Arheologii au găsit rămăşiţele căpitanului Matthew Flinders, un explorator britanic care este creditat pentru înconjurarea și numirea continentului australian, relatează Reuters.

Capitanul Matthew FlindersFoto: Wikipedia

Cosciugul lui Flinders a fost descoperit printre rămășițele altor 40.000 de persoane în cimitirul St James în timpul excavărilor pentru terminalului Gării Euston din Londra pentru rețeaua High Speed 2, care va lega capitala de Manchester, Birmingham și Leeds.

HS2 au spus că arheologii au identificat rămășițele exploratorului, care a murit în 1814, datorită plăcuței de pe sicriu, care era din plumb și nu a ruginit.

”Acum vom putea studia scheletul să vedem dacă viața pe mare și-a lăsat amprenta asupra lui precum și ce mai putem afla despre el”, a spus Helen Wass, arheologul care a coordonat excavările de pe şantierul proiectului HS2.

Flinders, care călătorea cu pisica sa Tim, este cunoscut pentru că a condus vasul HMS Investigator în jurul coastei australiene la începutul anilor 1800. În ciuda faptului că nu a fost primul care l-a folosit, acesta este recunoscut ca fiind cel care a dat numele Australiei, promovându-l în publicațiile sale.

Mulți au crezut că rămășițele căpitanului au fost pierdute după ce plăcuța ar fi fost înlăturată când gara Euston a fost extinsă în 1840.