STIINTELE VIETII
Corporate News: Un dispozitiv olandez „adulmecă” infecțiile cu coronavirus – dar este sensibil la alcool și fumat Țările de Jos au început în această săptămână să utilizeze un nou tip de test care „miroase” coronavirusul: dispozitivul numit SpiroNose prin care o persoană respiră timp de 30 de secunde detectează o posibilă infecție, informează Reuters.
Science Report: Oameni de știință din Israel spun că au găsit „călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase Cercetătorii dintr-o echipă condusă de oameni de știință de la Tel Aviv University spun că au nimerit „călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor noi linii de medicamente și tratamente împotriva cancerului, informează The Jerusalem Post.
Science News: Oameni de știință germani au făcut un șoarece paralizat să meargă din nou Cercetători germani au restabilit o legătură neurală considerată până în prezent ireparabilă la mamifere, utilizând o proteină de sinteză injectată în creierul unui șoarece paralizat de leziuni ale măduvei spinării și pe care l-au făcut să meargă din nou, informează Reuters.
„Îngrijorări serioase”: Cercetătorii au descoperit particule de microplastic în placenta bebelușilor nenăscuți Particule de microplastic au fost descoperite pentru prima dată în placenta bebelușilor nenăscuți, lucru care cauzează „îngrijorări serioase” în rândul cercetătorilor, relatează The Guardian.
​Science Weekend: Avem alergii pentru că strămoșii îndepărtați au făcut sex cu oameni de Neandrthal Cei dintre noi care au alergie la alune știu cât de greu este să eviți produsele care le conțin. O reacție alergică poate fi provocată de o bucată de ciocolată, de cereale, de alimente prăjite sau doar de sărutul unei persoane care a mâncat ceva ce conținea alune. Și cauza se află la zeci de mii de ani în urmă.
Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii, afirmă un nou studiu Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii în mod similar cu câinii domestici, folosindu-și privirea pentru a „arăta” și cere ajutor, afirmă cercetătorii într-un nou studiu publicat miercuri, relatează Reuters și BBC.
Un bebeluș născut dintr-un embrion înghețat 27 de ani a bătut recordul stabilit de sora sa mai mare Deși Molly Gibson are puțin peste o lună, aceasta s-ar fi putut naște oricând în ultimii 27 de ani, relatează CNN.
VIDEO Oamenii de știință au identificat noi specii acvatice folosind doar videoclipuri Oamenii de știință au identificat pentru prima dată o mică pată gelatinoasă în adâncul mării ca o specie nouă, folosind doar camere subacvatice de înaltă definiție, potrivit The Guardian.
„Avans uluitor”: Un AI DeepMind a rezolvat o problemă veche de 50 de ani privind structura proteinelor Un program AI a rezolvat o problemă științifică într-un „un avans uluitor” în înțelegerea vieții, relatează The Guardian.
Science News: Temperatura corporală medie a oamenilor pare a fi în scădere Data viitoare când vă veți lua temperatura nu vă îngrijorați dacă nu este exact aceea spusă de doctori: 37 de grade Celsius este doar un număr. Acesta este mesajul unei serii de noi cercetări care arată că temperatura oamenilor este maleabilă, unică și doar o medie.
​Science News: Un uriaș experiment din Regatul Unit a obținut mult dorita „primă plasmă” După o dezvoltare lungă de șapte ani, un reactor de fuziune experimental din Regatul Unit (UK) a fost pornit cu succes în premieră, obținând „prima plasmă”: confirmarea că toate componentele funcționează laolaltă pentru a încinge hidrogenul gazos în starea de plasmă a materiei.
„Sfântul Graal”: Cercetători israelieni afirmă că au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire Oamenii de știință afirmă că au reușit să inverseze procesul biologic de îmbătrânire într-un grup de adulți vârstnici, anunță Neuroscience News.
Coronavirusul "mutant" la vizoni: cercetătorii, între prudență și vigilență Unele animale se pot infecta cu Covid-19 iar vizonii (nurcile americane) pot chiar să-l transmită la om. Dar deocamdată nu există dovezi că acest salt între specii agravează epidemia, potrivit cercetătorilor, prudenți dar vigilenți după anunțul autorităților din Danemarca, scrie AFP.
Science Report: Doar Homo Sapiens au supraviețuit schimbărilor climei care au provocat extincția celorlalte specii de oameni primitivi Din cele cel puțin șase specii de oameni primitivi, toate aparținând genului Homo, numai noi – Homo Sapiens am reușit să supraviețuim. Un studiu publicat săptămâna trecută în revista One Earth, combinând simulări climatice și analiza fosilelor în căutarea indiciilor privind dispariția strămoșilor noștri arată că schimbarea climei – inabilitatea de adaptare la creșterea sau scăderea temperaturilor – a jucat un rol major.
Science Report: Cafeaua băută pe stomacul gol dăunează metabolismului Este cea mai populară băutură din lume, un elixir vital pentru cei cu ochii cârpiți încă de somn. Dar cafeaua băută îndată după trezirea dintr-un somn insuficient afectează metabolismul și nivelul zahărului din sânge, spun cercetătorii de la University of Bath citați de The Independent .
Cercetătorii spun că știu de ce balenele ucigașe atacă ambarcațiuni în largul coastelor Spaniei Informații despre balene ucigașe (cunoscute și ca „orce”) care atacă ambarcațiuni au apărut la începutul lui septembrie, inclusiv despre întâlniri survenite încă din iulie. Navigatorii au raportat că orcele au lovit bărci și iahturi. Un iaht spaniol a pierdut o parte din cârmă după ce a fost atacat de mai multe orce.VIDEO Balenele ucigașe au orchestrat atacuri asupra yacht-urilor, de-a lungul coastelor Spaniei și Portugaliei
Digi24: Izolăm grupul sau eliminăm bolnavul? Cum procedează furnicile în cazul epidemiilor Unele specii de animale, care au în spate experiența a mii, poate chiar milioane de ani, au reușit să învețe cum să limiteze propagarea unor agenți patogeni. Furnicile sunt o specie de avangardă în acest domeniu.
VIDEO Lista premiilor Ig Nobel acordate anul acesta, de la studiul în care s-a administrat heliu unui aligator la cel care arată că entomologii se cam tem de păianjeni Grupul de cercetători condus de Stephan Reber ce a administrat aligatorilor helium a primit un Premiu Ig Nobel, scrie BBC. Studiul realizat de acest colectiv de oameni de știință a fost unul serios, menit să aducă mai multe informații despre modul în care comunică aligatorii.
Editarea genetică a embrionului uman: Știința încă nu este pregătită - Comisie internațională Nașterea în 2018 a bebelușilor modificați genetic a stârnit proteste. Doi ani mai târziu, o comisie internațională își exprimă recomandările: Este necesar să fim siguri că modificarea genetică a embrionilor umani în scopuri medicale nu provoacă efecte nedorite, înainte de a lua în considerare posibilitatea de a recurge la aceasta, relatează AFP.
Grădina zoologică din Varșovia a găsit soluția pentru elefanții săi stresați: Marijuana administrată prin trompă Grădina zoologică din Varșovia va da elefanților ei marijuana medicală în cadrul unui proiect pilot prin care se va testa cum le reduce aceasta nivelul de stres, scrie Guardian.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Gusturile muzicale nu se discută
Profesoru-i întreabă pe elevi dacă sunt fani manele. Toți ridică mâna, cu excepția unuia.Profesorul: - De ce nu ești fan manele? Elevul explică: - Îmi place jazz-ul. Fiindcă mama e fan jazz, tata e fan jazz...
Bancul zilei: Stările unui bărbat cam trecut ce merge la amantă
Un bărbat de vârsta a doua a mers la amanta sa. În scara, unde locuia respectiva vede următorul anunt: Liftul nu functionează”.Amanta locuia la etajul 15, dar omul dornic de a trăi clipe frumoase si-a zis:Mare lucru, pe aripile dragostei ajung și pe lună"!
Bancul zilei: Prânzul în Maramureș
Duminică dimineața în Maramureș. Intră Maria în casă ținând în mâini o găină sacrificată:- Ioane, dară ce vrei să fac bun...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by