Zachary Feinstein, profesor la Universitatea Washington din St. Louis, este un mare fan al francizei ”Razboiul Stelelor”, dar si al economiei. Asa ca a publicat un studiu care imbina cele doua lucruri dragi inimii sale, adica efectele financiare ale distrugerii Stelei Mortii asupra economiei galaxiei fictionale,scrie Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

”In aceasta lucrare prezint repercusiunile financiare ale distrugerii a doua statii spatiale complet echipate pentru batalie, de marimea unei luni (Steaua Mortii), intr-o perioada de patru ani. Asta duce la disolutia guvernului galactic din Razboiul Stelelor. Acest studiu isi propune sa simuleze un model al sistemului financiar si bancar din respectiva galaxie. Astfel, masuram nivelul riscului la adresa sistemului care a fost generat de moartea Imparatului Palpatine si de distrugerea Stelei Mortii”, scrie profesorul Zachary Feinstein in deschiderea studiului.

Concluzia studiului: distrugerea Stelei Mortii si disolutia guvernului galactic din Razboiul Stelelor ar fi aruncat intreaga galaxie intr-un haos economic. Astfel, sistemul bancar al galaxiei s-ar prabusi dupa explozia Stelei Mortii, care a necesitat imprumuturi de cvatrilioane de dolari pentru a fi construita.

Alianta Rebelilor ar fi trebuit sa detina 15% pana la 20% din produsul intern brut al galaxiei pentru a controla riscurile generate de disolutia guvernului si exploxia Stelei Mortii. Produsul intern brut al galaxiei fictive ar fi de 59 de ori mai mare fata de cel al planetei Pamant, dupa cum arata calculele lui Zachary Feinstein.