Stephen Hawking sustine ca singura sansa pentru supravietuirea omenirii este colonizarea spatiului cosmic. Omul de stiinta este de parere ca va fi dificil pentru omenire sa evite un dezastru in urmatorii 100 de ani, scrie Huffington Post.

Stephen HawkingFoto: AGERPRES

Renumitul savant, care va explora unele dintre cele mai remarcabile progrese in tehnologie si sanatate intr-un nou serial denumit "Brave New World with Stephen Hawking", a declarat ca explorarea spatiului este cea mai urgenta misiune a omenirii.

"Intram intr-o perioada din ce in ce mai periculoasa a istoriei noastre. Populatia noastra si utilizarea resurselor limitate ale planetei Pamant cresc exponential, impreuna cu capacitatea noastra tehnica de a schimba mediul in bine sau rau. Insa codul nostru genetic are inca instincte egoiste si agresive, care au fost in avantajul supravietuirii in trecut. Va fi dificil de evitat un dezastru in urmatorii 100 de ani, ca sa nu mai vorbim de urmatorii 1.000 sau un milion", a spus Hawking.

Solutia pentru supravietuirea omenirii este extinderea in spatiul cosmic, sustine Hawking, care se declara in favoarea zborurilor spatiale cu echipaj uman si incurajeaza studiul posibilitatilor colonizarii spatiale.