SPATIUL
���VIDEO Exist�� via���� pe Marte? NASA a descoperit cele mai complexe materii organice în roci vechi de 3,5 miliarde de ani Exist�� via���� pe Planeta Ro��ie sau m��car a existat în trecutul îndep��rtat? NASA încearc�� s�� r��spund�� la aceast�� întrebare prin pa��i mici f��cu��i în timp, iar acum a anun��at o descoperire a rover-ului Curiosity, în rocile vechi de 3,5 miliarde de ani din craterul Gale. ”Este o descoperire important�� fiindc�� înseamn�� c�� s-au p��strat materii organice în cele mai ostile zone de pe Marte. Poate în viitor g��sim ceva ��i mai bine p��strat, ceva care con��ine ��i <semn��turi> de via����”, spune, pentru AFP, Jennifer Eigenbrode, astrobiolog la NASA.
���VIDEO Trei astronau��i au revenit pe P��mânt dup�� cinci luni în spa��iu O capsul�� Soyuz, având ca pasageri pe rusul Anton Shkaplerov, americanul Scott Tingle ��i japonezul Norishige Kanai, a aterizat în stepele din Kazahstan. Trei membri ai echipajului Sta��iei Spa��iale Interna��ionale (ISS) au ajuns înapoi pe P��mânt în siguran���� dup�� o misiune care a durat mai mult de cinci luni, scrie BBC.
VIDEO Cercet��torii, foarte surprin��i s�� descopere dune pe Pluto: ”Merit�� vizitat” Cercet��torii au detectat pe suprafa��a îndep��rtatei planete pitice Pluto o mare întindere cu dune compuse din granule de metan înghe��at care sunt plimbate de vânt precum cele de nisip, potrivit Guardian.
NASA a creat o simulare în 360 de grade a unor exoplanete NASA aduce o nou�� inova��ie - Exoplanet Travel Bureau, care include imagini în stil retro reprezentative pentru fiecare corp ceresc prezentat ��i un instrument interactiv care simuleaz�� vizitele pe exoplanete cunoscute, construite pe baza unor descoperiri ��tiin��ifice reale despre propriet����ile lor, scrie Motherboard.
Hubble arat�� universul local în ultraviolete Folosind precizia de neegalat ��i instrumentele de observa��ie ultraviolet�� ale telescopului spa��ial Hubble NASA / ESA, o echip�� interna��ional�� de astronomi a creat cea mai cuprinz��toare analiz�� asupra galaxiilor din universul local în care se formeaz�� stele. Printre capturile telescopului se num��r�� aproximativ 8000 de roiuri stelar ��i 39 de milioane de stele albastre, scrie Hubble Space Telescope.
Astronomii s-au mai apropiat un pas de descoperirea primelor stele Descoperind dovezi legate de formarea unor stele la doar 250 de milioane de ani dup�� Big Bang, astronomii se apropie un pic mai mult de cele mai c��utate astre din Univers: primele stele care s-au aprins, scrie AFP.
Enciclopedia Wikipedia - unul din cele trei seturi de cuno��tin��e ce vor fi trimise in spa��iu Wikipedia va fi al doilea din cele trei documente care urmeaz�� s�� fie trimise în spa��iu, îns�� modalitatea în care rezumatul cuno��tiin��elor umane a fost stocat�� pe un disc de dimensiuni mici a necesitat o inova��ie tehnic�� serioas�� din partea Funda��ia Arch Mission, scrie Motherboard.
În c��utarea formelor de via���� extraterestre Stephanie Olson, om de ��tiin���� specializat în studiul planetelor din cadrul Universit����ii din California-Riverside, a scris o lucrare în care dezv��luie o modalitate pentru detectarea vie��ii extraterestre. Modalitatea este bazat�� pe modul în care compozi��ia atmosferelor exoplanetelor - planetelor care î��i au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele - se schimb�� în timpul fiec��rui anotimp, scrie Motherboard.
���VIDEO NASA a lansat o nav�� spa��ial�� c��tre Marte, pentru a ob��ine noi date despre condi��iile de pe planeta ro��ie NASA a lansat sâmb��t��, c��tre Marte, cea mai nou�� nav�� spa��ial�� a sa, InSight, creat�� pentru a ajunge pe suprafa��a planetei ro��ii în vederea ob��inerii de date despre condi��iile de acolo, dar ��i despre cum s-au format planetele telurice, scrie News.ro citând agen��iile interna��ionale.
VIDEO Sonda spa��ial�� TGO a trimis pe Terra imagini ale unui crater mar��ian acoperit cu ghea���� Sonda spa��ial�� TGO, care face parte din programul ExoMars, aflat�� pe orbita planetei Marte, a transmis pe Terra primele sale imagini, care prezint�� un crater mar��ian acoperit cu ghea����, a anun��at joi Press Association.
Cercet��torii de la Universitatea din Siena au descoperit o nou�� planet�� Pu��in mai mare decât Jupiter (de 1.03 ori raza lui Jupiter), pu��in mai masiv�� (de 1.09 masa lui Jupiter), orbitând aproape de o pitic�� portocalie, o stea un pic mai mic�� decât Soarele nostru (0.91 din raza solar��), noua planet�� denumit�� KPS-1b de la numele colabor��rii interna��ionale, a fost descoperit�� de observatori ��i astronomi din Belgia, Rusia, Regatul Unit, Fran��a, Olanda, Portugalia, Turcia, Lituania, Canada ��i Italia, potrivit Rador, care citeaz�� La Nazione.
NASA: Uranus miroase a ou�� stricate Atmosfera planetei Uranus miroase îngrozitor, a ou�� stricate, potrivit ultimelor cercet��ri ��tiin��ifice. Chiar ��i dup�� decenii de observa��ii astronomice ��i o vizit�� a Voyager 2, Uranus a p��strat bine unul dintre secretele sale: compozi��ia norilor s��i. Acum, îns��, componentele cheie ale norilor sunt cunoscute cu siguran����, noteaz�� NASA.
VIDEO Care este recordul de timp petrecut in spatiu? In momentul de fata statistica zborurilor cu echipaj uman arata in felul urmator in privinta timpului petrecut in spatiu (considerat ca perioada neintrerupta, nu cumulat pe parcursul mai multor zboruri): locul 1: 437 de zile pentru Valeri Polyakov la bordul lui MIR (09.01.1994 - 22.03.1995) locul 2: 379  de zile pentru Sergei Avdeyev la bordul lui MIR (13.08.1998 - 28.08.1999), potrivit Space Alliance.
India inlocuie��te satelitul de naviga��ie pierdut anul trecut India a trimis s��pt��mâna trecut�� pe orbit�� P��mântului un nou satelit din seria IRNSS, sistemul indian de naviga��ie. Practic, IRNSS 1I este un înlocuitor pentru IRNSS 1H, care, în urm�� unei lans��ri cu probleme, fusese pierdut de ISRO anul trecut. Acesta este unul din rarele cazuri de sateli��i r��ma��i captivi pe orbit�� - în cazul lui IRNSS 1H capsul�� protectoare a r��mas ata��at�� treptei a treia a rachetei ��i nu s-a mai deschis, iar satelitul, chiar dac�� s-a separat de adaptor, se afl�� în continuare în interiorul capsulei, potrivit Space Alliance.
Cel mai mare asteroid care a trecut vreodat�� la o distan���� a��a de mic�� de P��mânt Astronomii de la sta��ia Steward Observatory Ctalina din Arizona au observat, la ora dou�� a dimine��ii zilei de duminic�� (ora AEST),  un asteroid care se îndrept�� c��tre P��mânt cu o vitez�� de 106,497 km/h, scrie Motherboard.
VIDEO SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea rachetei Falcon 9, care transport�� telescopul spa��ial TESS Compania SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea programat�� pentru luni a rachetei din gama Falcon 9, la bordul c��reia s�� afl�� cel mai nou instrument NASA pentru identificare unor planete poten��ial locuibile, din cauza unor probleme la sistemul de naviga��ie ��i control, au precizat responsabili din echipa de lansare, potrivit Reuters.
VIDEO Virgin Galactic a testat cu succes pentru prima dat�� vehiculul spa��ial VSS Unity cu care ar urma s�� duc�� turi��ti în spa��iu Compania american�� Virgin Galactic a testat cu succes noul s��u „avion” spa��ial, vehiculul cu care sper�� s�� poat�� trimite turi��ti în spa��iu. VSS Unity, prezentat în urm�� cu doi ani, a fost lansat la peste 15 km altitudine de pe un alt avion special de unde a pornit timp de 30 de secunde motorul s��u hibrid, ajungând la o vitez�� de 1,87 Mach ��i o altitudine de peste 25 km. Testul vine la patru ani dup�� ce prima variant�� a vehiculului - SpaceShipTwo - s-a pr��bu��it în cursul unui zbor de test, iar un pilot ��i-a pierdut via��a.
Dou��sprezece g��uri negre au fost detectate în centrul C��ii Lactee Dou��sprezece g��uri negre au fost detectate în centrul C��ii Lactee, „partea ascuns�� a aisbergului”, afirm�� astronomii, care se a��teapt�� ca în aceast�� zon�� s�� g��seasc�� pân�� la de 40 de ori mai multe, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature, scrie AFP.
Hubble a capturat imaginea unei stele aflate la 9 miliarde de ani lumin��. Noul record astronomic se datoreaz�� lentilelor gravita��ionale O enorm�� stea albastr�� denumit�� Icarus este cea mai îndep��rtat�� stea individual�� pe care a observat-o omenirea, informeaz�� NASA. În mod normal, ar avea o str��lucire prea slab�� pentru a fi v��zut��, chiar ��i cu cele mai puternice telescoape.
Ce este Punctul Nemo, cimitirul de��eurilor spa��iale în apropierea c��ruia ajung ��i r��m����i��ele sta��iei chineze Tiangong-1 R��m����i��ele sta��iei spa��iale chineze Tiangong-1 vor sfâr��i în apropiere de Punctul Nemo, cimitirul de��eurilor spa��iale, afirm�� biroul chinez îns��rcinat cu conceperea zborurilor spa��iale (CMSEO), citat de AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version