Compania Mars One va lansa prima sa misiune fara echipaj pe Marte pana in 2016, trimitand "o nava care va testa tehnologiile de care avem nevoie pentru colonia umana" si invita parteneri sa ia parte la misiune. Co-fondatorul companiei, Bas Lansdorp, a oferit detalii despre misiune la summit-ul International Space Commerce 2013 in Londra, scrie BBC.

Primul pas va fi sa testeze daca se vor putea crea conditii meteorologice propice vietii.

Lansdorp a facut un apel la cei care doresc sa ajunga pe Marte, natiuni sau companii, sa il contacteze.

Detaliile acestei misiuni vor fi facute publice in decembrie, iar pana atunci se vor afla si numele celor selectati pe lista scurta pentru primul zbor "dus" catre Marte.

Peste 200.000 de oameni din 140 de tari s-au inscris pentru a merge si coloniza Planeta Rosie in anul 2023. Cel mai batran are 83 de ani, iar cel mai tanar este inca in clasele primare.

Circa 80% dintre acestia sunt barbati, insa Landrop spera ca acest procent sa se schimbe cu ajutorul publicitatii.

Pentru a intra in procesul de selectie asemanator unui reality-show trebuie sa trimiti un clip video in care sa te prezinti si sa explici de ce vrei sa fii ales.

Intrebat daca demersul sau este realist din punct de vedere financiar, Lansdorp a explicat ca va avea venituri enorme din ceea ce el spera ca va fi evenimentul TV al secolului.

"Estimam ca avem nevoie de 6 miliarde de dolari pentru a ii duce pe primii oameni pe Marte si cate 4 miliarde pentru fiecare grup ulterior. Sunt foarte multi bani. Insa ma uit la veniturile de difuzare de la Jocurile Olimpice de la Londra - 4 miliarde in trei saptamani," a afirmat Lansdorp.