Arheologii au descoperit, în apropiere de Trujillo, Peru, rămășițele a peste 140 de copii, ceea ce ar putea constitui cel mai mare sacrificiu în masă de copii din istorie, relateazăBBC.

Sacrificiu in masa cu victime copiiFoto: Captura YouTube

Copiii ar fi fost sacrificați laolaltă cu peste 200 de lame tinere, cu aproximativ 550 de ani în urmă.

Descoperirea a fost făcută în apropiere de Trujillo, zonă care era locuită de civilizația Chimu.

În 2011, prima descoperire privind sacrificiile umane de pe sit, cunoscut ca Huanchaquito-Las Llamas, a dezvăluit rămășițele a 40 de victime umane și 74 de lame, în timpul unei excavări a unui templu vechi de 3.500 de ani.

Cei peste 140 de copii aveau între 5 și 14 ani, deși cei mai mulți aveau între 8 și 12, când au fost sacrificați, relatează National Geographic care a susținut căutările.

Arheologii și-au dat seama că este vorba despre sacrificiu după semnele de tăieturi pe care le au oasele, inclusiv pe stern. De asemenea, multe dintre coaste prezentau leziuni, care ar putea indica faptul că le-au fost scoase inimile.

”Când oamenii aud despre ce s-a întâmplat și scara la care s-a întâmplat, se întreabă de ce”,a spus șeful echipei de arheologi, Gabriel Prieto, care încearcă să afle de ce a avut loc un astfel de sacrificiu.