STIINTELE VIETII
Veverita Ictidomys tridecemlineatus
Foto: Flickr

Cum rezistă veverițele care hibernează luni de zile fără apă (Studiu)

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 2 Oct 2019 Science - Stiintele vietii
Acum, când vremea se răcește, o specie de veveriță din Misdwest, SUA, se pregătește pentru una dintre cele mai lungi perioade de somn observate în rândul animalelor. Pentru până la 8 luni, micile mamifere nu vor mânca sau bea deloc, iar acum oamenii de știință au stabilit cum pot face asta, scrie ScienceMag.
Aedes aegypti
Foto: Wikipedia

Dezacorduri între oamenii de știință legate de un studiu controversat referitor la țânțarii modificați genetic și eliberați în Brazilia

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 2 Oct 2019 Science - Stiintele vietii
Un articol științific care arată că ADN-ul țânțarilor modificați genetic (GM) s-a răspândit printre populațiile locale de țânțari din Brazilia a generat articole de presă alarmante și crtici din partea unor oameni de știință, după publicarea acestuia, luna trecută. Acum, unul dintre co-autorii lucrării susține că potențialul risc reprezentat de instectele GM a fost supraestimat, iar alți co-autori cer ca studiul să fie retras, scrie ScienceMag.
avertisment OMS referitoar la sunca si carnati
Foto: Wikimedia Commons

Furtună în lumea științifică: Un studiu afirmă că nu se poate stabili o corelație între cancer și consumul de carne roșie sau procesată

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 1 Oct 2019 Science - Stiintele vietii
Numeroase țări recomandă limitarea consumului de carne roșie și procesată, pentru a preveni cancerul și bolile de inimă, dar o reexaminare a zeci de studii anterioare, efectuată de cercetători independenți, arată că riscul potențial este slab și dovezile nesigure, creând o furtună în lumea științifică, scrie AFP.
Pliculețe de ceai
Foto: Wikimedia Commons

Un singur pliculeț de ceai împrăștie milioane de bucăți de microplastic în băutură, potrivit unui studiu recent

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Science - Stiintele vietii
Plasticul se află în oceanele noastre, în zăpadă, în sol și mai nou, chiar și în cana de ceai. Un nou studiu relizat de Universitatea McGill din Canada arată faptul că plicurile de ceai din plastic împrăștie în apă miliarde de particule din acest material, potrivit CNN.
Fosile microbiene
Foto: Wikipedia

Science Report: Oamenii de știință au dovada că viața pe Pământ datează de 3,5 miliarde de ani

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Science - Stiintele vietii
A afla când a prins viața rădăcini în istoria Pământului a fost o provocare imensă pentru oamenii de știință timp de foarte mulți ani. Acum, cercetătorii de la University of New South Wales din Australia au descoperit ceea ce pare a fi dovada indiscutabilă a existenței vieții microbiene acum 3,5 miliarde de ani, o vechime uluitoare. Minusculele fosile găsite într-unele din cele mai vechi roci de pe Pământ vin în sprijinul noțiunii că viața pe planeta noastră a început cu miliarde de ani înainte ca oamenii să privească înapoi în timp.
T Rex
Foto: American Museum of Natural History

​Science Report: Mituri și certitudini învățate la școală și care nu sunt adevărate

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 20 Sept 2019 Science - Stiintele vietii
Știința este un munte de cunoștințe în continuă creștere și schimbare. Noi descoperiri sau studii duc adesea la schimbări ale vechilor teorii și uneori le invalidează de-a dreptul. Aceasta înseamnă că unele din certitudinile cu care ați plecat din școală nu mai sunt în mod necesar adevărate. De exemplu, dinozaurii probabil că nu arătau cum i-au descris manualele. Originile lui Homo Sapiens nu sunt așa de clare ca în evoluțiile care v-au fost predate. Iar multe din îndrumările de nutriție și exerciții fizice de la clasă au fost contrazise.
Celule canceroase
Foto: Pixabay

Celulele canceroase devin ''canibale'' pentru a putea supravieţui chimioterapiei (studiu)

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 18 Sept 2019 Science - Stiintele vietii
Unele celule canceroase îşi devorează semenele vecine pentru a putea supravieţui chimioterapiei şi să-şi reînnoiască atacul chiar şi după încheierea tratamentului, potrivit unui articol publicat marţi de revista Journal of Cell Biology, relatează EFE, scrie Agerpres.
Stan the T-Rex
Foto: Wikimedia

Science Report: Faceți cunoștință cu Victoria, una din cele mai complete fosile de T-Rex găsite vreodată; moartea ei surprinzătoare a fost elucidată după 66 de milioane de ani

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 13 Sept 2019 Science - Stiintele vietii
După descoperirea sa în 2013, scheletul fosilizat al Victoriei a fost restaurat os cu os. După ce a ieșit din ou acum 66 de milioane de ani, Victoria a fost regina prădătorilor din vremea sa în Cretacic. Dar a fost doborâtă în floarea vârstei, înainte să împlinească 30 de ani de un ucigaș surprinzător. Acum, a doua cea mai completă fosilă de T-Rex din lume este pe cale să pornească într-un turneu global vreme de cinci ani.
Creier
Foto: Pixabay

​Mini-creiere create în laborator din celule stem s-au activat, o premieră

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Aug 2019 Science - Stiintele vietii
Pentru prima oară, cercetătorii au detectat în creiere minuscule dezvoltate in vitro pornind de la celule stem o activitate electrică ce seamănă cu cea umană, ceea ce ar putea deschide o pistă de cercetare pentru studierea bolilor neurologice complexe, scrie AFP.
O populație reproducătoare de gecko, descoperită în mijlocul Bucureștiului
Foto: Doru Panaitescu

O populație reproducătoare de gecko, descoperită în mijlocul Bucureștiului

de Doru Panaitescu HotNews.ro
Marţi, 27 Aug 2019 Science - Stiintele vietii
Specie răspândită inițial în Ucraina și Bulgaria, Turcia și Grecia dar care a colonizat recent și alte alte țări europene, gecko cu degete subțiri (Mediodactylus danilewskii) este o șopârlă de talie mică, ce nu depășește 10 cm, fiind ușor de identificat datorită ochilor de dimensiuni mari și a tuberculilor prezenți pe spate și coadă. Prima semnalare din țară provine din anul 2018 (București, zona Moșilor) iar colonia reproducătoare a fost descoperită saptamana trecută în cartierul Sălăjan, pe baza unei semnalări făcute de cineva care locuiește în zonă.
Doru Panaitescu
Foto: Arhiva personala

Ti-e frică de șerpi? Află ce trebuie să faci pentru a-ți învinge teama/ Primul seminar gratuit dedicat persoanelor cu fobie de șerpi va avea loc la București, joi 22 august

de A.C. HotNews.ro
Miercuri, 21 Aug 2019 Science - Stiintele vietii
Doru Panaitescu, blogger pasionat de fotografie de natură, va susține în premieră un seminar naturalistic gratuit destinat persoanelor care manifestă fobie de șerpi, informează un comunicat remis către Hotnews. Seminarul gratuit de joi, 22 august, va fi găzduit de Zitec, la sediul din Splaiul Unirii 165, la ora 17.30. Intrarea este liberă. Pe parcursul evenimentului, Doru va prezenta în detaliu toate speciile de șerpi din țara noastră, alături de principalele specii de șerpi din restul Europei, detalii despre speciile veninoase de la noi, precum si un ghid util cu noțiuni de prim ajutor în caz de mușcătură.
Xanthoparmelia scabrosa
Foto: Twitter

”Lichenul sexy de pavaj”. Botaniștii avertizează că specia ce ar avea efecte simlare cu Viagra nu este sigură pentru consum

de G.S. HotNews.ro
Botaniștii din Noua Zeelandă îi sfătuiesc pe cetățeni să nu consume un lichen ce crește pe trotuare și stânci din țară, avertismentul venind după ce informații privind proprietățile ”stimulante” ale lichenilor s-au răspândit rapid online, notează Guardian.
Tardigrad
Foto: Captura Twitter

Tardigradele, cele mai rezistente organisme de pe Pământ, ar putea să fi ajuns pe Lună, după prăbușirea unei sonde israeliene

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 7 Aug 2019 Science - Stiintele vietii
Până la urmă, ar putea exista viață pe Lună: tardigradele, mici ființe virtual indestructibile, capabile să reziste la radiații extreme, la o căldură sufocantă, la temperaturile cele mai reci ale universului și la decenii fără hrană, scrie AFP.
Schimbari climatice
Foto: Wikipedia

Schimbările climatice pot cauza tulburări psihice, obezitate şi depresie (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Efectele schimbărilor climatice pot cauza deficienţe psihice, obezitate, astm şi depresie, printre alte probleme, dacă nu se adoptă măsuri pentru a fi stopate, potrivit unui studiu publicat în Australia, notează Agerpres.
Celule stem
Foto: PhotoExpress

Japonia a autorizat dezvoltarea de organe umane în animale

de R.M. HotNews.ro
Cercetătorii japonezi vor încerca să producă organe umane în interiorul animalelor, după ce guvernul a autorizat, pentru prima oară în Japonia, acest tip de studii, scrie AFP.
American Pocket Shark
Foto: usatoday

Oamenii de știință descoperă o nouă specie de rechin bioluminescent

de A.Z. HotNews.ro
Rechinii sunt cunoscuți pentru faptul că adulmecă și urmăresc prada înainte de a ataca, însă rechinii dintr-o specie recent descoperită nu fac decât să lumineze în întuneric, iar prada vine la ei, scrie CNN.
O manta ray cere ajutorul scafandrilor
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Un diavol de mare cere ajutorul scafandrilor într-o întâlnire subacvatică surprinsă în imagini

de V.M. HotNews.ro
Un diavol de mare, vietate marină cunoscută ca Manta ray, a fost surprins apropiindu-se în mai multe rânduri de grupurile de scafandri de pe coasta Australiei până când oamenii și-au dat seama că sub ochii creaturii gigantice se vedeau rămășițele unor cârlige pescărești.
Homeopatie
Foto: pixabay.com

Franța va anula subvenționarea medicamentelor homeopate din 2021: Aberații grosiere, la antipozii demersului științific

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Science - Stiintele vietii
Franța a decis să renunțe la subvenționarea homeopatiei începând cu 2020, în condițiile în care autoritățile sanitare franceze afirmă că nu au găsit dovezi privind eficiența sa, o mișcare care se extinde în Europa, scrie AFP.
Conexiuni nervoase
Foto: Captura Vimeo.com

"Reconectarea" nervilor, o soluție pentru paralizie

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 5 Iul 2019 Science - Stiintele vietii
Nervii persoanelor paralizate ar putea fi "reconectați" pentru a reda capacitatea de mișcare a acestora, potrivit unor chirurgi australieni, scrie BBC News.
Marama si Rocky
Foto: Captura YouTube

Doi pinguini de acelaşi sex au devenit părinţii unui pui care a eclozat la acvariul londonez Sea Life

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 3 Iul 2019 Science - Stiintele vietii
Doi pinguini care formează un cuplu de acelaşi sex la Sea Life London, un celebru acvariu din capitala Marii Britanii, au devenit în premieră părinţi după eclozarea recentă a unui pui ce provine dintr-un ou adoptat, informează miercuri Press Association, potrivit Agerpres. 
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Detalii evidente
Doi cowboys intr-un bar...
Bancul zilei: Dragoste necondiționată
- Am sunat doar să iti spun că te iubesc ... - Cred că ați greșit numarul, noi suntem...
Bancul zilei: Probleme la drumuri și poduri
O blondă își ia o slujba la domeniul public. Trebuia să vopsească bandă de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de proba și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. A două zi a fost puțin dezamăgit...
Bancul zilei: În Moldova se face în stil mare
Intră o doamnă într-o farmacie din Botoșani:– Buna ziua, aș dori o cutie de aspirină!Intră farmacistul pe ușa din spatele lui și apare cu o cutie cu aspirină mare cât un televizor.Vazând privirile mirate ale doamnei, farmacistul spune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version