SPATIUL
​​VIDEO Fotografia cu cea mai mare rezoluţie obţinută vreodată pe Marte, realizată de roverul Curiosity Roverul Curiosity, trimis de NASA pe Marte, a realizat fotografia cu cea mai mare rezoluţie (1,8 miliarde de pixeli) obţinută vreodată până acum pe Planeta Roşie.
SpaceX va trimite turiști la bordul Stației Spațiale Internaționale Compania spațială americană SpaceX a anunțat joi un parteneriat menit să trimită trei turiști la bordul Stației Spațiale Internaționale, lucru care nu s-a mai întâmplat de mai bine de 10 ani.
SETI închide programul prin care voluntarii au ajutat la căutarea vieții extraterestre Oamenii de știință de la Universitatea Berkeley din California care au coordonat proiectul SETI@home au anunțat că vor înceta să apelezea la rețeaua de voluntari care și-au folosit calculatoarele personale pentru a căuta viață extraterestră încă din 1999.
Oamenii de știință au descoperit cea mai mare explozie cosmică de la Big Bang încoace Cea mai mare explozie cosmică descoperită vreodată de către cercetători a fost atât de puternică încât a lăsat în urma sa o gaură de dimensiunile a „15 galaxii asemănătoare Căii Lactee”. Este cea mai mare explozie de la Big Bang încoace, notează și BBC News.
Terra a capturat temporar o "mini-Lună" Terra a capturat temporar o "mini-Lună" de mărimea unei mașini, afirmă astronomii care au reperat acest obiect celest orbitând în jurul planetei noastre, scrie AFP.
​Science Report: Oamenii de știință au găsit calea de a extrage informații dintr-un singur grăunte de praf lunar ​Un grăunte de praf lunar, gros cât cel mult un fir de păr uman, poate fi acum analizat la înaltă rezoluție, atom cu atom. Utilizând o abordare inovativă, numită „atom probe tomography” (APT), cercetători de la University of Chicago spun că au găsit metoda de a conserva mostrele limitate de roci de pe Lună colectate de misiunile Apollo.
Misiunile NASA ar putea descoperi secrete lui Venus, Io și Triton Pentru a explora în continuare sistemul nostru solar, NASA a ales patru propuneri pentru misiuni care ar cerceta Venus, Io, luna lui Jupiter și Trident, luna lui Neptun, scrie CNN. Echipele din spatele fiecărei propuneri vor avea nouă luni și 3 milioane de dolari pentru a-și dezvolta ideile, rezultând într-un raport de studiu conceptual.
Science Report: Creaturi ca niște caracatițe în apele de sub ghețurile de pe Europa, satelitul lui Jupiter? Este pariul unui apreciat om de știință În filmul științifico-fantastic „Europa Report” din 2013, un echipaj de exploratori spațiali din viitor descoperă o creatură bizară, aducând cu un calmar, ascunsă în apele reci de sub crusta înghețată de la suprafața satelitului lui Jupiter, Europa. Un cunoscut om de știință spune acum că este inevitabil să renunțăm la cuvântul „fantastic” atunci când clasificăm povestea. Science Report: Dacă vom descoperi viață pe Europa sau Enceladus va fi probabil „a doua geneză”, nu una identică cu cea terestră​
NASA caută astronauţi pentru o misiune pe Marte. Care sunt condiţiile de angajare Agenţia Spaţială Americană (NASA) a anunţat marţi că va angaja mai mulţi astronauţi pentru misiuni programate în următorul deceniu, inclusiv pe Marte.
Titan, satelit al lui Saturn, a picat un test cheie pentru posibilitatea existenţei vieţii Existenţa vieţii pe Titan, satelitul planetei Saturn care din anumite puncte de vedere este uluitor de similar Pământului, este improbabilă, conform concluziilor unui test care apelează la mecanica cuantică, transmite miercuri Live Science, preluat de Agerpres.
VIDEO Sonda spațială Solar Orbiter, lansată într-o ambițioasă misiune de explorare a Soarelui Sonda spaţială Solar Orbiter, construită de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, a fost lansată într-o misiune de explorare a Soarelui având drept obiectiv analiza, în premieră, a regiunilor situate la polii stelei şi la finalul căreia oamenii de ştiinţă preconizează obţinerea unei noi perspective despre felul în care energia radiantă produsă de Soare afectează Terra, informează Agerpres.
Science News: O expertă avertizează că va urma o mini-eră glaciară, întrucât Soarele va hiberna pe durata ciclului solar minim O expertă a anunțat că poate urma o mini-eră glaciară în care Soarele va hiberna pe perioada ciclului solar minim. După părerea ei, hibernarea Soarelui și vremea foarte rece se vor putea întinde pe trei decenii.
​Science News: Mister în Antarctica - Fizica pe care o știu oamenii de știință nu poate explica particulele ciudate detectate Acum câteva luni, cercetătorii de la IceCube Neutrino Observatory (IceCube) din Antarctica au raportat că, după ani de colectare riguroasă a datelor, tot nu pot fi siguri ce a provocat misterioasele „Bule Fermi” care țâșnesc din centrul Căii Lactee. Acum, savanții de la IceCube spun că au detectat o nouă anomalie în natură, iar aceasta este atât de stranie încât cere noi legi ale fizicii pentru a fi explicată.
Science News: Oameni de știință afirmă că „elemente esențiale pentru viață” ar fi fost aduse pe Pământ de comete Un nou studiu sugerează că o mână imensă de ajutor pentru apariția vieții pe Pământ a fost dată de comete, care au adus elemente integrale cum este fosforul, „un element esențial pentru viață”. Cercetările au utilizat telescoapele Atacama Large Millimeter/submillimeter Array din Chile, ca și nava spațială Rosetta a Agenției Spațiale Europene pentru a studia regiunea de formare a stelelor AFGL 1542.
Science Report: Fotografia cu cea mai mare rezoluție făcută vreodată Soarelui Astronomii au pornit telescopul Daniel K. Inouye Solar DKIST din Maui, Hawaii și au făcut o fotografie incredibilă. În prag de nou ciclu solar, ei vor să elucideze multe enigme, cum este cea legată de coroana solară care este de milioane de ori mai fierbinte decât suprafața astrului.
​​VIDEO Imagini cu Soarele, la cea mai mare rezoluție realizată vreodată Un enorm telescop american situat pe vârful unei insule vulcanice din Pacific a realizat fotografii ale soarelui de o rezoluție inedită, care permit observarea bulelor de plasmă de mărimea Franței. "Nu este decât începutul", spune directorul centrului, citat de AFP.
Doi sateliţi nefuncţionali riscă să se ciocnească pe orbită Doi sateliţi nefuncţionali riscă să se ciocnească pe orbita Pământului, eveniment în urma căruia ar putea rezulta mii de fragmente de deşeuri spaţiale, informează miercuri agenția Press Association, citată de Agerpres.​
Știrile ProTV: Cum s-a văzut Staţia Spaţială Internaţională când a trecut pe deasupra României. VIDEO Moment rar pe cerul României. Staţia Spaţială Internaţională a traversat cerul senin de deasupra ţării noastre şi, timp de patru minute, a fost vizibilă mai clar ca niciodată.
Science Report: Moarte pe Marte Radiațiile din mediul marțian constituie o problemă pentru exploratorii umani care nu poate fi depășită. Caleb A. Scharf, director și profesor de astrobiologie la Universitatea Columbia din New York, autor a peste 100 de lucrări științifice apărute în cele mai prestigioase reviste de specialitate, își face cunoscute argumentele pe blogul unei gazde nu mai puțin prestigioase: Scientific American.
Un satelit TV american de aproape 4 tone riscă să explodeze Operatorul de televiziune DirecTV a solicitat autorităților americane autorizația de a îndepărta unul dintre sateliții săi aflați pe orbita geostaționară, la circa 36.000 km de Terra, din cauza unei probleme la baterii, care riscă să explodeze, scrie AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by