Povestea insulei Clipperton și a ceea ce s-a petrecut acolo în puținul timp în care a fost locuită a fost și rămâne un exemplu elocvent pentru ceea ce înseamnă natura umană. Întâmplările de acum mai bine de un secol care s-au petrecut acolo au șocat lumea întreagă atunci când au apărut în presa vremii. De atunci, au rămas un reper în studiul comportamentului uman.

Istorii Bizare: Tragedia de pe Insula ClippertonFoto: Jeff Mondragon / Alamy / Alamy / Profimedia [Edited: Adi Iacob / HotNews]

Ideea este că insula Clipperton este un atol minuscul, cu o arie de doar 6 kilometri pătrați, situat în imensitatea Oceanului Pacific. Cel mai apropiat punct de uscat se află la peste 1.000 de kilometri. Și totuși, insula a suscitat interesul a patru națiuni.

  • Ascultă pe Spotify:

Una dintre ele a mers cel mai departe, și a trimis acolo 100 de coloniști, care să îi confirme posesiunea asupra acelui petic de pământ.

Ce s-a întâmplat cu ei, și cu ce tragedie s-au confruntat, vă invităm să aflați în primul episod al seriei intitulată „Istorii bizare”. Azi, povestea tragică a insulei Clipperton.

  • Ascultă pe Anchor:

Să nu uităm! Vedeți că ne găsiți și pe pagina de Facebook HotNews.ro Science! Dați „follow”, repede, acum cât mai puteți prinde locuri bune, la geam!

Sursa foto: Profimedia