STIINTELE VIETII
VIDEO Anumiți melci de mare se pot regenera complet după ce sunt decapitați Cercetătorii au descoperit cazul suprem de regenerare: unii melci de mare decapitați pot crește din nou inimi și corpuri întregi, relatează Associated Press.
VIDEO „Un miracol numit Skipper”: O cățelușă s-a născut cu șase picioare și două cozi Fiecare proprietar de câine crede că al lui este unic dar o cățelușă născută în urmă cu câteva zile este cu adevărat unică: are șase picioare și două cozi, relatează Live Science.
Câinii au ajuns împreună cu primii oameni pe continentul nord-american (studiu) Câinii au însoțit primii oameni în drumul lor spre continentul nord-american, este concluzia la care au ajuns cercetătorii după ce au descoperit resturile unei canide vechi de peste 10.000 de ani, potrivit unui studiu publicat miercuri și citat de AFP.
Secretul unei căsnicii fericite ar putea fi scris în ADN - studiu Variația unei gene specifice ar putea fi corelată cu trăsături benefice în formarea de legături și satisfacția față de relații în primii ani de căsnicie, potrivit unui nou studiu publicat de Universitatea Arkansas, relatează Medicalexpress.
VIDEO Cercetătorii au descoperit „creaturi stranii” sub gheața din Antarctica Cercetătorii de la British Antarctic Survey (BAS) au descoperit „creaturi stranii” sub un strat de gheaţă cu grosimea de 900 de metri în Antarctica, potrivit unui studiu publicat luni în revista Frontiers in Marine Science, relatează DPA și Phys.org, potrivit Agerpres.
Femeile ar fi mai bune decât bărbații la citirea minții - studiu Psihologii de la mai multe universități britanice au dezvoltat primul „chestionar de citire a minții” pentru a evalua cât de bine înțeleg oamenii ce gândesc cu adevărat ceilalți, relatează Phys.org.
Poluarea fonică afectează abilităţile cognitive ale păsărilor (studiu) Zgomotul provocat de traficul rutier afectează abilităţile cognitive ale păsărilor cântătoare şi ar putea ameninţa capacitatea lor de adaptare la mediul înconjurător, conform constatărilor unui studiu publicat miercuri, citat de AFP şi BBC.
Corporate News: Un dispozitiv olandez „adulmecă” infecțiile cu coronavirus – dar este sensibil la alcool și fumat Țările de Jos au început în această săptămână să utilizeze un nou tip de test care „miroase” coronavirusul: dispozitivul numit SpiroNose prin care o persoană respiră timp de 30 de secunde detectează o posibilă infecție, informează Reuters.
Science Report: Oameni de știință din Israel spun că au găsit „călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase Cercetătorii dintr-o echipă condusă de oameni de știință de la Tel Aviv University spun că au nimerit „călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor noi linii de medicamente și tratamente împotriva cancerului, informează The Jerusalem Post.
Science News: Oameni de știință germani au făcut un șoarece paralizat să meargă din nou Cercetători germani au restabilit o legătură neurală considerată până în prezent ireparabilă la mamifere, utilizând o proteină de sinteză injectată în creierul unui șoarece paralizat de leziuni ale măduvei spinării și pe care l-au făcut să meargă din nou, informează Reuters.
„Îngrijorări serioase”: Cercetătorii au descoperit particule de microplastic în placenta bebelușilor nenăscuți Particule de microplastic au fost descoperite pentru prima dată în placenta bebelușilor nenăscuți, lucru care cauzează „îngrijorări serioase” în rândul cercetătorilor, relatează The Guardian.
​Science Weekend: Avem alergii pentru că strămoșii îndepărtați au făcut sex cu oameni de Neandrthal Cei dintre noi care au alergie la alune știu cât de greu este să eviți produsele care le conțin. O reacție alergică poate fi provocată de o bucată de ciocolată, de cereale, de alimente prăjite sau doar de sărutul unei persoane care a mâncat ceva ce conținea alune. Și cauza se află la zeci de mii de ani în urmă.
Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii, afirmă un nou studiu Cangurii pot învăța să comunice cu oamenii în mod similar cu câinii domestici, folosindu-și privirea pentru a „arăta” și cere ajutor, afirmă cercetătorii într-un nou studiu publicat miercuri, relatează Reuters și BBC.
Un bebeluș născut dintr-un embrion înghețat 27 de ani a bătut recordul stabilit de sora sa mai mare Deși Molly Gibson are puțin peste o lună, aceasta s-ar fi putut naște oricând în ultimii 27 de ani, relatează CNN.
VIDEO Oamenii de știință au identificat noi specii acvatice folosind doar videoclipuri Oamenii de știință au identificat pentru prima dată o mică pată gelatinoasă în adâncul mării ca o specie nouă, folosind doar camere subacvatice de înaltă definiție, potrivit The Guardian.
„Avans uluitor”: Un AI DeepMind a rezolvat o problemă veche de 50 de ani privind structura proteinelor Un program AI a rezolvat o problemă științifică într-un „un avans uluitor” în înțelegerea vieții, relatează The Guardian.
Science News: Temperatura corporală medie a oamenilor pare a fi în scădere Data viitoare când vă veți lua temperatura nu vă îngrijorați dacă nu este exact aceea spusă de doctori: 37 de grade Celsius este doar un număr. Acesta este mesajul unei serii de noi cercetări care arată că temperatura oamenilor este maleabilă, unică și doar o medie.
​Science News: Un uriaș experiment din Regatul Unit a obținut mult dorita „primă plasmă” După o dezvoltare lungă de șapte ani, un reactor de fuziune experimental din Regatul Unit (UK) a fost pornit cu succes în premieră, obținând „prima plasmă”: confirmarea că toate componentele funcționează laolaltă pentru a încinge hidrogenul gazos în starea de plasmă a materiei.
„Sfântul Graal”: Cercetători israelieni afirmă că au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire Oamenii de știință afirmă că au reușit să inverseze procesul biologic de îmbătrânire într-un grup de adulți vârstnici, anunță Neuroscience News.
Coronavirusul "mutant" la vizoni: cercetătorii, între prudență și vigilență Unele animale se pot infecta cu Covid-19 iar vizonii (nurcile americane) pot chiar să-l transmită la om. Dar deocamdată nu există dovezi că acest salt între specii agravează epidemia, potrivit cercetătorilor, prudenți dar vigilenți după anunțul autorităților din Danemarca, scrie AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by