Arheologii Muzeului de Istorie Prahova au descoperit la Strejnicu, județul Prahova, într-un tumul, un mormânt care datează din secolul III și în care au fost îngropați un adult și un copil, informează Mediafax.

Situl Targsoru NouFoto: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Arheologul Muzeului de Istorie Prahova, Alin Frînculeasa, a declarat că în zona Strejnicu au loc săpături, întrucât pe terenul respectiv urmează să fie ridicate case.

Astfel, la marginea unui tumul, arheologii au găsit un mormânt despre care spun că datează din secolul III.

„Am găsit acest mormânt. Este un adult, iar lângă un copil de nici doi ani. Lângă copil am găsit și mai multe astragele, acestea fiind oase mici de animale care, la acea vreme, fie erau folosite pentru podoabe, fie ca jucării”, a declarat Frînculeasa.

În mijlocului tumulului arheologii spun că este un mormânt preistoric pe care-l vor scoate la lumina zilele următoare.

„Suntem convinși că în mijloc este un mormânt preistoric. De altfel, am mai găsit aici și un alt mormânt, tot preistoric”, a spus Alin Frînculeasa.

Tot în această lună, la Aricești, au fost descoperite un mormânt turanic în care se afla un individ adult și resturile unui cal, dar și un clopoțel din bronz (sec. XI-XIII d.Hr.), un mormânt de copil din epoca bronzului atribuit comunităților Yamnaya (3000-2500 î.Hr.) și o așezare din epoca bronzului, cultura Cernavodă II (3300-3100 î.Hr.).