Având în vedere că pe 12 februarie, anul curent, se împlinesc 214 ani de la nașterea „părintelui teoriei evoluției”, Charles Darwin, am considerat că este de cuviință să spunem câteva cuvinte despre el, ba chiar să demontăm câteva mituri care s-au țesut și s-au lipit de personalitatea lui de-a lungul timpului.

Controversele din jurul lui DarwinFoto: bilwissedition.com / imageBROKER / Profimedia [Edited]

Acum, o să spunem încă din start, ca să nu vă ținem cu sufletul la gură, faptul că, da, Charles Darwin a fost și este în continuare un personaj extrem de controversat. Nu atât prin felul lui de a fi (era un om perfect normal dacă vă întrebați asta), ci prin ceea ce a lăsat în urmă... respectiv o teorie a evoluției.

Se pare că asta a fost suficient ca de Darwin să se lege tot mai multe mituri de-a lungul timpului, tot felul de povești inventate, care l-au transformat într-un personaj pe cât de îndrăgit de unii, pe atât de detestat de către alții. Ei bine, tocmai despre aceste mituri vom vorbi și noi astăzi, în încercarea de a le demonta.

Acultă pe Spotify:

Chiar a fost Darwin „părintele teoriei evoluției”? A fost el primul care a enunțat așa ceva? A fost Charles Darwin omul care a vorbit în premieră despre selecția naturală sau despre supraviețuirea celui mai adaptabil? Să fie oare Darwin cel care a spus că omul se trage din maimuță? Sau ce spuneți de acea întâmplare în care, pe patul de moarte, s-ar fi dezis de tot ceea ce a scris?

La toate aceste întrebări răspundem în podcastul de azi, un podcast dedicat, evident, naturalistului Charles Robert Darwin și operei sale.

Ascultă pe Anchor:

Story: Adrian Nicolae | Sound design: Adi Iacob

Sursa foto: bilwissedition.com / imageBROKER / Profimedia