Societatea privata americana SpaceX a lansat cu succes vineri capsula Dragon spre Statia Spatiala Internationala (ISS) dar s-a confruntat cu o problema la motoare la scurt timp dupa ce a atins orbita, a anuntat patronul si fondatorul firmei, Elon Musk, citat de AFP.

"Doar unul dintre cele patru motoare orbitale functioneaza normal", a scris el, pe contul sau de Twitter.

"Inginerii incearca sa porneasca celelalte trei grupuri de motoare", a explicat pentru AFP Christina Ra, director de comunicatii la SpaceX.

Ea a precizat ca antenele solare, care furnizeaza energie capsulei, sunt in functiune.

"Cand vom avea cel putin doua dintre aceste grupuri de motoare functionale, vom putea incepe o serie de manevre pentru a ajunge la ISS", a adaugat aceasta, fara a preciza care ar putea fi consecintele pentru misiune.

Inaintea de aparitia acestei probleme tehnice, Dragon era programat sa ajunga la ISS sambata dimineata, la ora 11,30 GMT.

Disfunctia a aparut la putin timp dupa ce Dragon s-a desprins de al doilea etaj al rachetei Falcon 9 a atins orbita terestra, respectiv la mai putin de zece minute dupa lansarea de la Cap Canaveral, in Florida.

Acesta este al treilea zbor al Dragon spre postul orbital si a doua misiune de aprovizionare in cadrul contractului cu NASA, agentia spatiala americana.

Dragon transporta o incarcatura de 544 kilograme, printre care si echipamente destinate efectuarii a 160 de experimente stiintifice, care urmeaza sa fie efectuate de cei sase membri ai echipajului ISS, doi americani, trei rusi si un canadian.

Daca Dragon reuseste sa ajunga la ISS, se va atasa de Statie sa si data trecuta, cu ajutorul unui brat robotizat.