Stephen Hawking a avertizat marti ca oamenii vor fi depasiti de computere in termeni de inteligenta in urmatoarea suta de ani, scrie techworld.com.

Stephen HawkingFoto: AGERPRES

Intr-un discurs sustinut la conferinta Zeitgeist 2015 in Londra, profesorul de la Cambridge a declarat: "Computerele vor depasi umanitatea ca Inteligenta Artificiala (AI) undeva in urmatorii o suta de ani. Cand se va intampla asta, trebuie sa fim siguri ca acestea vor avea aceleasi scopuri ca si noi".

Hawking, care a semnat o scrisoare deschisa alaturi de Elon Musk la inceputul acestui an pentru a solicita ca Inteligenta Artificiala sa nu se dezvolte necontrolat, a adaugat: "Viitorul nostru este o cursa intre puterea in crestere a tehnologiei si intelepciunea cu care o folosim"

Pe termen scurt, oamenii sunt ingrijorati cine va controla IA, dar pe termen lung motivul de ingrijorare este daca aceasta inteligenta poate fi controlata in vreun fel, a continuat Hawking.

Hawking considera ca oamenii de stiinta trebuie sa se coordoneze atent si sa comunice avansurile inregistrate in acest domeniu pentru a se asigura ca IA nu se dezvolta dincolo de controlul omenirii.