In ultimii ani cercetarile din domeniul neurologiei s-au axat pe obtinerea de date stiintifice care sa elucideze misterul proceselor care au loc in creierul unui copil in timpul deprinderii limbajului. Cel mai recent studiu a fost efectuat de cercetatoarea Patricia Kuhl, specializata in analiza bazelor neuronale ale limbajului la Institutului de Stiinte Neuronale din cadrul Universitatii din Washington, studiu ce a fost publicat in editia din noiembrie a jurnalului "Scientific American", scrie scientificamerican.com.

Patricia KuhlFoto: Hotnews

Datele acestui studiu arata ca un copil este capabil sa perceapa circa 800 de foneme inca din primele momente de dupa nastere, iar incepand cu a doua jumatate a primului an de viata are loc ceea ce specialistii neurologi numesc "perioada sensibila", caracterizata prin disponibilitatea creierului de a retine informatiile ce apartin primelor lectii ale deprinderii limbajului.

In materialul video de mai jos, produs sub umbrela Ted, autoarea principala a acestui studiu, Patricia Kuhl, expune pe larg ideile care au stat la baza celor mai recente cercetari din domeniu.