Arheologii care fac săpături în Muntele Sion în Ierusalim au descoperit dovezi ale cuceririi Babiloniene a orașului, ceea ce confirmă relatarea biblică privind asedierea, relatează CNN.

bijuterie rara gasita pe Muntele SionFoto: captura Google

Academicienii de la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte au făcut descoperiri importante, inclusiv depozite de cenușă, vârfuri de săgeată și bucăți sparte de lămpi și oale. Cu toate acestea, cea mai suprinzătoare descoperire a fost cea a unei bijuterii, care pare să fie un ciucure sau un cercel în formă de clopot, au spus cercetătorii.

Shimon Gibson, co-director al proiectului arheologic al universității care vizează Muntele Sion, a declarat pentru CNN că recuperarea pieselor rare de bijuterii reprezintă prima dată când arheologii au descoperit semne ale „elitelor”, care par să confirme descrierile biblice ale averii Ierusalimului înainte de cucerirea în 587-586 î.Hr.

Gibson a spus că bijuteria este o descoperire rară pe sit-urile aflate în conflict, deoarece războinicii obișnuiesc să jefuiască și să topească astfel de obiecte.

Este un „indiciu clar al averii locuitorilor orașului în momentul asediului”, a spus el.