O capsulă spaţială de tip cargo, denumită Progress 64, a fost lansată cu succes de agenţia federală spaţială rusă (Roscosmos), sâmbătă, într-o misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale, anunta News.ro, citand Euronews. Lansarea a avut loc de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, în cursul zilei de sâmbătă. Călătoria capsulei spaţiale în drumul ei spre ISS va dura două zile.

Capsula Progress 64, un vehicul de tip cargo, fără pilot, transportă la bordul ei o încărcătură cu o greutate de peste trei tone, alcătuită din alimente, apă, carburant şi diverse echipamente necesare echipajului de astronauţi aflaţi pe ISS.

Staţia Spaţială Internaţională, un proiect internaţional la care participă 16 ţări, finanţat în principal de Statele Unite, a fost creată pentru a înlocui fosta staţie spaţială sovietică MIR şi este locuită în permanenţă de echipaje de astronauţi, începând din anul 2000. Cu un cost de 100 miliarde de dolari, ISS a fost plasată pe orbită în 1998 şi pluteşte deasupra Terrei la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri.