​​Miliardar Elon Musk, directorul general al Tesla, a dezvăluit, în emisiunea sâmbătă seară, în emisiunea „Saturday Night Live”(SNL) că suferă de sindromul Asperger.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

În monologul de deschidere, Musk s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”. „Sau, cel puţin, sunt prima persoană care recunoaşte asta”, a glumit el.

Miliardarul a glumit pe seama reputaţiei lui de geniu, de perturbator, antreprenor şi partizan al cripto-monedelor. El a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului, mai ales al unuia marcat de energia regenerabilă şi a spus că este de părere că „umanitatea trebuie să devină o civilizaţie spaţială multi-planetară”.

„Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a spus el.

Elon Musk a glumit şi pe seama numelui copilului lui, care „se pronunţă ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură”, şi a deplâns volumul discuţiilor despre el în presă şi pe reţelele de socializare. „Oamenii sunt reduşi la cele mai tâmpite lucruri pe care le-au făcut vreodată”, a spus el referitor la incidentul din septembrie 2018, când a fost suprins fumând marijuana în timpul unui podcast găzduit de Joe Rogan.

Sindromul Asperger este o tulburare din spectrul autismului, caracterizată prin dificultăți sociale și de comunicare, precum și prin comportamente repetitive și/sau rigide.

Sindromul Asperger poartă numele pediatrul vienez Hans Asperger, care a observat comportamente și dificultăți asemănătoare autismului la băieții care aveau o inteligență normală. Acest sindrom se manifestă încă din copilărie și afectează mai mult băieții decât fetele.

Persoanele cu sindromul Asperger au, de obicei, un nivel ridicat de inteligență, însă întâmpină dificultăți în interacțiunea socială și comunicare cu ceilalți, lucru care generează anxietate și confuzie.