​In septembrie se va lansa in Marea Britanie un film documentar despre viata celebrului fizician Stephen Hawking, scrie The Guardian care a postat si un trailer al acestui film. Hawking este paralizat de la 21 de ani, insa si-a trait viata din plin, a scris carti despre care se vorbeste imens, s-a casatorit de doua ori si are trei copii.

Stephen Hawking in tinereteFoto: Captura The Guardian

Filmul va fi lansat pe 20 septembrie in Regatul Unit si prezinta viata lui Hawking, povestita chiar de el. Incepe cu imagini din copilarie si merge pana in prezent, trecand si prin episoade amuzante precum aparitia ca personaj in serialul The Simpsons.

Stephen Hawking, cunoscut pentru teoriile sale despre gaurile negre si despre nasterea universului, este paralizat de la 21 de ani si i se spusese de atunci ca nu mai are multi ani de trait. Insa, a ajuns la 71 de ani si a profitat din plin de viata,

Ideea ca ar putea muri nu il sperie,iar creierul trebuie privit ca un computer, spunea el in 2011

"Am trait cu spectrul unei morti timpurii in ultimii 49 de ani si nu imi este frica de moarte, dar nici nu ma grabesc sa mor fiindca mai am atat de multe de facut. Privesc creierul ca fiind un computer care nu va mai functiona atunci cand componentele sale se vor strica. Insa nu exista rai sau viata de dupa moarte pentru computere stricate, acestea sunt doar basme pentru oamenii care se tem de intuneric"