Un material video realizat de NASA prezinta, in aproape trei minute, istoria de 4,5 miliarde de ani a Lunii, scrie dailymail.co.uk. Clipul a fost creat pentru a sarbatori cele 1.000 de zile petrecute pe orbita de satelitul Lunar Reconnaissance Orbiter.

Evolutia LuniiFoto: nasa.gov

"De la un an la altul, luna nu pare sa se schimbe vreodata", spun cei de la NASA. "Craterele si alte formatiuni par a fi permanente acum, dar Luna nu a aratat intotdeauna asa."

Cercetatorii cred ca Luna s-a format cand o planeta de marimea lui Marte s-a lovit de Pamant in urma cu 4,5 miliarde de ani, aruncand miliarde de miliarde de tone de materie calda in spatiu. De atunci, suprafata a fost lovita de asteroizi, de la roci masive pana la valuri de particule.

Varianta postata pe YouTube a clipului a adunat in doar doua zile aproape 500.000 de vizualizari. Vezi si downloadeaza aici mai multe variante ale clipului.

De curand, presa internationala a prezentat imagini cu o misterioasa planeta asemanatoare cu cea din Razboiul Stelelor.

Un telescop al NASA aflat pe orbita a surprins imagini ale unui obiect intunecos de dimensiunile unei planete care zboara aproape de Soare si pare ca se alimenteaza printr-un tub de la coroana Solara.

Obiectul intunecat seamana cu statia spatiala Death Star din "Razboiul stelelor" si a putut fi observat pentru scurt timp datorita luminii emise de Soare, apoi a disparut in spatiu.