surprins un meteor foarte puternic ce a ap��rut deasupra m��rii Bering în 18 decembrie ��i care nu a fost v��zut de niciun martor, scrie AFP.
Kip Thorne, câ��tig��tor al premiului Nobel pentru fizic�� în 2017, vine în România Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizic�� în 2017, consilier ��tiin��ific ��i produc��tor executiv al filmului „Interstellar: C��l��torind prin Univers”, vine pentru prima dat�� în România, pe 22 martie 2019. Vineri va sus��ine conferin��a „Science Behind Interstellar” în cadrul evenimentului McCann/Thiess Conferences, ce va avea loc de la ora 18:00, la Grand Cinema and More (B��neasa Shopping City).
FOTO Explozia unui meteorit peste Marea Bering, de 10 ori mai mare decât Hiroshima Explozia unui meteorit deasupra M��rii Bering la sfâr��itul anului trecut a eliberat de 10 ori mai mult�� energie decât bomba atomic�� care a distrus Hiroshima, au dezv��luit oamenii de ��tiin����, relateaz�� The Guardian.
Misiunea cu num��rul 300 pentru familia de rachete Long March Sâmb��t�� am asistat la a treia lansare chinez�� a anului. De��i una de rutin��, pasagerul fiind un satelit de telecomunica��ie obi��nuit din seria ChinaSat, pentru statistic�� zborul a fost unul special, pentru c�� a marcat misiunea cu num��rul 300 pentru familia de rachete Long March, scrie Space Alliance.
Astronau��ii Nick Hague ��i Alexei Ovcinin, care au supravie��uit lans��rii ratate din decembrie a rachetei Soyuz, au decolat c��tre Sta��ia Spa��ial�� Interna��ional�� Astronautul NASA Nick Hague ��i colegul s��u rus Alexey Ovcinin, care au supravie��uit lans��rii ratate a rachetei Soyuz în luna octombrie, a decolat joi pentru a se al��tura Sta��iei Spa��iale Interna��ionale, relateaz�� AFP. Ace��tia sunt înso��i��i de astronauta american�� Christina Koch ��i au plecat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
VIDEO Capsula Dragon a SpaceX a amerizat cu succes în oceanul Atlantic Noua capsul�� Crew Dragon a SpaceX a amerizat vineri cu succes în oceanul Atlantic, dup�� ce a petrecut peste ��ase zile în spa��iu, finalizând misiunea de demonstra��ie pentru NASA în vederea relu��rii zborurilor americane cu echipaj uman, scrie AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:
Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul: – Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.
Bancul zilei: Putin și Medvedev stau de vorbă
Putin și Medvedev stau de vorbă. - Trebuie să desființăm fusurile astea orare, creează numai probleme, spune Putin.
Bancul zilei: Când a apărut democrația
Î: Când a apărut democrația în România?R: Democrația a apărut atunci când Dumnezeu a facut...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by