Capsula fara echipaj uman Dragon a societatii americane SpaceX a amerizat marti, fara probleme, in oceanul Pacific, in largul coastelor Mexicului, dupa a doua misiune de aprovizionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS) efectuata pentru NASA, scrie AFP.

"Dragon a amerizat la ora 16,34 GMT fara probleme in Pacific, Welcome home", a afirmat societatea, intr-un tweet.

Capsula a atins lent apa, franata de trei enorme parasute, la circa 320 kilometri de tarmul mexican. In prezent, navele se indreapta spre capsula pentru a o recupera, precizeaza SpaceX.

Dragon s-a desprins marti de ISS, la ora 10,56 GMT, cu ajutorul bratului robotizat manevrat de doi dintre cei sase membri ai echipajului.

Capsula s-a indepartat apoi de Statie si s-a desprins de pe orbita la ora 15,40 GMT, cu ajutorul motoarelor orbitale, pentru a-i frana viteza.

Dragon a efectuat un sejur de peste trei saptamani la ISS, unde a livrat o incarcatura de 544 kilograme de echipamente destinate efectuarii a 160 de experimente stiintifice.

A adus pe Pamant o incarcatura de 1.210 kg, in special esantioane si materiale de cercetari stiintifice in biologie, biotehnologie si fizica, importante pentru pregatirea viitoarelor zboruri spatiale de lunga durata, cu echipaj uman.

Dragon este prima si singura naveta spatiala privata care aprovizioneaza ISS.