Istoria mafiei siciliene este, fără îndoială, cea mai îndelungată și mai tumultoasă dintre cele ale tuturor organizațiilor criminale. Tocmai de aceea, sicilienii s-au condus și încă se conduc după reguli extrem de dure, sângeroase, care se regăsesc mai degrabă în practicile Evului Mediu. Paradoxal, tocmai aceasta a fost rețeta lor de succes.

Istoria Mafiei - mafia siciliana (italia, corleone, razboi, crima organizata) hotnews.roFoto: Nino Labruzzo / AP / Profimedia [Edited: Adi Iacob / HotNews]

Într-un singur moment al existenței ei de peste un mileniu, Mafia a fost pe punctul de a dispărea. Mai exact, atunci când a intrat în conflict cu liderul fascist Benito Mussolini. Mussolini chiar a anunțat atunci eradicarea Mafiei. Capii crimei organizate siciliene mai aveau însă câțiva ași în mânecă.

Despre cum a ajutat Mafia la câștigarea războiului de către aliați, cum a evoluat de-a lungul timpului, începând încă din Evul Mediu, și unde este ea astăzi, aflați din serialul dedicat Istoriei Mafiei.

Urmărește podcastul pe Spotify:

Urmărește podcastul pe Anchor:

Vezi și episodul anterior: Istoria Mafiei - Cum a sprijinit mafia irlandeză câștigarea alegerilor de către trei președinți americani

Story: Adrian Nicolae | Sound design: Adi Iacob