Puțini mai știu astăzi povestea cu iz tragic a lui Fernao Lopes, soldatul portughez care a ajuns să fie poreclit, încă din timpul vieții, drept „cel mai singuratic om de pe Pământ”. Ea a circulat însă în perioada Renașterii și a devenit sursă de inspirație în una dintre cele mai cunoscute opere literare ale umanității.

Istorii BizareFoto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia [Edited: Adi Iacob / HotNews]

Practic, este povestea unui om cu năzuințe mici, simple, strivit însă de tăvălugul istoriei. Un om prea neînsemnat pentru tumultul epocilor pe care le-a prins și în care, pur și simplu, a vrut să trăiască bucurându-se de ceea ce îi putea oferi viața.

  • Ascultă pe Spotify:

A ales, din motive pe care le vom dezvălui în acest nou episod din seria „Istoriilor bizare”, să trăiască rupt de lume, într-un loc prea puțin alterat de viicile umane, de religie, de războaie, de răzbunări, de interdicții șamd. Cine a fost însă Fernao Lopes și care este cutremurătoarea sa poveste, vă invităm să ascultați în podcastul de azi.

  • Ascultă pe Anchor:

Pentru mai multe informații și istorii din lumea științei și nu numai, ne găsiți pe noua noastră pagină de Facebook HotNews.ro Science. Suntem la doar un click distanță.

Sursa foto: Profimedia