Fragmentele sondei spatiale rusesti Phobos-Grunt, care a esuat in misiunea de a se indrepta spre Marte, ar trebui sa cada pe Pamant in noaptea de duminica spre luni, in oceanul Pacific, in largul coastelor chiliene, a anuntat sambata agentia spatiala a Rusiei, care si-a modificat din nou previziunile, relateaza AFP.

"Caderea fragmentelor Phobos-Grunt pe Terra este prevazuta intre 15 si 16 ianuarie cu punctul central la ora 21,51", duminica seara, ora Moscovei(17,51 GMT)", a precizat Roskosmos, intr-un comunicat.

Agentia spatiala Roskosmos isi schimba zilnic previziunile, semn al dificultatilor de estimare a locului impactului.

Vineri, agentia anuntase ca sonda va cadea in oceanul Atlantic, in largul Argentinei.

Anterior, Roskosmos precizase ca cea mai mare parte a Phobos-Grunt va fi distrusa la intrarea in atmosfera.

Lansata in 9 noiembrie, sonda Phobos-Grunt, care ar fi trebuit sa se indrepte spre un satelit al planetei Marte (Phobos), nu a reusit sa se desprinda de atractia gravitationala a Pamantului iar de atunci orbita sa a coborat incet.

Sectorul spatial rusesc a cunoscut un an foarte dificil, cu cinci esecuri in 2011. Ultimul dateaza din 23 decembrie, cand un satelit de comunicatii militare si civile a cazut in Siberia, din cauza unei defectiuni a rachetei Soyuz care ar fi trebuit sa-l plaseze pe orbita.