Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol webPR

SIVECO Romania publica raportul sau anual de dezvoltare sustenabila

de     Smile Media
Vineri, 17 august 2012, 14:39 Science - Spatiu


Raport anual de dezvoltare sustenabila 2011
Foto: SIVECO Romania
SIVECO Romania anunta pentru al patrulea an consecutiv publicarea Raportului de dezvoltare sustenabila, care evalueaza activitatile economice, sociale si de mediu realizate in 2011 si modul in care compania si-a indeplinit obligatiile fata de grupurile cointeresate.

"Suntem mandri ca prin ceea ce facem an de an reducem decalajele digitale, dar mai ales generam dezvoltare pe termen lung. Proiectele mari pe care le derulam contribuie esential la dezvoltarea si insusirea de catre societate a tehnologiilor moderne. Sustinem prin actiuni concrete si transparente eliminarea discriminarii in privinta angajarii si ocuparii, incurajam respectarea drepturilor omului si promovam un climat corect de business. In cele doua decenii de cand activam pe piata, probam cu fapte ca este posibil sa armonizezi obiectivele economice cu cele sociale si de mediu", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Ca membru al Initiativei Global Compact a Organizatiei Natiunilor Unite, SIVECO integreaza si promoveaza in strategiile sale de dezvoltare cele 10 principii privind respectarea drepturilor omului, protectia muncii si a mediului inconjurator.

Din  2011, SIVECO a intrat in grupul select al companiilor care dispun de un auditor certificat pentru standardul SA8000. Acest standard cuprinde exigente extrem de ridicate privind respectarea drepturilor omului, fiind aliniat tratatelor internationale si conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii, proband in mod efectiv responsabilitatea si maturitatea unei organizatii.

SIVECO este membru al Parteneriatului Global impotriva Coruptiei (Partnership against Corruption Initiative), o initiativa a Forumului Economic Mondial in parteneriat cu Transparency International, sustinuta in Romania prin intermediul Camerei de Comert Americane (AmCham). In 2011, compania a fost reprezentata la cea de-a 16-a editie a PACI, gazduita de Forumul Economic Mondial cu sediul in Geneva, unde s-au dezbatut probleme legate de lupta impotriva mitei si coruptiei si de promovarea politicilor anticoruptie in cadrul companiilor.

Actiunile de responsabilitate sociala le-au completat in 2011 pe cele legate de dezvoltarea durabila, in spiritul eticii de business.

Organizarea cursurilor de pregatire a viitorilor specialisti in IT, in cadrul stagiilor de vara sau al initiativei Academia SIVECO, participarea la campania de colectare a 2% din impozitul pe venit, donatiile pentru asezamintele de copii abandonati si seniori, participarea in regim de voluntariat la constructia de case pentru persoane care aveau nevoie de conditii decente de locuit, implicarea in campaniiile de protejare a resurselor de mediu, sustinerea de proiecte destinate incluziunii copiilor cu dizabilitati,  dar si pentru tinerii pasionati de informatica, participarea la activitati de educatie civica precum cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie - sunt doar cateva din actiunile prin care angajatii SIVECO au demonstrat ca sunt  interesati si direct implicati in activitatile comunitatii, in calitate de cetateni responsabili.

Rapoartele de dezvoltare sustenabila ale companiei SIVECO pot fi vizualizate aici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3789 vizualizari


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by