Un grup aerospatial elvetian intentioneaza sa le ofere clientilor sai, inca de anul acesta, calatorii in conditii de gravitatie zero, folosind un avion de linie Airbus recent achizitionat, scrie Reuters.

Zbor in conditii de gravitatie zero, intr-un AirbusFoto: www.s-3.ch

Swiss Space Systems (S3) a anuntat saptamana aceasta ca a cumparat un avion Airbus A340-300, care va transporta aproximativ 70 de pasageri pe o cursa de 90 de minute oferind 15 arce de parabolice, in premiera mondiala, sustine compania.

Fiecare parabola va genera 20 pana la 25 de secunde de imponderabilitate in momentul in care pasagerii trec prin partea de sus a arcului.

"Viziunea noastra finala este de a democratiza accesul la spatiu prin intermediul programului nostru de lansator reutilizabil. Cu mult inainte ca lansatorul nostru sa devine o realitate, experienta ZeroG la bordul aeronavei Airbus va oferi tuturor posibilitatea de a deveni astronaut pentru o zi", a declarat directorul S3 Pascal Jaussi.

Preturile variaza de la 2.700 franci elvetieni (2.480 euro) pentru un loc in "zona de petrecere" cu pana la 40 de pasageri, pana la 65.000 de franci (59.723 euro) pentru camera VIP, in care vor intra pana la 12 pasageri, care vor primi, de asemenea, un ceas de lux si isi pot pastra costumul de zbor.

Aeronava va oferi, de asemenea, o platforma pentru experimente de microgravitatie de mare precizie, a declarat compania.