Adolescentii care consuma in mod regulat canabis risca sa-si afecteze permanent inteligenta, capacitatea de concentrare sau de a memora, arata o cercetare desfasurata timp de aproape patru decenii, informeaza The Guardian. Potrivit cercetatorilor, consumul de canabis are un efect diferit si mult mai daunator asupra tinerilor decat asupra adultilor.

Peste o mie de persoane au fost implicate in acest studiu. 5% din aceste persoane au consumat canabis cel putin o data pe saptamana in perioada adolescentei sau au fost considerate dependente. In urma efectuarii unor teste de inteligenta, s-a observat ca persoanele implicate in studiu, avand varste cuprinse intre 13 si 38 de ani, aveau un coeficient de inteligenta cu opt puncte mai scazut in cazul consumului frecvent de canabis.

Renuntarea la consumul de canabis nu a avut efecte surprinzatoare - ceea ce conta era varsta la care tinerii au inceput sa consume. Cei care au consumat canabis dupa varsta de 18 ani nu au avut aceeasi scadere a coeficientului de inteligenta, se mai arata in studiu. De asemenea, autorii studiului spun ca tinerii au tendinta de a crede ca efectele canabisnului nu sunt nocive.